Forum » Kaj kupiti » Nov CPU+MoBo+Ram zdaj ali ne?
Nov CPU+MoBo+Ram zdaj ali ne?
barakus ::
Pozdravljeni.
Trenutno uporabljam DFI ultra-d + opteron 165 + 2GB rama, primanjkuje mi predvsem rama, pa tudi nov cpu bi se poznal :).
Kakšna bi bila logična nadgradnja tukaj? Ponavadi kupim tisto, kar je best buy, torej z maksimalnim preformance/price razmerjem (ponavadi je to nekje mid-high?).
Sandy Bridge zgleda obetaven, vendar ima chipset napako...
AMD pa je ravno pred izdajo nove arhitekture...
Se splača počakat ali ne?
Trenutno uporabljam DFI ultra-d + opteron 165 + 2GB rama, primanjkuje mi predvsem rama, pa tudi nov cpu bi se poznal :).
Kakšna bi bila logična nadgradnja tukaj? Ponavadi kupim tisto, kar je best buy, torej z maksimalnim preformance/price razmerjem (ponavadi je to nekje mid-high?).
Sandy Bridge zgleda obetaven, vendar ima chipset napako...
AMD pa je ravno pred izdajo nove arhitekture...
Se splača počakat ali ne?
jazbec ::
počaka do marca-aprila na novo revizijo plošč za sandy bridge
lahko pa jo kupi zdaj in takrat brez pb zamenjaš
do takrat se napaka nebo pojavila
edi-typo
lahko pa jo kupi zdaj in takrat brez pb zamenjaš
do takrat se napaka nebo pojavila
edi-typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jazbec ()
mr1two ::
Splača se počakat, saj če AMD izda ven res hitre procesorje potem imaš veliko izbire:
a) vzameš novejšega hitrejšega AMDja
b) vzameš nekaj, kar se bo zaradi prihoda hitrejših procesorjev pocenilo
Vsekakor, če se ti ne mudi, počakaj. Sam sem tudi v pričakovanju na nove amdjeve platforme, tako da bom verjetno spet amdja vzel, ampak najprej hočem videt teste Ta prave.
LP
a) vzameš novejšega hitrejšega AMDja
b) vzameš nekaj, kar se bo zaradi prihoda hitrejših procesorjev pocenilo
Vsekakor, če se ti ne mudi, počakaj. Sam sem tudi v pričakovanju na nove amdjeve platforme, tako da bom verjetno spet amdja vzel, ampak najprej hočem videt teste Ta prave.
LP
x45 ::
baje ne bo nič zamudil. "zamudil" - zamočil je intel s sandijem. ker je zarad plošč treba čakat.
predlog:
x6 -1055 am3
plošča 870 880g ali 890 + SB 850.
Zelo verjeten upgrade cpu ja čez nekaj časa na buldozer.
predlog:
x6 -1055 am3
plošča 870 880g ali 890 + SB 850.
Zelo verjeten upgrade cpu ja čez nekaj časa na buldozer.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
barakus ::
Nekako se nagibam k temu, da počama. Edino ne vem kaj bom naredil glede rama, malo mi ga primanjkuje, bom stisnil zobe. Ali pa če si nabavim en začasni ultra cheap sistem s 4GB rama?
jest10 ::
Če ti je pol leta preveč, potem kupi sedaj. Pa ne nekaj slabega, ampak kar konkreten sistem. Razen če ti ni škoda denarja za te hece z vmesnim sistemom...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | konfig do 650EUR (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 14826 (13733) | Predator ^^ |
» | 2500k, 2600k ali bulldozer? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18544 (14338) | jest10 |
» | Namizni računalnik za odbelavo video-audio (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 14730 (13210) | fuzia |
» | Pomoč pri sestavlljanju novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 5015 (4368) | svetetko |