» »

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

[P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co.

««
61 / 72
»»

PrimozR ::

Jah veš virri, nč čudnga da ti povezavo 'upočasnjuje', sej je P2P program k za DL pa UL porablja glih, lej ga hudiča, povezavo! Pa tut noben program ni tko čudežen da nebi resourcev požiru. Okej, kle priznam, mula je požrešna, žre tut po 40 mega RAMa in več, ampk s Celeronom 1,5GHz pa 256 Rama no morš pričakovt čudežev, kajne?

nurmaln ::

3000 postov8-O

sile01 ::

3001 :D Požrešna pa je ta mula tko da nemoreš kej preveč zravn šart če nimaš glih kšno dobro mašino.

Paramedic ::

Bakunin: tista rešitev razbremeni procesor med delovanjem emule, ne razbremeni pa diska ob prvem pogonu emule, oz. ko je treba velik hashat.
End transmission.

virri ::

mam kr dober računalnik 2ghz pa 256mb rama amd procesor
Virri

sile01 ::

virri: Jaz mam AMD 64+ 3000, 1GB rama, pa dokaj kul gr.kartico(6800GT >:D ) pa mi tudi vsake tolko časa kej zablokira ko igram špile in na sploh ni vse tko gladko. Je pa tudi odvisno kolko stvari DL, jaz jih trenutno pa mi požre mula 60MB rama.

Učimse ::

neki me full zanima.

pri emuli sem opazu, da mi več kot 9 datotek naenkrat ne pobira, tudi če ima ful virov.
max je 9.

kje se naštima za več.
tam sm vidu da je gumb:čarovnik in lahko kliknem 16+ , samo to ne upošteva in še vedno dela samo do 9.
?????

Payk ::

Mene zanima, če bi lahko prenesel stvari od mule iz windows mašine na linux, pa obdržal tako kredite kot tudi nedokončane fajle?

SkIDiver ::

Mene pa zanima zakaj se mula noče samodejno povezat na strežnik?

Na začetku mi javi; "Nobenega naslova strežniške liste v 'adresses.dat'. Prosimo vpišite veljaven naslov, da bo samoosvežitev delovala pravilno."

Kako rešim to in problem, da se sama poveže na določen strežnik?

jernejk90 ::

bdw.....a ste že slišali za limewire? ta program je najbolši kar sem jih mel...takoj poveže:D sprobajte, vam toplo priporočam!

MKrmec ::

therasmus
Ne trud se. Pa LimeWire ni nevem kva. Da o ED2K ne govorim kej preveč

Jan987 ::

no sej če vlečeš dol kakšno znano glazbo je čist cool sam k pa daš kakšnega manj znanega izvajalca pa se neha!!!!

zeeero ::

Pozdravljeni!

Od 8-10 (včasih tudi več) sourcov naenkrat mi eMule vleče s hitrostjo komaj okoli okoli 200 B/s? File je pa velik 600 Mb. Kot sem opazil od posameznega sourca povleče tam okoli 8kB naenkrat, v QR pa me pri vsakem sourcu doda na prva mesta. Zgleda, da je to nek čudn file or what is the problem?
Aja, druge file mi pa vleče normalno!

Lp, Matej
One Step Closer To Oblivion...

No, sem našel rešitev za ta problem: file je najverjetneje fake, zato najbolje, da prekinete z downloadom le takšnega, nekaj o takšnem primeru pa lahko preberete tudi tukaj.

Lp, Matej

zjda ::

Ker vsi pišete tle svoje probleme, evo še mojga:
Do kakšen teden nazaj sem bil več kot zadovoljen z mulo: stalne posodobitve, odprti porti, high id, DL cca 100, UL pa cca 30. Nato pa se je začelo:
Najprej sem pobral neki od Longhorna na muli (neke patche) in jih inštaliral - računalnik mi je javil, da je nekatere sistemske datoteke spremenil. Potem me je kar iznenada začel jebat Microsoft kernel sound mixer (kmixer.sys). Vse sem kolikor tolio popravil ampak hitrosti na muli so pa drastično padle in to na kake 25 DL. Tudi ko iščem na strežniku (Razorback 2.0) sem prej dobil takoj in fulll zadetkov. Sedaj pa mi jih nameče le ene par. A mogoče kdo ve izvor tega?
A bi se lohk s kom dobil na muli in bi mi preveril koliko točk (ratio) imam?
LP

Zgleda, da je zadnji čas mula trmasta postala. :D

Meni je včasih queue napolnilo v kakšni uri od zagona mule (nastavljeno imam na default - 5.000), sedaj pa mi napolni do maksimalno 600. Sharam pa kar nekaj popularnih datotek, zato se mi to zdi čudno! Kaj bi lahko bil problem?

Pa Razorback tut nekaj stavka, se noče nanj povezat (You have a lowid. Please review your network config and/or your settings 8-O), čeprav imam high id na vseh drugih serverjih.

Lp, Matej

CaqKa ::

kolkor jaz vem, je na muli vseeno na kirem serverju si.
samo tam pri searchu daj global search.

@CaqKa: No ja, to pa ne vem če imaš prav.
Tudi pri meni se dogaja, da na popularnem serverju najde več datotek (z več sourci), kot pa na bolj slabo obiskanih. Pa to čeprav iščem pod Global (server).
Največ pa itak najde na Kad omrežju :D.

spodaj je en progress bar, pa morš počakat da pride do konca. pol je vse servere pregledal.

To je obup.

Mam 3 fajle katere bi si rad kolega preko eMule potegnu k seb. V eMule lepo pod SharedFiles pogledam kaj vse sharam in če z desnim klikom izberem show eD2K link in kopiram link od fajla ter mu ga posredujem ga ne dobi, ker mu pokaže, da je število virov enako 0.

V čem je težava? Jz sem povezan na nek prek računalnika z win2k, ki mi nudi ICS ADSL-ja. Kolega pa isto samo, da je ICS mašina pri njemu z njemu neznano linux distribucijo (brat postavu).

Za poskus dam lahko tud link fajla ampak raje na ZS ali mail, zarad pravil ST-ja!

2nemesis ::

SkIDiver:
A ima vsaj eden od vaju HighID, ker če imata oba LowID, ne bo delalo!

Če imaš HighID, lahko še pošlješ malce spremenjen edk2 link, kjer dopišeš da si ti source za ta fajl. Ne bo treba da te bo iskal po serverjih...
Več na tej strani.

Lp, 2nemesis

Moj ID je low. Kaj je krivo da mam LowID? Mogoče to da grem na net prek drugega PC-ja?

KontraCepec ::

Se da v LDCju nastavit, da naj ne zavzame potrebnega prostora za datoteko, takoj, ko jo začne DLjat, ampak postopoma, ko zapisuje prenešene pakete?

V ta namen sem se pripravljen odreči segmentnemu DLjanju, saj se zavedam, da to potem ni mogoče.
Krijejtiv

SkIDiver:
Problem je v tem ker ti tvoj ICS ne forwardira paketov direktno na tvojo mašino kjer imaš eMule. Bi se splačalo umislit kakšen drug ICS, ki je sposoben forwardirat pakete od določenih portovm, ali pa postavi eMule na win2k mašini. Do njega pa lahko potem dospaš preko web vmesnika.

Mislim da bi tvoj prijatelj lažje forwardiral porte, ker mu njegova distribucija linux-a skoraj zagotovo to omogoča.
Dodat bi moral še takšne ukaze:
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -m tcp --dport 4662 -j DNAT --to (ip.naslov.moje.emule.mašine)
iptables -t nat -A PREROUTING -p udp -m udp --dport 4672 -j DNAT --to (ip.naslov.moje.emule.mašine)

2nemesis lahko potem razložiš kako je mogoče, da od mene potegne isti kolega file, ki sem ga jz snel preko mule čeprav imava oba LowID?

Praktično lahko potegne vse samo tega fajla in še dva ne, ki sem ju jz naredil. Gre pa za realmedia posnetek. Je mogoče težava v formatu?

Hux ::

Zakaj je emula postala lena?
Downloadam tak 24 delov serije in ceprav vem da so surci jih enostavno nedoda.
Ko dam ime fila pod search najde vec kot 10 surcov in file je napisan z rdeco kar pomeni da je v mojem downladu vendar tam pa je brez surcev.

Porti so odprti, win firewall ne blokira. Status emule je okol 150GB downoadano in 140uploadano odkar sem jo instaliro.
Ve kdo kaj je lahko narobe? Enostavno nespomnim se da bi to prej delala.

Golden eye ::

EMULE NEKI ZAJEBAVA!:
sploh mi ne pokaže vseh serverjev(san ene par)!? KAj naj nardim? rabim pa server razor al neki tazga....

hvala za pomoč

Predator ::

Ti se sam poveži na en server, server lista se potem sama osvežuje, ko se nate povezujejo uporabniki.
Building a better mousetrap merely results in smarter mice.

Hux ::

Sem bil na mula support kanalu pa je reko tip da se pojavlajo neki cudni fake serverji in da nej zbrisem vse in preverjeno listo updejtam pa autoupdejt serverjev izklopim. In res deluje spet bolse.

BaRtMaN ::

Jaz naredim takole: ko namestim mulo, v nastavitvah odkljukam vse avtomatične posodobitve (ob povezavi na server, ob povezavi klienta) in iz liste odsranim vse serverje, ki imajo pod 50k uporabnikov. Tako mi ostane okoli 20 serverjev, ki jih dam na statično listo. Mula samodejno odstrani serverje, na katere se (večkrat) ne more povezati, ampak ker so na statični listi, so serverji zbrisani samo za čas eMuline seje, saj lahko pridejo nazaj online.

sand ::

Živjo! Mene samo zanima kako odpret porte na rutarju smc barricade 7004abr za mulo.Tm pri virtual serverju sm že vsega boga pisal pa nič zmeraj je ko testiram porte na muli udp test failed kaj naj naredim. mam pa dva compa na ta prvem se mi mula poveže s strežnikom na drugemu pa ne. kako se odpirajo te porti in kako naj jih nastavim za eno mašino ter kako za drugo hvala. LP

Mula mi pokaže največ 150 rezultatov. Iščem globalno pod tip pa nastavim karkoli in vedno samo 150 rezultatov pa vem, da bi jih moglo pokazat neprimerljivo več kot pa samo 150. Zakaj to počne? Mogoče kriv LowID?

largie ::

kolikor mi je znano je omejitev nastavljena v izvorni kodi, zato da se ne bi preveč obremenjevalo serverjev, v originalni muli in večini modov je ta omejitev 200. poskušaj uporabiti več iskalnih pojmov, ali ostale iskalne možnosti, čim bolj natančno povej kaj hočeš najt.

FallenAngel ::

ok pism zato da bi vs use hmm.. opozoru (sj mogoce ze veste sam useen).
pr muli tm k so serverji.. pa k mas recimo 200 serverjou na listu.. no eni serverji so od RIAA-e .. se prau to so serverji:
SonnyBoy (usi) (RIAA je najela najbolsga hackerja na svetu da jih je postavu .. zdi se mi da jih je 20..) no in k se povezete na te sonnyboy-e vam RIAA zacne avtomaticno pregledvt use datoteke k jih SHARATE.. RIAA je tud postavla se druge serverje: SonnyBoy (usi) Razorback 2.2 2.3 2.4 in 2.5 (varna sta samo Razorback 2 in 2.1)
jst bi priporocu da si deletate use serverje in jih updatate iz tukaj klikn *add to emule* na vrhu.. ta site je updatan na 5 minut in gor NI "fake" serverjou kt so npr SonnyBoy :D
pa srecno! :D

lp
FallenAngel

aja pa hmm.. se to je da ce mate tezave z emule-om mate tud pomoc zato na emule serverju irc.mindforge.org (sm pejt na irca pr muli pa connect) .. pridte na kanal #emule-slovenian tm vm bomo povedal use kr vs zanima :D
sploh pa bi rabl folka tko da.. kr gor ;)
hvala

lp
FallenAngel

PrimozR ::

Ah, predzadnji post je zame useless, itak se sam na razorback 2.0 povezujem :D Sicer sm pa lih učer vidu na razorback pejgu da sta samo 2.0 pa 2.1 uradna ja. Da ma pa RIAA to pa nism vedu.

Vsi k rabte pomoc okol emule-a prosm pridte na server irc.mindforge.org , ker smo vam tm prpravleni pomagat :D
sej mula ma tud irc.. tko da vs avtomaticno poveze na ta server! sam ce hocte slovensko pomoc pol pridte na kanal #emule-slovenian (/join #emule-slovenian) :D

lp
FallenAngel

Odlična pomoč!

Vse pohvale!

hehe hvala hvala :D
FallenAngel

A kdo ve kaj bi blo treba spremenit, katero nastavitev, če se sploh da katero...

Medtem, ko mi laufa mula se nekatere strani odpirajo nenormalno dolgo, nekatere pa se sploh ne zarad time-outa. Do nedavnega tega problema ni blo, oz. ni bil tko očitn. Zdaj pa je prav nemogoče brskat po netu in vmes laufat mulo. Problema s hitrostjo računalnika oz. preobremenjenostjo pa ni.

qwe ::

Zanima me, koliko datotek imate v download mapi (ki se nalagajo oz. v čakanju) ter koliko fajlov sherate (poleg teh iz download mape)?

(Da vidim, kakšne so optimalne številke za server AMD 900 MHZ in 384 MB RAM-a in koliko to upočasnjuje delovanje PC-ja).

Ali vam tudi poraba RAM-a na mulo ob vklopu PC-ja začne naraščate od cca 30 MB do 50 in več, dokler čisto ne obremeni PC-ja?

lp

prasi na emule irc-u (kanal #emule-slovenian) /join #emule-slovenian
al pa ce mal gor pogledas :P
FallenAngel

linki za irc kanale se pišejo v taki kodi (potem se odprejo v default irc odjemalcu):
<a href="irc://server/kanal">irc://server/kanal</a>

Jan987 ::

mene pa še nekli zanima:

pr odpiranju portov za emule:

inbout port dam 4661-4662 type dam tcp,. kje pa izvem svoj privat ip adres in pa private port?

101 ::

Mene pa zanima koliko kaj resourcev vam pobere dc++? Sam sem sicer uporabljal rmdc++ (ki pa ni bil kaj prida stabilen), tako da sem sedaj prešaltal na ldc++, obadva pa mi pobereta cca. 100M spomina ob "polnem delovanju". Kar se mi ne zdi ravno malo...
Sicer pa sem dokaj nov v tem p2p biznisu (kaj morem, kabelsko imamo že 15 let, sam veršterkerijo za net so pa šele sedaj potegnil:) in me zanima na koliko in katerih hubih ste prijavljeni in jih priporočate, ter koliko slotov imate na razpolago, da vse skupaj še nekako deluje:)

Sam sem na devetih hubih, sicer so vsi takšni z največ userji (par čeških, švedskih, 2 slovenska, en poljski). Up slotov - 4, share - 70GB.

mali tapravi ::

101:
Napaka: imej odprto najmanj toliko slotov, kot imaš hubov.
Meni popapca 30M.DC++ 0.674.
Pa lep dan še naprej....

sthep ::

Helo, to tem sm prebral ene 5 strani pa nism najdu naslednjih odgovorov. mene pa zanima naslednje::

pri my info mi piše :
++ eD2k...HIGH ID (mar to pomeni, da mam high id na katerem koli serverju(kako to vidim?:\
++kad network:open...
+ web interface disable

ti web interface kaj pomaga pri dovnloadanju?če pomaga kako ga potem vključit?
pri kad networkingu mam opdprt port 4662 pa me zamina če je to ok?
kam pa drugač piše številke portov:\

sthep:
Če imaš na enem serverju High ID, bi moral dobiti tudi na drugih serverjih High ID, razen če ima ta server komplekse!
Web interface je samo nekakšen GUI, preko katerega lahko upravljaš Emule, dobra stvar če slučajno lavfaš Emule na drugem računalniku.
Port 4662 je pač standardni port, mogoče se ti splača spremenit porte od edk in kademlie prestavit na kakšne bolj neznane porte ( recimo nad 10000), ker nekatera omrežja blokirajo ali pa vsaj omejujejo pretok podatkov po teh portih.

sthep ::

Aja še to, a mogoče kdo ve kako nastaviš s katerim programom ti bo preview pokazu. Men namreč skoz odpera z winampom.
Keri porti pa znajo bit zelo uporabni namesto teh v defaultu(4662,4672)|O

LP

wizzardslo ::

ne da se mi brati toliko strani pa vas uprašam:
mene pa zanima kako se uštima dc++ imam pa router planet xrt-401D. vse mi deluje pridem na serverje pošilam drugim a težava pa nastane, ko hočm kaj najti in nič mi ne najde. in me zanima tudi kako se naredi domačo povezavo na dveh računalnikih. na prvem so win xp na drugem pa win 98 SE?
««
61 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eMule FAQ

Oddelek: Omrežja in internet
267212 (5638) Spc
»

težave z mulo in routerjem

102046 (1828) Goldee
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559859 (8329) Eru
»

ADSL visoka hitrost??

251839 (1205) BaRtMaN
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342637 (1911) cybermedo

Več podobnih tem