» »

W2000 Instal

W2000 Instal

TechFreak ::

Zanima me kako bi namestil omenjeni OS na sistem, ki v biosu nima možnosti izbire boot vira. Za XP-je so obstajale diskete, s pomočjo katerih se je setup pognal. Obstaja kaj podobnega tudi za W 2000?

LP, Matjaz
  • premaknilo: bastadu ()

Bahula ::

Diskete obstajajo že od NT-jev, na CD-ju v mapi BOOTDISK imaš programček za te diskete, rabiš pa 4 kom.
Intel C2D E6400, P5W DH Deluxe, 2x512 MB DDR2 800Mhz GOODRAM pro,
HITACHI 250 GB SATA2, GIGABYTE 7800GT, ENERMAX Liberty 620W, ...

boha ::

tudi sam bom v kratkem prešaltal na win2000 pa me zanima ene par splošnih stvari:

kako je s predpripravo diskov - particije in formatiranje (ntfs)? kakšen fdisk iz časov win98 še pride v upoštev? ali se to da lepše narediti z w2k boot disketami oz. w2k cd-jem?

zanima me, če se splača narediti swap particijo in koliko bi ta morala zavzemati, če bi imel 512 mb rama?

naredil bi več particij (w2k, programi, podatki, swap) zaradi krajših formatiranj in hitrejše defragmentacije. zanima me kaj se zgodi, če nekoč formatiraš particijo w2k, particija programi najbrž ne more biti več veljavna (porušen register)?

hvala

andrej ::

boha: najboljse na particije pripravit kar v w2k setupu. jaz sem si vcasih naredil posebno swap particijo samo zdaj vec ne vidim vecjih prednosti. ker ce bos upgradal ram bos rabo tudi vecji swap. ce mas particijo kaj bos naredil? particije je malo tezje povecevat...

ce mas vec pariticij in sistemsko formatiras ostale ostanejo. particije nimajo nic veze z registrom.

boha ::

hvala za hiter odgovor

torej swap particije ne rabim, kakšen naj bi bil pa swap file - 512 ali 1024mb (če imam 512mb rama)?

particija s programi/igrami je potem neodvisna od particije, kjer se nahaja w2k? še boljš...

so kakšne posebnosti na katere je potrebno misliti pred samo inštalacijo (apm, acpi / bios)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux

Oddelek: Operacijski sistemi
322648 (1908) nicnevem
»

Win2k, instalacija, pomoc

Oddelek: Operacijski sistemi
212263 (2045) CaqKa

Particije