Forum » Šola » elektroliza vode
elektroliza vode
Pimoz ::
ne razumem vprašanja.
za elektrolizo potrebuješ majhno napetost in velik tok.
več ga boš imel hitrejši bo postopek.
za elektrolizo potrebuješ majhno napetost in velik tok.
več ga boš imel hitrejši bo postopek.
delaj to z npr avtomobilskim akomulatorjem. pazi na zračnost prostora (vodiko pokalni plin). ko sem sam to počel v osnovni šoli sem skoraj pol garaže vrgel v zrak (s tem da sem proizvajal klorovodikov pokalni plin :P)
RejZoR ::
Rabiš DC tok in vsaj ene 12V. Če se prav spomnim se za ustvarjanje klora uporablja slano vodo in aluminijasto elektrodo. Na ker pol jo moraš dat pa sem pozabil. Važno je, da grejo iz aluminija mehurčki in da smrdi po kloru. Če imaš to dvoje si na pravi poti :) Oz vsaj tko smo včasih doma kuhal te zadeve :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
jst sm to delal z grafitno elektrodo. druga elektroda pa navadna bakrena plošča k jo je itak pojedl takoj :D
RejZoR ::
Jezst sem uporabljal alu folijo in jo je ful zabavno gledat kako čist prepari in se sesuje v prah :D Če se prav spomnim je potem župca narejena iz elektrolize slane vode brisala tinto nalivnika in smo sami filal brisalce za nalivnike.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43910 (9158) | robertko |
⊘ | Hydrogen on demand (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 36939 (33968) | imagodei |
» | VPP Naprava za dodajanje vodika v diesel motorje (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 16608 (12874) | overman |
» | HHO (r)evolucija (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10344 (9122) | Pyr0Beast |
» | Morska voda kot gorivoOddelek: Znanost in tehnologija | 4574 (3981) | Calligula |