» »

razporeditev diskov

razporeditev diskov

gorski volk ::

Imam disk WD black Caviar 1TB, 64MB,sata3. Zanima me ali je pametno disk razdelit na dve particiji in siser na eno za sistem 150GB in drugo 850GB, na kateri bi imel material za videoobdelavo. Ali je bolj pametno obstoječi disk v celoti uporabit za videomaterial in si za sistem omislit SSD disk 120GB. To drugo me bolj mika, vendar so SSD diski še precej dragi pa še problem se je odločit za katerega. Matična plošča mi podpira 6x SATA3 in sem se odločil, da namesto raid0 dam disk SATA3 ki je precej hiter, diske ki sem jih imel v raidu pa uporabim za beckup podatke.
Prosim za mnenje, kakšen nasvet pa tudi glede SSD diska če bi se odločal za katerega.Mogoče OCZ Vertex2?

st0jko ::

Z ssdjem se zdaj splača malo počakat. Particije si pač uredi tako, kot ti paše. Btw meni je 60GB SSD dovolj.
keks?

gorski volk ::

Verjetno bom še malo počakal s SSD. Zanima me samo, če je pametno sata3 disk 1TB razdelit na dve particiji in eno uporabit za sistem drugo pa za miksanje videa. Ali bi bilo bolje za sistem uporabit fizično ločen drug disk?

Engineer_SLO ::

zmeraj je boljše če je fizično ločeno, precej pridobiš pri hitrosti, sploh pa ko je govora o videu...

delitev diska na particija je rešitev če je problem v financah, kar pa pri sedanjih cenh diskv ne bi smel biti več problem...
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk in particije (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
597871 (6243) solatko
»

koliko particij priporočate imeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5812399 (7880) carota
»

novo nalaganje win7 OS na PC

151601 (1252) duff
»

napaka HDD diska

233507 (2999) Grega255
»

Optimalna uporaba trdih diskov?