Forum » Pomoč in nasveti » chkdsk error ... okvara diska ?
chkdsk error ... okvara diska ?
Suly ::
Včeraj mi je začel prenosnik nenormalno počasi/neodzivno delovat.
Ko sem z tuneupom želel spustiti skozi disk doctorja, se je na 6% vse ustavlo in niti približno ni šlo naprej, tud če sem počakal uro ali dve.
Zato sem ga obnovil na datum 6.2.2011 in je začel spet normalno delovat, vendar sem v cmd spustil skozi CHKDSK, vendar sen a 6 % ustavi in ne gre naprej, pri tem postane računalnik zelo zelo počasi odzivn če sploh.
Prenosnik Toshiba je star pol leta. Gre morda za okvaro diska, al čemu takšni rezultati ?
Hvala za odgovor !!!
Ko sem z tuneupom želel spustiti skozi disk doctorja, se je na 6% vse ustavlo in niti približno ni šlo naprej, tud če sem počakal uro ali dve.
Zato sem ga obnovil na datum 6.2.2011 in je začel spet normalno delovat, vendar sem v cmd spustil skozi CHKDSK, vendar sen a 6 % ustavi in ne gre naprej, pri tem postane računalnik zelo zelo počasi odzivn če sploh.
Prenosnik Toshiba je star pol leta. Gre morda za okvaro diska, al čemu takšni rezultati ?
Hvala za odgovor !!!
V Device managerju izpiše da je Toshibin, čeprav še jaz za te diske nisem slišal. Poznaš orodje za pregled ?
Naredil sem test s HD Tune in nekako potrdil domnevo. Prilagam SS:
Okvara je tam kjer jo je zaznal tud tune up utilities in CHKDSK, se pravi nekje pri 6 % ...
Se da to kakorkoli popravit al je edina rešitev odnest na garancijo in menjava diska ? Podatki so na varnem, na zunanjem disku, tako da to ni pomembno.
Torej kako naprej ?
Okvara je tam kjer jo je zaznal tud tune up utilities in CHKDSK, se pravi nekje pri 6 % ...
Se da to kakorkoli popravit al je edina rešitev odnest na garancijo in menjava diska ? Podatki so na varnem, na zunanjem disku, tako da to ni pomembno.
Torej kako naprej ?
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Računalnik je star pol leta, tak da je v garanciji. Sej o tem sem tud sam razmišljal, pa naj zamenjajo disk. Zanima me samo, ali lahko karkoli komplicirajo pri reklamaciji v smislu da okvara diska ni zadostna al pa karkoli v tej smeri ?
bobby ::
ne, smart ti pravi da je defekt pol je defekt, nimajo kaj komplicirat
ti priloži te slike pa dej mer.
ti priloži te slike pa dej mer.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem blue skrin !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1619 (1204) | ST-777 |
» | pc zmrzuje, ostal brez idejOddelek: Pomoč in nasveti | 770 (628) | Pšenični |
» | Caviar Black umira (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7775 (5911) | filip007 |
» | Problem z diskomOddelek: Strojna oprema | 1180 (871) | wishmaster |
» | Izkušnje z WD6400AAKS / WD6401AALSOddelek: Kaj kupiti | 1480 (1233) | amigo_no1 |