Forum » Programiranje » python dekodiranje teksta
python dekodiranje teksta
issak ::
Imam nek tekst, ki je zakodiran po principu ključne besede in ključne črke.
Rad bi napisal program, ki tekst prebere, in vsako črko poveča za
črko seveda najprej pretvorim v ascii vrednost, in ji nato prištejem [i]. Vse lepo in prav, dokler je
Kako naj naredim, da, ko vrednost doseže 90, začne naprej iz 65, kolikor tudi so ASCII vrednosti za velike tiskane črke angleške abecede?
torej, nekako tako naj bi izgledalo, recimo da je [i=3]:
tole imam do zdaj napisano:
tukaj se vrednosti pač prišteje [i], in nadaljuje tudi preko 90, torej ni pravilno.
hvala za pomoč!
Rad bi napisal program, ki tekst prebere, in vsako črko poveča za
i in range(1, 27)
črko seveda najprej pretvorim v ascii vrednost, in ji nato prištejem [i]. Vse lepo in prav, dokler je
ascii+i <= 90.
Kako naj naredim, da, ko vrednost doseže 90, začne naprej iz 65, kolikor tudi so ASCII vrednosti za velike tiskane črke angleške abecede?
torej, nekako tako naj bi izgledalo, recimo da je [i=3]:
65->68 66->69 67->70 . . . 87->90 88->65 89->66 90->69
tole imam do zdaj napisano:
import os os.chdir(r"D:\Users\Jan\Documents\Faks\OVS") tekst = open("tekst.txt", "rb") for vrstica in tekst: for i in range(1,27): for crka in vrstica: ascii = ord(crka) ascii += i print chr(ascii), print "\n-----------------------------\n"
tukaj se vrednosti pač prišteje [i], in nadaljuje tudi preko 90, torej ni pravilno.
hvala za pomoč!
issak ::
Oh, malo premalo sem razmislil.
Sem že razrešil:
tole sem dodal vmes :)
deluje tako kot sem hotel.
Sem že razrešil:
if ascii > 90: x = 64+ascii-90 ascii = x
tole sem dodal vmes :)
deluje tako kot sem hotel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 17974 (8722) | black ice |
» | [Python] Pomoč pri računanju Pi-jaOddelek: Programiranje | 2452 (2084) | Spura |
⊘ | python pomočOddelek: Programiranje | 3401 (2322) | Mavrik |
» | Razbijanje gesel z GPU je realnost (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 30389 (24820) | MrStein |
» | [c#]izvajanje kodeOddelek: Programiranje | 1079 (813) | LeQuack |