» »

XP parameter SWAP FILE IN USE

XP parameter SWAP FILE IN USE

cpu ::

Zdravo!8-)

A kdo ve katere opcije v winXP Performance Monitorju (path=%SystemRoot%\system32\perfmon.msc /s) so enake zadevam iz Win98 v System monitorju, namreč SWAP FILE SIZE in SWAP FILE IN USE? Tako sploh ne vem, kok rama imam premal in kok je res kriza, ko laufam določene aplikacije v windowsih XP. Dejansko je tok opcij v temu Performance Monitorju, pa nobena ne izgleda da je prava. V Task managerju je pa itak neki opcij, ki ne vem kaj pomenjo, razen da je Available Physical memory= Prost RAM, ker se v Win98 v System monitorju enako reče.

Še eno stvar jim je uspel tok upgradeat, da je uporabnik čist zmeden ob vseh podatkih in dejansko ne more dobit preproste informacije, ki bi mu nekaj povedala in koristila. Kva mene k' brigajo ene takšni in drugačni page-i/s. :| Mene sam zanima kok winXP zmanjka RAMA, ker pol ko začnejo praskat po disku, to začne delat 100×počasnej. Čeprav v diku piše ATA100Mbit to ni enako 200*8 Mbit pri RAM prenosu, pa tudi disk omejuje dostopni čas, ki je 6ms, ram ga ima pa 100MHz^-1~0,00001ms (če ne upoštevamo cas in ras variantJ)

LP, cpu:)

andrej ::

1. ce ne ves mas tam Explain gumb, zraven pa opis, kaj zadeva dela:D
2. % uporabe paging datoteke je v Paging File/% Usage. Najvecja poraba do sedaj pa je v Paging File/% Usage Peak.
3. paging file pa se uporabi bistveno prej ko ti zmanjka pomnilnika. PF se uporabi tudi ce imas se veliko pomnilnika na zalogi...

cpu ::


hvala za odgovor8-)

Ko sem izključil pagefile na disku še vedno XP Task manager prikazuje PF usage 100MB, v Performance Monitorju so pa izginli podatki za Memory (sploh ni tega menija, vključno s podmeniji Availeble ram npr.) ;(
Dejansko pa tut prej, ko sem nastavil pagefile min=100MB in max.=100MB nisem uspel alocirati datoteke na HDD, kot win98 prikazujejo swap file win386.swp (npr velikost je 50MB).
Čist so XP v kurcu!;((

ta slika je za primer, ko sem izključil pagefile!
LP, cpu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cpu ()

andrej ::

hehe, tisto kar ti vidis v Task Managerju ni pravo. PF Usage sploh ni to kar pise:D PF usage je v bistvu potencialna uporaba paging datoteke, ce bi blo v tem trenutno potrebno dat vse iz rama... ce hoces prave podatke potem uporabis Performance konzolo.

ko ustvaris paging file potem mas datoteko na disku - pagefile.sys.

cpu ::

8-) Thanks,

Sem imel kar probleme, ker XP ni hotel najti te pagefile.sys datoteke. Kdo bi si namreč mislil, da je v search files treba vklopiti opcijo (dati kljukco) search hiden files and folders?!!!;((
Nekako se mi je tut zbrisala opcija System monitor v Performance Monitorju, tako da je nisem mogel več dotati. Sledil je instal XPjev (upgrade). Še vedno pa mi noče uporabljati pagefile velikosti 0 do 200MB. Deluje le, če totalno izklopim to opcijo.
Tako sem sedaj naštimal pagefile min 400 in max 400 MB. Pol pa že nekako preračunam te % iz Performance Monitorja v MB (%*4)
Izgleda da bo OK. Nekako se počasi le znajdem ven:)

LP, CPU8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja RAMa?

Oddelek: Kaj kupiti
406809 (6456) loader335
»

Odstranjevalna datoteka

Oddelek: Programska oprema
204462 (4040) Boomer1911
»

Pohitritev operacijskega sistema!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221904 (1361) joker16_7
»

Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
556777 (5751) andrej
»

Paged oz nonpaged KERNEL v Win XP

Oddelek: Operacijski sistemi
211069 (811) Blup

Več podobnih tem