» »

Poškodba displaya na laptopu

Poškodba displaya na laptopu

nosk8fx ::

Živjo,
pripetila se je "manjša" nezgoda na laptopu in je šel display! Pa me zanima, kaj je najboljše naredit, menjat cel display, ali sam nabavit panel za prenosnik in ga zamenjat? Nisem nek expert za rač., zato me zanimajo najboljše in seveda najcenejše možnosti.
Govora je o HP Pavilion dv6-2112sa M520 z displayom 15,6 palčni HD Bright View 1366 x 768.
Pa še slika:




Prosim za pomoč, vsi nasveti zelo dobrodošli!
Najlepše hvala!
  • zavaroval slike: bluefish ()

Ziga Dolhar ::

Moja izkušnja - crknil mi je backlight na Dellovem Inspironu 4100. Ker je bil že iz garancije, FMC pa je želel 150.000 SIT za LCD + 9k SIT za inštalacijo (po tem, ko sem že dal 9k SIT za pregled; svetovali so mi celo, da njihov sodelavec odkupi moj računalnik za 20k SIT ...), sem odstranil LCD, na zadnji strani pogledal "model" in ga naročil na eBayu. Novega, novejšo revizijo. Strošek? S carino in poštnino vred 24.000 SIT.

Vsekakor na netu poišči servisna navodila za svoj leptop in "ugotovi", kako zelo zapletena je menjava LCDja. Morda pa ni slaba "taktika", da leptop najprej neseš na servis, kjer naj diagnosticirajo napako (LCD, inverter, kaj drugega ...), da ne boš brezveze kupoval napačnega nadomestnega dela. Če bo njihova ponudba za popraivlo smotrna, jo sprejmi, sicer pa popravilo opravi sam.
https://dolhar.si/

boogie_xlr ::

Če plačaš za servis, a so ti dolžni povedat, kaj je narobe?

#000000 ::

Ekran je sesut, v levem spodnjem kotu se vidi kje je bil udarjen, če seveda je slika od tega ki ga opisuje.

@Žiga, ebay je super, sem pa opazil da večina kitajčkov proda zaslon za katerega ni 100% siguna če bo delal na tvojem laptopu, kako je potem z garancijo in vračanjem-menjavo pa se ve, nazadnje te pride isto kot da daš na servis + po tamalem si mesec ali dva brez prenosnika, ker če daš ta hitro poštnino ala DHL ipd. te pride celo dražje kot na najdražjem slo servisu :)

Ziga Dolhar ::

No - saj pravim, zato je fino primerjat stroške "servisa" (servisne zamenjave) s stroškom popravila v lastni režiji. V mojem primeru 159k SIT proti 24k SIT odtehta morebitno tveganje.

Sem pa ravno zaradi gotovosti iskal display z ustrezno modelno številko. Našel sem ga pri enem prodajalcu Dellovih nadomestnih delov. Kakega "generičnega" vsekakor ne bi šel kupovat.
https://dolhar.si/

nosk8fx ::

#000000:
Ja, slika je od rač., ki sem ga opisal! Torej, če je ekran sesut, ga je potrebno celega zamenjati? Ta celota je mišlena kot na spodnji sliki?



Žiga, hvala za nasvet. Bom sprobal na servisu, pa videl kaj bodo rekli!
Kje pa pogledam modelno številko dispalya?

#000000 ::

Ne ni treba komplet plastike menjat, samo zaslon. To kar je na tej sliki ima na vogalih ponavadi pod gumicami skrite vijake, odstraniš gumice in vijake, vzemeš recimo trzalico za kitaro in počasi ločiš plastki med seboj (pazi da kej ne polomiš) ponavadi je v levem zgornjem kotu na kovinski letvici odtisnjena oznaka zaslona, 100% pa je na zadnji strani zaslona, ampak ga je treba prej vzet ven iz tega ohišja.

Ziga Dolhar ::

Tole na tvoji sliki je "display assembly". Lahko menjaš tudi to, vendar je praviloma dražje in celo bolj zakomplicirano, kot če menjaš samo LCD - panel.

Modelna številka je ponavadi na hrbtni strani panela. Zato moraš odpreti display assembly in "ven vzet" LCD panel.

Ponavadi - ne vem pa, če je tako tudi pri tvojem, se assembly odpre tako, da odstraniš "plastične gobice" ob robovih assemblya, saj se pod njimi skrivajo vijaki :). No, kot pravim - dobi servisna navodila za svoj prenosnik.
https://dolhar.si/

krneki007 ::

na bolhi se jih kar nekaj prodaja...

blue ::

menjava je zalo preprosta, če imaš pravi mehanizem odpiranja ekrana.
video

Jst sem naročil svoj panel z ebaya iz anglije..

Ker se mi ni dalo ukvarjat z menjavo sem vse skupaj nesel na servis in so oni zamenjali..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blue ()

ne_kdo ::

jaz sem zamenjal eknran v pičlih 10-ih minutah, naročil pa prav tako iz ebaya.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
233995 (1056) Han
»

Iphone 4s touchscreen pomoč??

Oddelek: Mobilne tehnologije
51061 (894) Evolve
»

Problem počil je ekran.

Oddelek: Pomoč in nasveti
152244 (1736) MIHAc27
»

vidnost ekrana 5%

Oddelek: Pomoč in nasveti
131476 (876) kupim9
»

počen plastičen rob zaslona prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
967683 (4502) 49106

Več podobnih tem