Forum » Pomoč in nasveti » NASVET
NASVET
mimi22 ::
Oglejujem si nove LCD ekrane (tokrat bolj za gaming) pa sem postal zmeden.
Do zdaj sem misli da je HDMI kabel boljši kot dvi, vga,...
Na spletu pa sem zasledil nekatere najnovejše ekrane, ki podpirajo 3d, pa sploh nimajo hdmi priključka, ampak samo dvi-d.
torej kaj je boljše? kdaj je slika bolj kvalitetna?
Do zdaj sem misli da je HDMI kabel boljši kot dvi, vga,...
Na spletu pa sem zasledil nekatere najnovejše ekrane, ki podpirajo 3d, pa sploh nimajo hdmi priključka, ampak samo dvi-d.
torej kaj je boljše? kdaj je slika bolj kvalitetna?
matej_jack ::
HDMI = DVI + zvok
Imaš digitalne priključke, kamor spadata dvi in hdmi ter na drugi strani analogni vga.
Praviloma je digitalen prenos kvalitetnejši, povprečen uporabnik pa razlike ne bo opazil.
Vsekakor kupi tak monitor, ki ima digitalen vhod, verjetno imaš na grafični kartici digitalni izhod (hdmi, dvi ali display port).
Imaš digitalne priključke, kamor spadata dvi in hdmi ter na drugi strani analogni vga.
Praviloma je digitalen prenos kvalitetnejši, povprečen uporabnik pa razlike ne bo opazil.
Vsekakor kupi tak monitor, ki ima digitalen vhod, verjetno imaš na grafični kartici digitalni izhod (hdmi, dvi ali display port).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dvojni monitorOddelek: Strojna oprema | 3977 (2796) | BorutK-73 |
» | VGA na DVIOddelek: Pomoč in nasveti | 1138 (850) | Brias |
» | Kako povezati siol komunikator na ekranOddelek: Zvok in slika | 3665 (3408) | Siddh |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23683 (14987) | al3n |
» | Nekompatibilnost računalniškega zaslona in grafične karticeOddelek: Strojna oprema | 1235 (1091) | Opkow |