» »

Www.goingonearth.com in www.gogatrnonhie.com

Www.goingonearth.com in www.gogatrnonhie.com

slitkx ::

Včasih, ko v google-u (ne glede na to, ali gre za iskalno okno brskalnika ali pa direktno iskalnik na strani) vtipkam nek pojem in sprožim iskanje, pa potlej kliknem na prikazan zadetek, me po kliku nanj preusmeri na http://www.goingonearth.com/..., strani klikanega zadetka pa ne prikaže.
Ko pa sem www.goingonearth.com kopiral v iskalno okno v regedit-u (ctrl+c v firefoxu, ctrl+v v regedit-u), je pa tekst spremenilo v www.gogatmonhie.com.

Če www.gogatmonhie.com oz. www.goingonearth.com vpišem v iskalno polje v brskalniku (by google ter bing) ali pa kar na strani iskalnika ter sprožim iskanje, pa me preusmeri na http://msdn.microsoft.com/en-us/aa57031....

Pri iskalnih zadetkih, ki povzročijo preusmeritev na www.goingonearth.com, gre za naključje - ni pravila, kateri po rangu to povzroči.
Kaj za vraga?!

gorenjc ::

Tale redirekcija v brskalniku kaže na okužbo na sistemu. Isti primer tukaj.

Hvala, bom pogledal.

Zanimivo, do težav prihaja od verzije Firefoxa 4 Beta11 dalje (torej sedaj tudi v 12ki). V IE9 RC ni problemov.

Sem našel okužbo; bom prilimal log, ko bo scan končan.

Informacije o incidentih Panda Antivirus Pro 2011
Izbrani filter:Odkrit je virus, Sumljiva datoteka, Nevarna datoteka, Datum: Vse
DOGODEK OBVEŠČA DATUM - ČAS REZULTAT DODATNE INFORMACIJE
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odkrit je virus: W32/Xor-encoded.A Antivirusna preiskava na z... 26.2.2011 21:08:10 Dezinficiran Pot: k:\android-pc\backup set 2011-02-06 190000\backup files 2011-02-11 210450\backup files 5.zip[c\programdata\microsoft\microsoft antimalware\localcopy\{4ef0f6bb-225e-ff84-ef65-4a02b9517deb}-media.player.codec.pack.v3.9.6.setup.exe]
Sumljiva datoteka Antivirusna preiskava na z... 26.2.2011 19:54:57 Premaknjeno v ka... Datoteka: c:\windows\omucua.exe
Odkrit je virus: Trj/CI.A Antivirusna preiskava na z... 26.2.2011 19:52:06 Izbrisano Pot: c:\windows\kmsact.exe

gorenjc ::

Naj se namesti še malwarebytes in prečekira mašino.

Je že opravil svoje delo in popucal. Nimam več težav.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avast! problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
233829 (2747) Glugy
»

Win 7 blue screen in restart

Oddelek: Operacijski sistemi
132381 (2120) Duhec
»

Debian 6.0 izšel

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4610758 (8541) MrStein
»

Analitiki: Bing ni storil nič nelegalnega

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
154500 (3561) Pyr0Beast
»

pc noce odpret nobenega *.exe fajla?!?!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
161347 (1217) CandyMan

Več podobnih tem