» »

Prodanih že 150 milijonov PlayStation 2

Prodanih že 150 milijonov PlayStation 2

Prvotni PS2 na desni, kasnejši PS2 Slim na levi

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Čeprav je bitka na področju konzol med Microsoftom in Sonyjem precej ostra, v ringu pa sta predvsem PlayStation 3 in Xbox 360 s svojima upravljavcema, ki zaznavata premikanje (Move za PS3, Kinect za Xbox 360), rekorde v prodajnih številkah podira mnogo starejša konzola, Sonyjev PlayStation 2. Nedavno je bila namreč prodana že 150.-milijonta konzola iz t.i. 6. generacije konzol, ki se na prodajnih policah nahaja že skoraj polnih 11 let. V marcu leta 2000 je bila namreč prvič naprodaj na Japonskem, obenem pa je na tržišče prinesla za konzole izredno zanimivo noviteto, pogon DVD.

Podobno novost je s seboj sicer prinesel PS3 (Blu-ray), a je vprašanje, če bo v času pretočnih vsebin Blu-ray kdaj tako pomemben, kot je bil v svojih zlatih časih DVD. Podobno se lahko sprašujemo tudi za PS3, saj PS2 podpira prek 10.000 iger (namenskih za PS2 in iger, izdanih še za PS1 - naklada vseh naslovov skupaj znaša prek 1,5 milijarde), medtem ko velika večina konzol PS3 nima združljivosti s svojimi predhodniki. Nedvomno svoje pristavi tudi relativno enostavno modificiranje 2. generacije PlayStationov (sicer je potreben strojni poseg, a je izbira modifikacijskih čipov ogromna) ter ugodna cena te v času hitrega tehnološkega razvoja že nekoliko zastarele konzole. Dandanes so najmočnejše regije prodaje PS2 Vzhodna Evropa, Južna Amerika, JV Azije, ter Srednji Vzhod.

19 komentarjev

Seljak ::

Če nebi imel PS3 te famozne zaščite bi se dosti bolje prodajal,enako kot se prodaja njegov predhodnik,samo kaj ko pa so tako zelo požrešni in nabijajo cene v višave.Če bi bile cene iger razumne,bi bila tudi posledično prodaja konzol večja.
Če se motim me popravite :D

nekikr ::

Motiš se. Dokler je cena !=0EUR pri kraji pa te noben ne gleda, se bo kradlo. Pa je lahko cena 10EUR, $5 ali pa 0,1EUR.

kmetek ::

ni res, če je igra dobra in si zadovoljen, ceniš založnika&razvijalca iger...dokaz? STEAM akcije in prodaja ključev preko spleta itd.

Ravno kupil BATMANa preko STEAMA 7,50EUR in pa prednaročil CRYSIS 2 za 26,31EUR.....pa sem hud pirat ;)

techfreak :) ::

Vendar je vseeno veliko več takšnih, ki so hudi pirati in nikoli ne plačajo.

PARTyZAN ::

Leto stare PS3 igre so po 10-15 funtov v UK. V Sloveniji so pa drage, ja.

PrimozR ::

Eh, petnajstletnikom je čisti flash krasti, nekoliko starejšim (tam 20-25 in več) pa počasi postaja kul, da za stvari plačajo. Vsaj takšen je moj vidik iz lastnih izkušenj.

kmetek ::

tako je, mladi večina 90% kradejo, tudi jaz (pa sem 30+), priznam hehe...ampak zadnje čase plačam za nazaj igre, ki sem jih piratsko že naigral...gledam pa, da dobim "akcije" -> STEAM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

3furious ::

Kupovanje iger iz UK se vsekakor splača, še poštnina ni bistveno večja (3 funti) kot če bi naročil pri nas. Razen amazon.co.uk računa 10 funtov za povsem isto dostavo (Royal Mail)

In other news, Sony je podal uradno izjavo glede odklepanja PS3. Za stalno bodo banali odklenjene konzole iz PSNja in drugih online aplikacij (Qriocity).
Pa Geohot je troll :D
In the age of information, ignorance is a choice.

kixs ::

Kdo je "pirat" ali kaj je "piratstvo"?

Včasih so z besedo "pirat" označevali roparje na morju. Kasneje so s to besedo povezali osebe, ki so nelegalno kopirale avtorska dela ter jih brez dovoljenja avtorjev prodajale, zaslužek od prodaje pa so obdržale zase. Danes so korporacije pod besedo "pirat" označile ne le ljudi, ki so prodajali kopije avtorskih del ter na račun avtorjev služili, ampak skoraj vse uporabnike interneta. Pirat je danes tudi vsak, ki si je kdaj izmenjal digitalno kopijo avtorskega dela za izobraževalne in neprofitne namene.


Js sem pa se vedno mislil, da si pirat le, ce prodajas oz. distribuiras naprej.

PARTyZAN ::

Zavvi ima poštnino funt na igro.

Drugače pa Ninja Gaiden Sigma 2 za PS3 stane v sloveniji 45EUR, v UK pa 20EUR skupaj z poštnino. Naslovov z takšno razliko v ceni je še veliko več...

3furious ::

Tnx, še vedno imajo preorder za Marvel vs Capcom 3, tako da dobim majico8-) Na eni drugi strani sem zamudil preorder za 6 minut, pa še par funtov dražji je bil.

PS: Total Delivery Cost: ?0.00 :D
In the age of information, ignorance is a choice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 3furious ()

RockyS ::

PS2 je zmožen predvajat HD filme (mkv) ?

Sem zgooglal, in ne =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Seljak ::

Tudi sam sem star čez 30 in zelo rad kupim original,da lahko kakšno igro zaigram preko neta.Doma imam že kar nekaj originalov,ampak,če pogledam pri nas cene in drugod po evropi smo mi zares predragi z temi igrami,ker bi radi trgovci zaslužili bajne vsote,ampak tako to ne gre in ljudje raje izberejo drugo pot in trgovec tako ostane z skopo prodajo,cene pa vseeno ne spustijo,da bi se prodaja povečala in z tem tudi izkopiček.Kako lahko trgovec pri nas zaračuna za fifo 011 za ps3 60 EUR na ebay pa bi dal z poštnino 37EUR?

bsaksida ::

PARTyZAN je izjavil:

Zavvi ima poštnino funt na igro.

Drugače pa Ninja Gaiden Sigma 2 za PS3 stane v sloveniji 45EUR, v UK pa 20EUR skupaj z poštnino. Naslovov z takšno razliko v ceni je še veliko več...


Jaz mislim da distributorji gledajo povprečno plačo in stroške in gledajo nemčijo ki ima 1.200€ minimalno plačo. Pri nas ki ima velik ljudji minimalno plačo pa si še za preživet zmanjka pa kaj šele za 60€ za igro.

Zame je ta cena Luksuz. Če bi bile 20€ pri nas bi jih kr kupu.

Jaz priznam da sem ekstremni pirat. Imam tudi nekaj orginalnih iger kupljene pri STEAM-u imam Stronghold collection, Just Cause 1 in 2, overlord 1 in 2 pa še druge. PS3 nimam odkljenjenga.

Edit: Pa da še ne začnem govort o nekončaneč produktu. *akhem* sabotuer *akhem*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bsaksida ()

FireSnake ::

Čudno, da se zopet ne oglasi kak pameten mešetar (razlike v ceni so ogromne).

Ko je bilo govora o grafičnih, so hitro začeli piskat.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

nekikr ::

Ker je na grafičnih vse skupaj nič marže, na špilih pa nekaj več. Dokaj preprosto.

mtosev ::

Zanimivo da se PS2 še vedno prodaja.11let od njegovega izzida:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jst ::

>Zanimivo da se PS2 še vedno prodaja.11let od njegovega izzida

Meni je bolj zanimivo to, kako so izkoristili zadnji prosti cikel v igrah. Se spomnim, ko je bil PS2 star dobro leto. In smo pri kolegu igrali igro, kjer si z ATVji dirkal. Ter Fuzbal. Prejšnje leto, torej 2010, sem pa drugemu kolegu pomagal našrafati TV in vse priklopiti. Priklopila sva tudi PS2 in je probal, če dela (kot za vsako stvar).

Jaz nisem mogel verjeti grafiki, ki jo je izrisovala neka igra. 8 Let nazaj je bila crap, špili, ki pa izhajajo še vedno za PS2, imajo pa za tako staro konzolo zelo zelo dobro grafiko. Ko vidiš PS3 se smjiš, ampak ko pomisliš, kdaj je konzola izšla...

Res, neverjeten napredek v grafiki.

Tu lahko omenimo PS3, za katerega je programiranje pain in the ass. In me prav zanima, kaj bodo uspeli iztisniti iz iger/PS3.


ps: Moje osebno mnenje: PS4 ne bo ugledal luč sveta pred 2015. Pomoje bolj proti 2020.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::

Nah, 2020 ziher ne, 2015 je pa IMO kar mogoče, čeprav se počaasi pričakuje novo generacijo že v 2012. Navsezadnje sta tako PS3 kot Xbox v primerjavi s PC-ji že ZELO v letih, vsja grafična čipa, ki sta še vedno bolj ali manj DirectX 9 dizajn. Ja, PS3 ima še nekaj rezerve v CPU-ju, potem se pa neha.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony predstavil igralni plošček ter strojno in programsko opremo PlayStation 4

Oddelek: Novice / Konzole
4111654 (9064) Jst
»

PlayStation 4 že v razvoju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7622218 (19856) St235
»

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Oddelek: Novice / Rezultati
247181 (6123) Berserker
»

PlayStation 3 Slim tudi uradno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
5913083 (8945) Jst

Več podobnih tem