Forum » Pomoč in nasveti » Monitor in resolucija zaslona
Monitor in resolucija zaslona
WiLd_WiNd ::
Živjo!
Kupil sem Aoc-jev monitor f22+ in zdaj ko monitor priklopim dela SKORAJ VSE. Kje se zatakne?!
Problem je ker monitor mi deluje samo na 1080 resoluciji. :(
Čim resolucijo zmanjšam, se zmanjša tudi površina na ekranu in imam dejasnk ogromni črni rob, oziroma neporabljen prostor na ekranu.
Rad bi določene igre igral v resoluciji 720p, kar je za 22 inčni zaslon čisto ok. S tem bi zmanjšal obremenitev pcja in igralnost, saj bi povečal frame-rate oziroma, ne bi bilo zatikanj.
Če pa sedaj na desktopu naštimam manjšo resolucijo (karkoli manj od 1080) mi požre tudi površino na ekrano, enako se zgodi tudi v igrici, čeprav naštimam 720p resolucijo.
Prosim za pomoč! :)
Hvala
Kupil sem Aoc-jev monitor f22+ in zdaj ko monitor priklopim dela SKORAJ VSE. Kje se zatakne?!
Problem je ker monitor mi deluje samo na 1080 resoluciji. :(
Čim resolucijo zmanjšam, se zmanjša tudi površina na ekranu in imam dejasnk ogromni črni rob, oziroma neporabljen prostor na ekranu.
Rad bi določene igre igral v resoluciji 720p, kar je za 22 inčni zaslon čisto ok. S tem bi zmanjšal obremenitev pcja in igralnost, saj bi povečal frame-rate oziroma, ne bi bilo zatikanj.
Če pa sedaj na desktopu naštimam manjšo resolucijo (karkoli manj od 1080) mi požre tudi površino na ekrano, enako se zgodi tudi v igrici, čeprav naštimam 720p resolucijo.
Prosim za pomoč! :)
Hvala
The best way to predict future is to create it =)
- spremenil: WiLd_WiNd ()
gendale ::
nekje v nastavitvah grafične lahko nastaviš ali
-sliko raztegne grafična
-sliko raztegne monitor
-slika ni raztegnjena
-sliko raztegne grafična
-sliko raztegne monitor
-slika ni raztegnjena
WiLd_WiNd ::
Gendale hvala :)
Sedaj sem monitor tako nastavil da vse dela kot je potrebno!
Sedaj sem monitor tako nastavil da vse dela kot je potrebno!
The best way to predict future is to create it =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava grafične z HDMI ter LCD TVOddelek: Zvok in slika | 3405 (1403) | ales1977 |
» | Virtualna resolucijaOddelek: Zvok in slika | 1110 (1028) | Izi |
» | 1366x768 LCD TV-ji > WTF?!?Oddelek: Zvok in slika | 1333 (1041) | CaqKa |
» | Črna robova pri načinu 16:9; LCD TV 30"Oddelek: Zvok in slika | 1863 (1627) | joeblack |
» | Resnica o monitorjihOddelek: Kaj kupiti | 1202 (859) | Trdi |