» »

Baterija HP probook 4320s

Baterija HP probook 4320s

_dSmartOne ::

Pred dnevi sem kupil prenosni računalnik HP probook 4320s, ki pa me je bolj razočaral, kot razveselil.

Začelo se je pri glasnosti ventilatorja, končalo pa pri vzdržljivosti baterije. Baterija naj bi bila 6 celična in teoretično zdržala 4,5 ur. Zavedam se, da to pri uporabi ni mogoče.
Danes sem pustil računalnik delovati na bateriji brez, da bi na njem tekel kakšen uporabniški program in se je računalnik izklopil prej kot v 2 urah (cca po 1 uri in 30min).
"test" baterije je pokazal rezultate, ki so prikazani na spodnji sliki.

Prikazuje samo 4 celice (po moji logiki bi moral 6 - lahko, da se motim), od tega je ena celica na 0. Res je, da se v času, ko je bil narejen print screen, baterija polnila vendar je ta celica tudi pri 100% na 0.

Želel bi vaše mnenje na to. :)

bond007 ::

Kaže čisto ok, res imaš 6 celic, a so to ubistvu 3x po 2 vzporedno in kaže pač voltažo za vsak par celic. Recimo moji dve bateriji:
 .

.

Meni zdrži prenosnik malo manj kot 3 ure, s tem da imam 17,3" LED ekran, 4GB rama (pomoje žrejo kr dosti, ker se tam greje ko pras...!) in en 2ghz dual core procesor na 0,9V... Pri tebi je lahko vzrok, da procesor(katerega imaš?) ne zmanjša voltaže (mogoče imaš tudi na bateriji performance mode in ne zmanjša voltaže), mogoče kaka močnejša grafika? Baterija zgleda še kar ok - pač tam ene 8% imaš že zrabljeno, tak oda to ne more biti glavni vzrok...

_dSmartOne ::

Procesor je Intel Core i5 480M (2,66 GHz, 3 MB L3),
grafična pa ATI Radeon Mobility HD5470, 512 MB DDR3

8% izrabljena? zanimivo. prenosnik je star 2 dni.

bond007 ::

Grafična je kr močna pri tebi, tut procesor ni ravno med varčnejšimi... bo tole kr realno stanje. Probaj procesor malo undervoltati z rmclock ali kakšnim podobnim programom, ampak veliko se pomoje ne da narediti, saj verjetno največ štroma popapca grafična. Glede baterije pa - 8% sem rekel na pamet - poglej razliko med designed capacity, ki je 4400mAh in full charge capacity - 4167, torej je cca 5,3% izrabljena.

zem_mali ::

hmm, mal pomoči prosim,

kupljeno danes pa se šele učim, tole je nek napreden battery check meni pokaže samo da je v vredu in nič tehle specifikacij ki so kot kaže
čist zanimive. memory check :ver 4.0.16.0.

lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Baterija

Oddelek: Pomoč in nasveti
283706 (2599) klekej
»

Litij-ionske baterije imajo spominski efekt

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3514681 (11581) SplitCookie