» »

Reševanje slik z spominske kartice

Reševanje slik z spominske kartice

oceangiga ::

Pozdravljeni!
Imam veliko težavo z CF kartico za fotoaparat, možno, da so se mi slike zbrisale. Prosil bi za kakšen nasvet kako jih dobiti nazaj. Probal se za recovery programom http://www.file-recovery.net/ pa ne najde nič, nobenih slik, če pa priklopim direkt prek čitalca kartic mi jo komp sploh ne zazna. A je kakšen strokovnjak med vami, ki se spozna na te zadeve, probal bi še kakšen drug program ali kako drugače pa se ne spoznam prov dosti na te stvari.
Hvala za kakeršekoli odgovor, lp.
Goran

Duhec ::

Če ti čitalec kartic, ki je priklopljen na pc ne zazna cf kartice potem je logično, da tudi recovery program ne bo našel, če ne ve kje iskat.
A fotoaparat ti pa cf kartico bere ? Če ga priklopi na usb in preko njega poizkusi priti do slik.
Ti je ta čitalec kartic kdaj bral to cf kartico ?
Kakšna je kapaciteta te cf kartice? Mogoče jo čitalec ne prebavi.
Drugače moraš najprej usposobiti, da bo čitalec vsaj zaznal kartico, četudi ne bo nič gor, ko boš pogledal recimo z raziskovalcem ali pa bo javil, da je ne prebere.
Rešuj potem s
SmartRecovery
programom.

Probal sem z drugim čitalcem pa je isto, probal tudi direkt prek fotiča. Kartico sem kupil nedolgo nazaj in sem jo imel že priklopljeno na čitalec in je delalo, res pa da nisem imel toliko slik kot sedaj na njej. Kapaciteta je 4 Gb, 30 Mb/s, Sandisk.
Očitno mi sedaj program zazna kartico, ker mi izpiše: total sectors, FAT, total size itd (po tem sklepam, da jo zazna)in zacne skenirat.
V programu lahko odklukam input tipe: (izbiram med) logical drive, phiysical drive, file - zanima me katerega izberem
Izbiram lahko še cluster size.

gorenjc ::

Lahko se proba tudi z pcinspector programom. Pri reševanju podatkov z memory kartic se obnese zelo dobro(vsaj po mojih izkušnjah).

sem probal z vsemi temi programi pa še vedno nič nisem najdu, nevem kaj naj še naredim. Očitno je kartica poškodovana, ker jo eni programi ne zaznajo drugi pa skenirajo ampak ne najdejo nič. Upam, da to brezupno skeniranje ne škoduje še bolj kartici.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kloniranje compact flash kartice

Oddelek: Operacijski sistemi
151940 (333) mrsmoke
»

Kako dobiti podatke iz zlomljene SD kartice?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152963 (2292) Lonsarg
»

kako do slik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
563928 (3439) mayhem
»

Pomoč! Izbrisal sem filmček z digitalca!

Oddelek: Zvok in slika
161896 (1578) baron21
»

Problem s SMARTMEDIA kartico

Oddelek: Strojna oprema
151690 (1471) pivmik

Več podobnih tem