» »

Nokia N8 Problem z barvami na zaslonu!

Nokia N8 Problem z barvami na zaslonu!

Pro2Type ::

Pozdravljeni forumaši!

Imam en problem in sicer z barvami na zaslonu. Problem je tukaj da čisto črno barvo kaže ok, če pa je malo svetlejša črna oziroma siva postane vijolična ali rjava. Na dailymobile.se sem objavil temo s sikami in problemom ter z 2 testnima slikama.

Problem je še kle, ker pri filmih je še slabše, že na prednaloženem tron trailerju je problem, in če dam kak svoj film gor, samo da je malo črne slike postane vijoična. Vse te sike in fime sem probal na računalniku in nekaterih telefonih in ni bilo problemov!

Na telerayu so rekli da ne morejo nič narediti, ker so kao zamenjal ekran in je bilo isto in tudi na drugih n8 je isto. Meni se zdi butasto da sm dal 500€ za telefon ki je okvarjen ali kakor koli. Zato prosim če ste toliko dobri da probate še sami ker če imate vi ok telefone bodo meni morali zamenjati telefon oz popraviti.

Je pa že ena slika prednaložena ko je ena taka rumena streha kot en klobuk slikana in je zgornji del slike črn, no pr men je rjav in vijoličen!

Že v naprej hvala vsem za pomoč!

Še link od moje teme na dailymobile.se ...... http://forum.dailymobile.se/index.php?t...

PROSIM ZA POMOČ

Gregor P ::

Najprej nimam pojma, kaj je narobe, nisem še imel nikoli v rokah tega telefona:d

... ampak čisto tako naglas razmišljam, če so ti zamenjali celoten zaslon (in ga namestili skrbno in pravilno, torej ustrezno); potem je napaka bodisi programska (ampak vsi imate isti FW, le nekateri pa občutite to motnjo; morda če se ga naloži ponovno?!? ), ali pa je kaj narobe z "grafično" (torej s fizičnim delom naprave, grafična enota, ki fizično skrbi za grafični prikaz + vsi konektorji etc. do zaslona); sicer ne vem, domnevam, da ima N8 tudi ločeni grafični procesor itd. :8)

... če gre za (fizično) stvarno napako, ti ga bodo vsekakor morali zamenjati (ker gre za pomembno napako in dvomim, da bodo šli menjati celotno matično naprave oz. sam procesor); in mislim, da ti morajo (vsaj prve mesece po prevzemu naprave; ne vem točno koliko časa je to pri nas) oni dokazati, da ne gre za napako, kar bodo pa zelo težko, če druge naprave nimajo te napake.

Ravno berem tvoj odgovor spodaj; torej če imajo vsi ti telefoni to napako in oni celo priznavajo, da gre za napako, potem imaš pravico do znižanja cene, ali pa (ker ne gre za nepomembno manjšo napako) odstopa od pogodbe.

P.S.: "polepsal: Mavrik" ... khm kaj točno je bilo treba polepšati, če sem pa sredi dela?!? In določene zadeve pišem z veliko namenoma:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Pro2Type ::

Ja po nekaterih forumih so mi pisali da eni nimajo problemov eni majo, podoben problem je bil pr htc desire kar so rešili baje z android 2.2, samo ni mi jasno kako ene nokie lahko delajo ok ene pa ne, če imamo vsi isti firmware, sm na novo naložu fimware, hardreset telefona in isto. Na teleray so pa rekl da ne vejo kaj bi bilo, ker imajo vse nokiie ki jih imajo (n8) isti problem!

Jaz naj bi bil prvi primer ki se je pojavil zato kle sprašujem, ker če mi kdo reče da nima problema mi bo lažje na telerayu se pogajat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NOKIA LUMIA 920 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
487113791 (50863) Machete
»

Slab aparat še vedno odplačujem

Oddelek: Mobilne tehnologije
376743 (4880) SendID
»

Teleray :-)

Oddelek: Mobilne tehnologije
286403 (3736) Dr_M
»

Nokia 5800 XpressMusic (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4041358924 (99580) WaterBoy
»

rabim pomoč pri instalaciji androida na gsm

Oddelek: Pomoč in nasveti
7733 (573) Scorpia

Več podobnih tem