» »

Usnjena jakna "uničena" po čisčenju

Usnjena jakna "uničena" po čisčenju

kmetek ::

Pred dnevi se je dala usnjena jakna v čistilnico. Sedaj je čisto "sprana", uničena, zgleda kot, da bi bila plastična. Kako naj se pristopi?

Music Man ::

Jaz sem enkrat svojo hotel dat tud očistit, pa so mi rekli v čistilnici, da se bo zgodilo ravno to - razbarva se. Obstajajo pa posebne čistilnice za usnje, kjer ti po čiščenju jakno pobarvajo nazaj. Baje da je v LJ v BTC-ju ena taka, samo jaz se potem nisem odločil za čiščenje, tako da ne morem iz prve roke potrdit tega.

keworkian ::

Ledr v čistilnico? Si bolan mogoče?

BigWhale ::

keworkian je izjavil:

Ledr v čistilnico? Si bolan mogoče?


Seveda. Ima posebno genetsko bolezen, ki mu je unicila ves prirojeni nagon, ki nam pove kako ravnati z oblacili in kaj se sme in cesa se ne sme dati v cistilnico. Tudi tistih pralnih simbolov ne zna interpretirati.

Sicer precej redka bolezen ampak se pojavi. Taksni ljudje imajo potem tezavo pri pranju perila, ker ponavadi belo perilo perejo pri 30 stopinjah ali pa mesajo temno in svetlo perilo in ga perejo pri 95 stopinjah.

Zunanji bolezenski znaki so rahlo razbarvana oblacila in obarvana obacila ter oblacila, ki so se pri pranju skrcila.

Na sreco bolezen ni nalezljiva tako, da se ne bos okuzil, brez skrbi!!! Je pa fajn se pozanimat, pri dekletu, ce bos kdaj imel otroke. Bolezen je tipicna genetska, kjer moski zbolijo, zenske so pa samo prenasalke.

PS za OP: Verjetno bi v cistilnici morali vedeti kaj delajo. Splacalo bi se jih malo povprasati o tem. Imeti cistilnico ne pomeni: 'zbasali bomo vse v en pralni stroj in oprali'. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preproga je potrebna čiščenja...

Oddelek: Loža
265138 (3614) janezvalva
»

Vreče za pranje perila

Oddelek: Loža
92961 (2442) Glugy
»

Vprašanje za pravnike - uničen plašč

Oddelek: Loža
474059 (4059) gfighter
»

Brezdomci (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
868255 (6037) moonjah

Več podobnih tem