Forum » Pomoč in nasveti » Split ex3 particije... problem!
Split ex3 particije... problem!
Nextor ::
Pozdravljeni!
Imam 1,5TB zunanji prenosni disk (usb 2.0), ki ima eno ex3 (linux) particijo! Pred to particijo bi rad ustvaril eni dve majhni oz. prvo 1GB in drugo samo 256mb za linux-swap in le nato bi še mora bit ta particija, ki je sedaj!
Zadevo sem poskusil uredit z partedmagic-om (live cd), ki bi za to, da bi prestavil tistih bogih 1GB podatkov iz začetka diska nekam na konec potreboval celih 25ur! Sploh ne bi bilo problema, ampak ko GParted naredi prvi korak, ki traja 8ur, se preprosto sesuje GUI celotnega linux sistema in postopek se ustavi! Poskusil sem 2x in vedno isto! Diska žal ne morem vzet iz ohišja, ker nimam stacinarnega pc-ja, tudi podatkov, ki so na disku nimam kam za skopirat...
Zdaj pa me zanima, kako naj dopovem gparted-tu naj magari izbriše tisti 1GB podatkov, ki so na začetku diska, da ne bo pol zaradi tega 1GB prestavljal celotne 1TB particije za 1GB naprej?!
Imam 1,5TB zunanji prenosni disk (usb 2.0), ki ima eno ex3 (linux) particijo! Pred to particijo bi rad ustvaril eni dve majhni oz. prvo 1GB in drugo samo 256mb za linux-swap in le nato bi še mora bit ta particija, ki je sedaj!
Zadevo sem poskusil uredit z partedmagic-om (live cd), ki bi za to, da bi prestavil tistih bogih 1GB podatkov iz začetka diska nekam na konec potreboval celih 25ur! Sploh ne bi bilo problema, ampak ko GParted naredi prvi korak, ki traja 8ur, se preprosto sesuje GUI celotnega linux sistema in postopek se ustavi! Poskusil sem 2x in vedno isto! Diska žal ne morem vzet iz ohišja, ker nimam stacinarnega pc-ja, tudi podatkov, ki so na disku nimam kam za skopirat...
Zdaj pa me zanima, kako naj dopovem gparted-tu naj magari izbriše tisti 1GB podatkov, ki so na začetku diska, da ne bo pol zaradi tega 1GB prestavljal celotne 1TB particije za 1GB naprej?!
techfreak :) ::
Izbrisal boš težko. Če hočeš dodati novo particijo na začetek, je edina možnost prestavljanje ostalih na konec.
Poleg tega se tega ne lotevaj brez backupa podatkov, ker ni redko, da pri takšnih operacijah pride do napak in se izgubijo podatki.
Zakaj pa teh dveh particij ne moreš ustvariti na koncu?
Poleg tega se tega ne lotevaj brez backupa podatkov, ker ni redko, da pri takšnih operacijah pride do napak in se izgubijo podatki.
Zakaj pa teh dveh particij ne moreš ustvariti na koncu?
Nextor ::
Podatki niti niso tako zelo pomembni... gre bolj ali manj za filme in serije tak, da tudi, če bi se kakšen film, ki je na začetku diska izgubil ne bi bilo problema, ampak celotne zbirke pa mi je malo škoda. Ja priporočeno je da sta ti dve majhni particiji pred glavno NAS particijo... (Optware, linux-swap, NAS, jffs).
Pol res ni druge kot, da čakam teh 25ur in molim, da ne bo spet po osmih urah zaštekalo vse skupaj? Damn
Pol res ni druge kot, da čakam teh 25ur in molim, da ne bo spet po osmih urah zaštekalo vse skupaj? Damn
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Software raid 1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11770 (10912) | uporabniik |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2143 (1778) | Icematxyz |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3475 (2277) | MrStein |
» | Ne igrajte se s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 2712 (1884) | drejc |
» | [Linux] pretvorba reiserfs v ext3Oddelek: Operacijski sistemi | 1612 (1521) | kekz |