Forum » Kaj kupiti » Katero P67 plato in ali sploh?
Katero P67 plato in ali sploh?
TRIROG ::
Glede na to da se prodaja P67 plošč pri nas in v tujini nadaljuje me zanima katero ploščo priporočate tam do 200EUR.
Zagledal sem se v Asusovo P8P67 PRO, ker ima ogromno dodatnih stvari že integriranih (BT, ...). Skrbi me pa to, da je na netu najti ogromno tem zaradi nekompatibilnosti RAMa.
Zanimiva se mi zdi tudi Gigabyteova UD 5
LP
Zagledal sem se v Asusovo P8P67 PRO, ker ima ogromno dodatnih stvari že integriranih (BT, ...). Skrbi me pa to, da je na netu najti ogromno tem zaradi nekompatibilnosti RAMa.
Zanimiva se mi zdi tudi Gigabyteova UD 5
LP
TRIROG ::
Bom pa takole vprašal:
Če danes kupim Asus P8P67 PRO ali lahko plato zamenjam ko pride ven novi stepping plate?
Kakšne izkušnje imate z kompatibilnostjo rama na tej plati ?
Razmišljam o uporabi Corsair XMS3
Hvala!
Če danes kupim Asus P8P67 PRO ali lahko plato zamenjam ko pride ven novi stepping plate?
Kakšne izkušnje imate z kompatibilnostjo rama na tej plati ?
Razmišljam o uporabi Corsair XMS3
Hvala!
st0jko ::
P8P67 PRO je dobra zadeva. Če kupiš zdaj, lahko zamenjaš, ko pride nova revizija. Glede rama nisem imel problemov.
keks?
BALAST ::
TRIROG ta vprašanja so tako naključna, ker Corsair nima samo ene serije XMS3 ki bi imele iste čipe ali probleme.
Sam sem imel z DDR3 in Intel P55 čipovjem tudi probleme s stabilnostjo, tako sem moral pustit PC v kotu za 3 dni, da sem dobil drug RAM in potem vrnil prvega, oba sta bila 1.5V v osnovi, ampak tako na STOCK pri navijanju na 1.6V je pa prvi TakeMS delal probleme.
Najbolje da kupiš 2 kompleta različnega RAM in če bo prvi delal drugega samo vrneš.
Sam sem imel z DDR3 in Intel P55 čipovjem tudi probleme s stabilnostjo, tako sem moral pustit PC v kotu za 3 dni, da sem dobil drug RAM in potem vrnil prvega, oba sta bila 1.5V v osnovi, ampak tako na STOCK pri navijanju na 1.6V je pa prvi TakeMS delal probleme.
Najbolje da kupiš 2 kompleta različnega RAM in če bo prvi delal drugega samo vrneš.
GrimReaper ::
ASUS P8P67 PRO je najbolj popularna plata za SB, tut sam nimam nobenih problemov z njo.
Za RAM-e se sedaj sicer pravi da je max za 24/7 1.5-1.55V, tko da kupi take z nižjo voltažo.
Sicer pa če so rami dobri lahko voltažo precej znižaš, moji 1600 CL6 1.60V delajo BP na 1.45V.
Plato lahko kasneje zamenjaš, sicer pa če ne rabiš več kot 4 SATA pogone, niti ne rabiš menjat, SATA 6Gbps normalno delajo.
Za RAM-e se sedaj sicer pravi da je max za 24/7 1.5-1.55V, tko da kupi take z nižjo voltažo.
Sicer pa če so rami dobri lahko voltažo precej znižaš, moji 1600 CL6 1.60V delajo BP na 1.45V.
Plato lahko kasneje zamenjaš, sicer pa če ne rabiš več kot 4 SATA pogone, niti ne rabiš menjat, SATA 6Gbps normalno delajo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naviti i7 2600K ? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 21522 (16066) | m0LN4r |
» | Sandy bridge (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Strojna oprema | 204063 (153081) | fr4nc |
» | Katero ploščo za i7 2600k?Oddelek: Kaj kupiti | 2997 (2413) | PNG |
» | Razlika med matičnimi ploščamiOddelek: Kaj kupiti | 1279 (1185) | trnvpeti |
» | sestava močnejšega PCja, prosim za pomočOddelek: Kaj kupiti | 3153 (2736) | klinker |