» »

Oglaševanje z dobro ceno na 1000 prikazov?

Oglaševanje z dobro ceno na 1000 prikazov?

MrBrdo ::

Zanima me kje mi priporočate, da bi "vzel" oglase, da bi bil zaslužek čim večji. Torej, imam spletno stran in bi rad gor vrgel oglas, da obstrani kakšen euro zaslužim. Trenutno ima stran cca. 1000 unique na dan in okoli 4000 skupnih ogledov na dan (vsaj tako pravi Analytics). Stran je v slovenščini in se tiče študentske tematike. Drugače vem da pri reklamah niso neki bajni zaslužki, to je pač tako malo, če ne drugega da se strežnik vsaj delno pokrije s tem. Probal sem Httpool zaenkrat, vendar se informativni izračun tam ravno ne sklada s tem kar imajo napisano (dobim veliko manj kot pa piše, recimo piše 2,4€ na tisoč prikazov, pri meni je more like 0,7€ na tisoč... ali pa 0,15-0,35€ na klik pri meni je pa 0,05€ na klik). Me pa bolj zanima takšen obračun na 1000 prikazov, kot pa na klik... Se mi zdi, da se mi bolj splača v tem primeru.

PS: Drugače res ne poznam situacije na tem področju tako da glede cen nimam pojma, kakšne naj bi bile...
PS2: Če bi recimo dobil ponudbo za fiksen oglas od neke firme (recimo da ciljajo na študente tako kot omenjena stran), kakšna cena bi bila tukaj primerna za 1 mesec fiksni oglas, pri 1000 unique dnevno?
MrBrdo
  • spremenilo: MrBrdo ()

eziga ::

Katero spletno stran pa imaš, če ni skrivnost?
www.epaket.si

MrBrdo ::

eziga: profesorji.net
MrBrdo

eziga ::

Kaj pa kakšen Google AdSense si poizkusil? Drugače pa poizkusi kar poslati maile kakim spletnim stranem za katere meniš, da bi lahko oglaševali pri tebi.
www.epaket.si

IceIceBaby ::

Pri nas je tako. Z mrežami boš zaslužil zanemarljive zneske, poleg tega pa so vprašljiva tudi izplačila. Vem za nekaj primerov, ko mreže založnikom enostavno ne morejo izplačati denarja, ker so broke. V najboljšem primeru pa se zasluži par 10EUR na mesec, ampak so taki primeri redki.

Glede na to, da 1000 unikatnih na dan ni tako malo se ti najbolj splača stran tržiti direktno. To lahko pomeni, da se dogovoriš direktno z oglaševalci, ali pa najdeš enega nadebudnega prodajalca oglasnega prostora, ki dobi % od prodanih oglasov.

Kar se tiče cen. Oglaševanje na prikaze s klasičnimi bannerji je bolj kot ne mimo, sploh na takih manjših straneh. Ponudi oglaševalcem terminski zakup in custom oglaševanje. Recimo, oglaševalcu, ki prodaja knjige za mlade ponudiš cel paket. Banner, spremembo ozadja, objavo članka itd. Vse skupaj v stran umestiš tako, da ni moteče za userje. Za tak način bi lahko iztržil par 100EUR mesečno, če najdeš prave oglaševalce.

MrBrdo ::

Hvala za predloge kst in eziga. AdSense nisem probaval, je kaj dosti vec od tistega kot pri HttPool?
MrBrdo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monetizacija Youtube acounta v SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523401 (12369) otago
»

Plačljivi oglasi na svoji web strani

Oddelek: Omrežja in internet
154308 (2496) slovenec_89
»

oglasi na spletni strani

Oddelek: Izdelava spletišč
6982 (913) Tody
»

ToboAds (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
12517185 (12143) TuRBo_1
»

Dobiček spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
453322 (2543) fahrenGONE

Več podobnih tem