Forum » Omrežja in internet » W-LAN kaj rabim sa spravim signal 150m
W-LAN kaj rabim sa spravim signal 150m
mmkovac ::
rad bi spravil w-lan sgnal v drug objekt, ki je oddaljen max 150m, vmes ni nobenega objekta in je odprto vidno polje. Imam siolov priključek in njihov synope modem/ruter, ki pa nima dovolj močnega omrežja.
Kaj mi priporočate da nabavim in kako povežem, da bo 100% delovalo in bo čimcenejše?
hvala vsem:)
Kaj mi priporočate da nabavim in kako povežem, da bo 100% delovalo in bo čimcenejše?
hvala vsem:)
- spremenil: mmkovac ()
bezerk ::
en navaden wireless router in USB dongle.
Sam sem imel težave ko sem selil biznis na drug naslov, in bi bil brez interneta cca 1 mesec.
Prijatelj v bloku 100-150 m stran je dal na okensko polico linksysa WRT54GL jaz USB ključek prav tako na okno in je internet delal 10/10 mbit/s kot je imel on linijo.
Ključek še imam, je linksysov WLAN N, ti ga dam za pol cene ;)
Sam sem imel težave ko sem selil biznis na drug naslov, in bi bil brez interneta cca 1 mesec.
Prijatelj v bloku 100-150 m stran je dal na okensko polico linksysa WRT54GL jaz USB ključek prav tako na okno in je internet delal 10/10 mbit/s kot je imel on linijo.
Ključek še imam, je linksysov WLAN N, ti ga dam za pol cene ;)
IvoJan ::
Kaj rabis? Satelitski kroznik :P
Salo na stran, kupi en malo mocnejsi router(novi linksysi so fini, kak e2000 ali pa e3000 sta super.) In eno usb wireless kartico z zunanjo anteno. Moralo bi lovit.
Salo na stran, kupi en malo mocnejsi router(novi linksysi so fini, kak e2000 ali pa e3000 sta super.) In eno usb wireless kartico z zunanjo anteno. Moralo bi lovit.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
mmkovac ::
ta linsysa e2000 in e3000 nimata možnosti priklopa zunanje antene, ane?
misliš da je bolje, kot če dam WRT54GL z dobro zunanjo anteno?
misliš da je bolje, kot če dam WRT54GL z dobro zunanjo anteno?
DonMatejo ::
mmkovac: Nič nisi povedal, kako močno povezavo bi rad imel?
Če predpostavim (10MBPS max): Kar ti potrebuješ, je Yagi usmerjena antena.
pravilna pot je torej omrežni kabel/modem/router/Yagi antena...mrežna kartica
Glede routerja si tudi že sam ugotovil najboljšo in cenovno primerno metodo, linksys/buffalo... priporočam. In pa šeena stvar, POZABI razne N standarde, ker itak za tak dostop potrebuješ B-only standard, ne pa N.
Če šeenkrat povem, kar ti rabiš, je 100eur. ;)
Router.
Firmware upgrade
Yagi
Kdo se bo bunjil, da firmware pa že lahko sam gor vržeš, za dva evra se niti premišljati ne splača. Jaz s podobno kombinacijo ob nastavitvah (piši na mail donmatejo(a )gmail.com za seminarsko nalogo) z lahkoto dosegam ca polkilometersko razdaljo. Stabilno. Wlan-sat je pa preverjena trgovina s tradicijo.
peace.
Če predpostavim (10MBPS max): Kar ti potrebuješ, je Yagi usmerjena antena.
pravilna pot je torej omrežni kabel/modem/router/Yagi antena...mrežna kartica
Glede routerja si tudi že sam ugotovil najboljšo in cenovno primerno metodo, linksys/buffalo... priporočam. In pa šeena stvar, POZABI razne N standarde, ker itak za tak dostop potrebuješ B-only standard, ne pa N.
Če šeenkrat povem, kar ti rabiš, je 100eur. ;)
Router.
Firmware upgrade
Yagi
Kdo se bo bunjil, da firmware pa že lahko sam gor vržeš, za dva evra se niti premišljati ne splača. Jaz s podobno kombinacijo ob nastavitvah (piši na mail donmatejo(a )gmail.com za seminarsko nalogo) z lahkoto dosegam ca polkilometersko razdaljo. Stabilno. Wlan-sat je pa preverjena trgovina s tradicijo.
peace.
IvoJan ::
Jaz sem si uzel tega z notranjo anteno ker rabim samo po stanovanju. Bi blo res boljse ce kupis tega wrt54gl. Mas tudi novejse linksyse z zunanjimi antenami ampak je pomoje tale wrt54gl se najboljsi za svoj denar.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
Pyr0Beast ::
N je bedarija.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
amigo_no1 ::
Imho je bz kupovati yagi anteno če gre tudi bolj poceni, če le nimaš 2 levih rok.
wifi USBkeY range Enhancers-boosters ´4 Dummies´ by Spajky
http://www.elektron.si/forum/viewtopic....
wifi USBkeY range Enhancers-boosters ´4 Dummies´ by Spajky
http://www.elektron.si/forum/viewtopic....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi yagi antenaOddelek: Omrežja in internet | 1347 (1189) | JanezBlond |
» | Kateri "n" router kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12974 (9418) | Jackass |
» | Kateri router? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18365 (13848) | Poldy |
» | Linksys WRT54GL firmwareOddelek: Omrežja in internet | 10532 (9491) | Skyman |
» | Dostopna točka ali zunanja WLAN antena?Oddelek: Kaj kupiti | 6619 (6230) | KTr1sk |