» »

Problem z laserjem Samsung ML-2240

Problem z laserjem Samsung ML-2240

svetetko ::

Zdravo!
Imam težavo z omenjenim laserskim tiskalnikom. S priloženim tonerjem ni bilo problemov, prav tako prve pol leta z neoriginalnim. Zdaj pa kar naenkrat ne deluje več. Ko želim nekaj natisniti, mi napiše opozorilo: ''Invalid black toner cartridge.''
Ponovna inštalacija driverjev, ponovno naložen OS ter menjava računalnika ni pomagala.
Toner je neoriginalen, tale: http://www.biro.si/si/fenix-ml-1640c-22...
Kupljen je bil junija lani, do zdaj je deloval popolnoma brez problemov.
Je problem v tonerju ali tiskalniku? Kaj menite?

solatko ::

Nisi zamenjal čipa za toner, saj ti lepo piše.
Delo krepa človeka

Mislim, da ni problem s čipom, tudi ne vem kje si prebral, da bi moral menjati čip?
Najverjetneje je kriv updatan firmware tiskalnika... Bom poskusil najti kakšen starejši firmware in ga naložiti.

TOP ::

Će je bil kupljen lani ma garnacijo.Pošlji nazaj.

Že že, na njihovi strani piše, da bi znal biti problem z novim firmwarom. Morda kdo ve, kako bi naložil starejšega, ter tudi kje bi ga našel? Do sedaj sem uspel najti le zadnjega na Samsungovi strani ter cel kup torrent strani, ki imajo kvazi firmware-e, velike 700+MB :))

solatko ::

Tonerji so čipirani in, če čip ne ve (neoriginalni toner), da si toner menjal, ti printer kaže, da s tonerjem nekaj ni v redu. Z original tonerjem tega problema ne bo.
Vprašanje, kako je z garancijo pri uporabi neoriginalnih delov.
Delo krepa človeka

Bi mi morda kdo znal pomagati naložiti starejši firmware?

TOP ::

Kaj bi rad dokonca kej zeznu pa potle adijo garancija.

V primeru, da obstaja kakšen relativno zanesljiv postopek flashanja, bi seveda poskusil, ker se mi pomoje splača. Toner je še tričetrt poln, nov stane 40 evrov, originalen še precej več. Printer ima še 9 mesecev garancije (čeprav v trgovini, kjer sem ga kupil piše 1 leto, torej ni več garancije). Printer sam pa je bil 60 evrov.
Torej, bi kdo vedel kako flashati na starejši firmware?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Original ali nadomestni toner za laserski tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
268512 (3184) Miha 333
»

Laserski tiskalnik, kateri

409802 (6994) MStrix
»

Brizgalni ali laserski

215485 (4727) darkolord
»

Kateri laserski tiskalnik?