Forum » Programska oprema » Netcat + shranjevanje slike
Netcat + shranjevanje slike
someone1 ::
Pozdravljeni.
Preko netcat-a želim shraniti preko GET metode sliko, vendar mi nikakor ne uspe :(
Ima kdo mogoče kak predlog/rešitev kako shraniti sliko na računalnik v slikovnem formatu (.png, .jpg, .jpeg, .gif, ...). Slika je lahko iz kjerkoli (google images search, itd.).
Lep pozdrav,
someone1.
Preko netcat-a želim shraniti preko GET metode sliko, vendar mi nikakor ne uspe :(
Ima kdo mogoče kak predlog/rešitev kako shraniti sliko na računalnik v slikovnem formatu (.png, .jpg, .jpeg, .gif, ...). Slika je lahko iz kjerkoli (google images search, itd.).
Lep pozdrav,
someone1.
HP Elitebook 8530p
Zakaj pa z netcat-om? Uporabi wget program.
Saj če bi lahko uporabil kakšno alternativo bi jo že :) Z netcat-om pa zato, ker je to del naloge na faksu :)
HP Elitebook 8530p
misek ::
Recimo
echo -e "GET /media/images///large/Feb2011//60622102.jpg HTTP/1.1\r\nHost: image.24ur.com\r\nConnection: close\r\n\r\n" | nc -vv image.24ur.com 80 >maja_keuc.png
mihaelf3 ::
Recimoecho -e "GET /media/images///large/Feb2011//60622102.jpg HTTP/1.1\r\nHost: image.24ur.com\r\nConnection: close\r\n\r\n" | nc -vv image.24ur.com 80 >maja_keuc.png
Brez -vv si prihraniš tiste 'Total send' in 'Total received' na koncu, tako da moraš samo še HTTP header odstranit.
Imaš prav. Ampak večji problem so HTTP headerji v datoteki s sliko. Jih je potrebno še odstraniti. Naslednja naloga :)
logout ::
Kaj manjka temule:
echo "GET /sn/img/11/066/634350868755801237_loeb02mx11c347.jpg" | nc cdn1.siol.net 80 > slika.jpg
L.p., Kloko
echo "GET /sn/img/11/066/634350868755801237_loeb02mx11c347.jpg" | nc cdn1.siol.net 80 > slika.jpg
L.p., Kloko
kloko, narobe je to da sploh ne uporabiš veljavne HTTP zahteve. Tvoj primer sicer deluje ampak poskusi dobiti sliko iz mojega linka (24ur).
Evo, še popravljena moja verzija, ki shrani samo sliko
echo -e "GET /media/images///large/Feb2011//60622102.jpg HTTP/1.1\r\nHost: image.24ur.com\r\nConnection: close\r\n\r\n" | nc image.24ur.com 80 | sed '1,/^\r$/d' >maja_keuc.png
Uf, vidim da ste se kar razpisali :)
Hvala vsem za pomoč! ;)
Hvala vsem za pomoč! ;)
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: someone1 ()
@misek, zanima me zakaj mi ta tvoja "verzija" ne deluje :/ Napiše mi "invalid port :: NO DATA".. kaj bi blo narobe? :|
Pa še to.. kako pa bi to verzijo od @misek napisal v vhodna_datoteka.txt datoteki kot: GET nekaj HTTP/1.1 , Host: nekastran
pa da bi pol v cmd-ju vpisal nc nekastran 80 < vhodna_datoteka.txt > izhod.jpg (.png)
Hvala in lep pozdrav,
someone1.
Pa še to.. kako pa bi to verzijo od @misek napisal v vhodna_datoteka.txt datoteki kot: GET nekaj HTTP/1.1 , Host: nekastran
pa da bi pol v cmd-ju vpisal nc nekastran 80 < vhodna_datoteka.txt > izhod.jpg (.png)
Hvala in lep pozdrav,
someone1.
HP Elitebook 8530p
Narediš datoteko vhodna_datoteka.txt s vsebino
A lahko daš izpis iz konzole da vidimo zakaj ne deluje.
GET /media/images///large/Feb2011//60622102.jpg HTTP/1.1 Host: image.24ur.com Connection: closein kličeš
nc image.24ur.com 80 < vhodna_datoteka.txt | sed '1,/^\r$/d' >maja_keuc.png
A lahko daš izpis iz konzole da vidimo zakaj ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: misek ()
logout ::
Zgornji ukazi so pisani za unix-like ukazno vrstico, za windows bo treba predelati.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Ja, za začetek odstrani znak za pipo in sed. Ampak potem boš v datoteki za sliko imel tudi HTTP response headerje.
mihaelf3 ::
Pipce majo tudi winsi. Namesto sed-a poskusi uporabit findstr. Žal nimam nobenih windowsov blizu, tako da bom probal na pamet...
Verjetno se bo treba s tistim regexom malo poigrat
Sicer pa lahko sed za windows dobiš s kakim Cygwinom.
nc image.24ur.com 80 < vhodna_datoteka.txt | findstr /r /v "^.*\r\n$" >maja_keuc.png
Verjetno se bo treba s tistim regexom malo poigrat
Sicer pa lahko sed za windows dobiš s kakim Cygwinom.
Hvala vsem, uspelo! Na koncu sem le v headerju HTTP response pobrisal in je delovalo :)
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
Bila ja hvala vam za trud in pomoč!
HP Elitebook 8530p
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenos videa iz 24urOddelek: Pomoč in nasveti | 7460 (4477) | ghost13xc |
» | nf_conntrack in TIME_WAITOddelek: Pomoč in nasveti | 1072 (637) | jedateruk |
» | Nenavaden črv napada Linksysove usmerjevalnikeOddelek: Novice / Varnost | 7018 (3699) | Daniel |
» | kako film, ki se predvaja v brskalnuki prenesti na disk (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17866 (10883) | SLO_Matej |
» | [C][linux] socket HTTPOddelek: Programiranje | 1185 (1053) | b |