Forum » Pomoč in nasveti » pc ne pride v winse/ubuntu
pc ne pride v winse/ubuntu
demon#666 ::
Pozdravljeni!
Imam en relativno star pc:
PSU: cca 300W
CPU: P4 2,66ghz (socket 478)
RAM: 1gb + 256mb
MB: msi 648 max-v
GPU: radeon 7500 series, 64mb
HD: seagate 40gb
nek cd in sony dvd pogon
Torej, težava se pojavi, ko vključim PC in mi začne nalagat v winse, nato pa enostavno se ugasne. Mislil sem, da je disk fuč, pa sem ga preveril na drugem pcju in ugotovil, da deluje. Disk sem formatiral in naložu ubuntu, težava se ponovi ob rahli obremenitvi (npr. Ko poiskusim odpret usb ključ), včasih pa niti ne morem pcja sploh vključit (moram šlatat tam on/off gumb na napajalniku, pridem v bios kaj več pa ne).
Tudi napajalnik sem probal drugi, težava pa je ostala. Rami so ok.
Se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
Imam en relativno star pc:
PSU: cca 300W
CPU: P4 2,66ghz (socket 478)
RAM: 1gb + 256mb
MB: msi 648 max-v
GPU: radeon 7500 series, 64mb
HD: seagate 40gb
nek cd in sony dvd pogon
Torej, težava se pojavi, ko vključim PC in mi začne nalagat v winse, nato pa enostavno se ugasne. Mislil sem, da je disk fuč, pa sem ga preveril na drugem pcju in ugotovil, da deluje. Disk sem formatiral in naložu ubuntu, težava se ponovi ob rahli obremenitvi (npr. Ko poiskusim odpret usb ključ), včasih pa niti ne morem pcja sploh vključit (moram šlatat tam on/off gumb na napajalniku, pridem v bios kaj več pa ne).
Se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
logit ::
včasih pa niti ne morem pcja sploh vključit (moram šlatat tam on/off gumb na napajalniku, pridem v bios kaj več pa ne).
Če so kondenzatoji v redu, je plata fuč.
Hočeš rečt, če je kak napihnjen, pomeni da je plata fuč?
Drugače pa sem 2x prečekirau kondezatorje in so ok.
Drugače pa sem 2x prečekirau kondezatorje in so ok.
Danes sem vs dan porabil za testirat komponente:
PSU: ok (probal na drugem PCju)
CPU: sicer nisem 100% prepričan da delejue brezibno, a mislim, da če nebi, nebi mogel nekako (po sreči) 2x do ubuntuja
GPU: ok (velja kot za cpu)
RAM: mislim da je ok, ker imam 2 palčke, sem eno odstranil --> ok, ravno tako druga palčka je ok
HDD: ok (probal na drugem PCju)
optična enota: ok
Zadnje kar sem naredil, da sem se prepričal, da je mamaplata fuč je, da sem pustil na plati psu, cpu, gpu in ram in ni ni niti hotel vžgat (ok malo čuden izraz ), četudi sem 100x na napajalcu kliknu on/off in ga na tak čudaški/nasilen način želel vžgat. Torej je po vsej verjetnosti plata za nič (že drugič ).
Hvala
PSU: ok (probal na drugem PCju)
CPU: sicer nisem 100% prepričan da delejue brezibno, a mislim, da če nebi, nebi mogel nekako (po sreči) 2x do ubuntuja
GPU: ok (velja kot za cpu)
RAM: mislim da je ok, ker imam 2 palčke, sem eno odstranil --> ok, ravno tako druga palčka je ok
HDD: ok (probal na drugem PCju)
optična enota: ok
Zadnje kar sem naredil, da sem se prepričal, da je mamaplata fuč je, da sem pustil na plati psu, cpu, gpu in ram in ni ni niti hotel vžgat (ok malo čuden izraz ), četudi sem 100x na napajalcu kliknu on/off in ga na tak čudaški/nasilen način želel vžgat. Torej je po vsej verjetnosti plata za nič (že drugič ).
Hvala
Ma ne.. Sem že drugič menjau plato (druge rame, itd) in se mi enostavno ne da več zgubljat cajta z 10 let staro robo. Raje prodam kar sigurno dela in si nabavim za lga775 in vija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13320 (12319) | solatko |
» | Asus p8z77 deluxe problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2300 (2057) | Brias |
» | Pc se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 1382 (1153) | solatko |
» | PCI express x16Oddelek: Pomoč in nasveti | 2651 (2347) | shadeX |
» | Pokvarjen računalnikOddelek: Strojna oprema | 1076 (848) | puda |