Forum » Programiranje » [c++] Problem z podprogramom
[c++] Problem z podprogramom
xardas212 ::
Zdravo,
Imam problem, imam ustvarjen "glavni meni" v katerega se vrneš ko je podprograma konec. Problem pa je v tem da glavni meni "čita" črke od a do f ....če podaš karkoli druzga javi napako, zaj pa imam problem, da ko se zakluči ta podprogram se vrne avtomatsko v "glavni meni" in glavni meni posledično javi napako ker tukaj podaš cifro za izbris določenega elelmenta ali izhod...
Upam da razumete :D
Lahko kdo prosim poda rešitev
lp xardas212
void human::brisi_element(human vm[], short & k) { int clan = 0; bool prav; cout << endl; cout << " + Vnesite stevilko ID avta za izbris! (Pritisnite za preklic)" << endl; cout << " + Avto ID: "; cin >> clan; cout << endl; if (clan == 0) { cout << " + BRISANJE PREKLICANO!" << endl; } else if ((clan != 0) && (clan <= k)) { { clan--; for (clan; clan < k; clan++) vm[clan] = vm[clan + 1]; k--; } cout << " + BRISANJE USPESNO!" << endl; }
Imam problem, imam ustvarjen "glavni meni" v katerega se vrneš ko je podprograma konec. Problem pa je v tem da glavni meni "čita" črke od a do f ....če podaš karkoli druzga javi napako, zaj pa imam problem, da ko se zakluči ta podprogram se vrne avtomatsko v "glavni meni" in glavni meni posledično javi napako ker tukaj podaš cifro za izbris določenega elelmenta ali izhod...
Upam da razumete :D
Lahko kdo prosim poda rešitev
lp xardas212
xardas212 ::
void human::brisi_element(human vm[], short & k) { int clan; bool prav; cout << endl; cout << " + Vnesite stevilko ID avta za izbris!" << endl<<endl; cout << " + Avto ID: "; cin >> clan; cout << endl; if ((clan != 0) && (clan <= k)) { clan--; for (clan; clan < k; clan++) vm[clan] = vm[clan + 1]; k--; cout << " + Brisanje uspesno!" << endl; } else if (clan > k) { cout << " + Vneseno stevilo ni ustrezno!" << endl; } } void izbira_brisanja(human hu[], short koolko) { char bes; string neke; do { cout << endl; cout << " --------------Meni sortiranja---------" << endl; //1.k cout << endl; cout << " + a:) Brisi vnos +" << endl; cout << " + b:) Vrni se v glavni meni +" << endl; cout << endl; cout << " --------------------------------------" << endl; cout << endl; cout << " + Podaj ukaz: "; getline(cin, neke); //2.k denis cout << endl; if (neke.length() == 1)bes = neke[0]; //prilagoditev if (!(((bes >= 'a') && (bes <= 'c') || (bes >= 'A') && (bes <= 'C')))) cout << "+ Vnesen podatek ni pravilen, prosim ponovi vnos!" << endl; //napaka }while (!(((bes >= 'a') && (bes <= 'c') || (bes >= 'A') && (bes <= 'C')))); //negacija if (bes == 'a' || bes == 'A') { hu[0].brisi_element(hu, koolko); } if (bes == 'b' || bes == 'B') { cout << " + Sedaj si v glavnem meniju!" << endl; } }
Evo zaj sn naredo meni...tak da lahko grem ven brez napake....ce pa brisem pa mi napise "Brisanje uspesno!"....potem mi izpise glavni meni ter takoj za njim meni sortiranja????? ce v meniju sortiranja izberem opcijo b se podprogram normalno zapre in gre v glavni meni.....sedaj imam problem zelim da ko izbrisem element da mi gre ali direkt v glavni meni ali direkt v meni sortiranja????
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xardas212 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Detroit: Become Human (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 12616 (2356) | yayo |
» | Kam z rabljenimi oblačili?Oddelek: Loža | 4897 (2271) | gruntfürmich |
» | Športni ribolov/mučenje živali?Oddelek: Problemi človeštva | 3300 (2663) | Tear_DR0P |
» | Sociologija - Temeljne Človekove PraviceOddelek: Šola | 2947 (2514) | d0rK |
» | DF v linuxu mi nekaj ne štimaOddelek: Operacijski sistemi | 748 (660) | KoReNJe |