» »

App Store zabeležil 10 milijard prenosov

App Store zabeležil 10 milijard prenosov

Slo-Tech - Apple je z današnjim prenosom 10-miljardte aplikacije s svojega App Stora ugasnil števec, ki je sešteval število prenosov ter se na uradni strani obenem zahvalil vsem uporabnikom, ki so kdaj namestili katerokoli izmed aplikacij, pa naj bo to plačljiva oz. brezplačna. Ime zmagovalca, ki je namestil 10-miljardto aplikacijo oz. v pravem trenutku poslal obrazec za sodelovanje v nagradni igri in ki bo dobil darilni bon v vrednosti 10.000 ameriških dolarjev za glasbeno trgovino iTunes, še ni znano, a naj bi se to spremenilo že v nekaj dneh.

V pripravah za dosego tega mejnika so pred nekaj dnevi pri Applu objavili najbolj popularne aplikacije v celotni zgodovini trgovine. Med plačljivimi aplikacijami za iPhone oz. iPod Touch so v zmagovalni deseterici daleč najbolj zastopane igre, saj je prva Doodle Jump, kateri sledijo Tap Tap Revenge 3, Pocket God, Angry Birds, Tap Tap Revenge 2.6, Bejeweled 2 skupaj z Blitzem, Traffic Rush, še en Tap Tap Revenge (Classic), nato pa na devetem mestu prva aplikacija, ki ni igra - AppBox Pro Alarm. Na deseto mesto se je uvrstila še ena igra, Flight Control.

Na strani brezplačnih aplikacij dobimo praktično zrcalno sliko, saj je edina igra na lestvici Paper Toss, ki se nahaja na 10. mestu. Najbolj popularna brezplačna aplikacija je Facebook, kateremu sledijo Pandora, Google Mobile App, Shazam, Movies by Flixster, The Weather Channel, Google Earth, Bump in Skype. Na iPadu je razen nekoliko spremenjenih imen situacija na moč podobna, pri brezplačnih aplikacijah je na desetem mestu prav tako igra, tokrat Solitare, na prvem mestu pa se nahaja Pandora, sicer drugouvrščena na iPhone. Uradne aplikacije Facebook za iPad namreč (še) ni, sicer bi jo najverjetneje lahko tudi tukaj pričakovali na vrhu. Od drugega do devetega mesta so se zvrstile aplikacije Google Mobile App, Movies by Flixster, Google Earth, Yelp, Fandango Movies, Remote, iBooks in Bible (jep, elektronska oblika Svetega Pisma).

Na plačljivi strani iPada situacija ni tako enolična, prvi je SoundHound, ki podobno kot Shazam omogoča identifikacijo poslušalcu neznane skladbe, sledijo igre StickWars, FlightTrack in Backbreaker Football, nato imamo aplikacijo Calorie Tracker, ponovno igro BlocksClassic, kateri sledita aplikaciji iFart Mobile in GoodReader for iPad, na devetem mestu se nahaja dirkačina Cro-Mag Rally, lestvico pa zaokrožuje program Ambiance, ki s predvajanjem zvokov ustvari idealno okolje za dobro počutje, ne glede na trenutno lokacijo.

1 komentar

Keyser Soze ::

Mislim, da ni zmagovalec tisti, ki je dejansko prenesel 10 miljardto aplikacijo, ampak izžrebanec izmed tistih, ki so prenesli katerokoli aplikacijo v času trajanja nagradne igre. Zadnjih par dni.

V "boben" si šel pa tolikokrat, kolikor aplikacij si prenesl v tem času, vendar največ 20 krat (nisem prepričan).
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iOS 7.0.2 odpravlja luknje zaklepanja zaslona

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2514030 (8512) pi pawr
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219191 (7797) zee
»

Preizkusili smo: Galaxy Tab

Oddelek: Novice / Nova vsebina
4711527 (8200) kopernik
»

Od danes v ZDA naprodaj iPad (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
8123345 (20797) bluefish
»

Tapulous služi $1 milijon mesečno

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
73932 (2950) opeter

Več podobnih tem