Forum » Pomoč in nasveti » Zvok prek HDMI na domači kino
Zvok prek HDMI na domači kino
damakuc ::
Računalnik sem povezal prek HDMI s Sony LCD TV. Zraven imam še hišni kino (Sony DAV DZ-280), ki je s TV povezan prek SCART in uporablja Bravia Sync - se pravi, kadar koli imam sliko na TV (iz kabla, DVD, USB...), mi gre zvok na hišni kino.
Problem imam v tem, ker zvok iz računalnika lahko dobim na TV zvočnike, ampak ne uspem spravit na hišni kino. Kakšna ideja?
Problem imam v tem, ker zvok iz računalnika lahko dobim na TV zvočnike, ampak ne uspem spravit na hišni kino. Kakšna ideja?
matonson ::
Kater model TVja pa imaš?
Kolikor sem gledal, lahko povežeš edino preko audio in jacka, ki ga imaš na sprednji strani. Povežeš ga pa direktno iz zvočne kartice. Ampak bo to potem samo stereo zvok.
Kolikor sem gledal, lahko povežeš edino preko audio in jacka, ki ga imaš na sprednji strani. Povežeš ga pa direktno iz zvočne kartice. Ampak bo to potem samo stereo zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matonson ()
damakuc ::
Imam Sony KDL-V5500.
matonson, tvoja je rešitev je ena možnost, samo kot praviš to potem še dodaten kabel + samo stereo zvok.
Ampak, ne vem, a se samo meni ne zdi logično, da TV lahko "da" naprej zvok hišnemu kinu v vseh primerih, če pa pride zvok do TV po ovinku od računalnika prek HDMI pa ne?
matonson, tvoja je rešitev je ena možnost, samo kot praviš to potem še dodaten kabel + samo stereo zvok.
Ampak, ne vem, a se samo meni ne zdi logično, da TV lahko "da" naprej zvok hišnemu kinu v vseh primerih, če pa pride zvok do TV po ovinku od računalnika prek HDMI pa ne?
matonson ::
uroszo ::
Tudi jaz sem imel ta problem. Rešitev so ti komponente ampak bodi tudi pozoren, da ima receiver HDMI in se preko le tega prenaša tudi zvok (pri nekaterih se ne - npr. harman kardon 155).
http://www.ozvocenja.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC -> smart tv -> hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 5823 (4945) | St235 |
» | Zvok iz TV na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 4090 (2639) | billy |
» | WD Live in domači kinoOddelek: Zvok in slika | 6913 (6150) | lowac |
» | Zvok iz TV na hišni kino preko HDMI kablaOddelek: Zvok in slika | 7520 (7281) | Zvezdica27 |
» | povezava domači kino in pcOddelek: Zvok in slika | 4224 (4084) | St235 |