Forum » Pomoč in nasveti » Ugašanje računalnika
Ugašanje računalnika
ebatis ::
Vem da je takih tem na tone ampak vseeno. Sem uporabil funkcijo iskanja mapak nobeden ni imel takega primera. Vsaj kar sem jih prebral ne.
V glavnem se računalnik med zagonom ugasne. Bios gre vse OK začne zagon XP prof (logo in črtica ki teče). 2-3 sekunde in se ugasne. Kot da bi mu elektriko vzel. Zmeraj enako.
V Safe se večinoma naloži, če dam samo restar se tudi v normalni konfiguraciji zažene (ampak ne zmeraj). Če pa ga ugasnem nič več.
Menjal napajalnik, pasto, izmeril baterijo (3,04V) brez sprememb.Si sposodil od prijatelja RAM-e,.....
Vzel drugi disk, formatiral in naložil na novo brez problemov, ugasnem da ga zaženem in smo spet tam?!?!?!?!
Matična ima tudi integrirano grafično, vzel ven Pci-E in priklopil na integrirano, odklopil tudi CD-DVD, tako da je ostalo samo ključno za delovanje ampak brez uspega.
Še kakšen nasvet?
Matična? (ECS HT2000)
Procesor? (AMD Athlon 64 3200+ AM2)
Mi že pošteno najeda....
Hvala v naprej za prebliske!
V glavnem se računalnik med zagonom ugasne. Bios gre vse OK začne zagon XP prof (logo in črtica ki teče). 2-3 sekunde in se ugasne. Kot da bi mu elektriko vzel. Zmeraj enako.
V Safe se večinoma naloži, če dam samo restar se tudi v normalni konfiguraciji zažene (ampak ne zmeraj). Če pa ga ugasnem nič več.
Menjal napajalnik, pasto, izmeril baterijo (3,04V) brez sprememb.Si sposodil od prijatelja RAM-e,.....
Vzel drugi disk, formatiral in naložil na novo brez problemov, ugasnem da ga zaženem in smo spet tam?!?!?!?!
Matična ima tudi integrirano grafično, vzel ven Pci-E in priklopil na integrirano, odklopil tudi CD-DVD, tako da je ostalo samo ključno za delovanje ampak brez uspega.
Še kakšen nasvet?
Matična? (ECS HT2000)
Procesor? (AMD Athlon 64 3200+ AM2)
Mi že pošteno najeda....
Hvala v naprej za prebliske!
Dokler ne poskusim leva je prašič zame kralj živali! :D
- spremenil: ebatis ()
logit ::
Tako kot si sam rekel matična-procesor. Ko pride do teh dveh komponent je 90% verjetnost da je krivec matična.
ebatis ::
Ja vse skupaj ima 3-4 leta. Kondenzator je le eden (pri procesorju) malček napihnjen. Ampak vseeno tudi če ni napihnjen je lahko fuč. Saj se mi je kar zdelo ampak vseeno sem hotel pač potrditev.
Dokler ne poskusim leva je prašič zame kralj živali! :D
miranpozar ::
Kondenzatorji morajo biti vsi perfektni! Če vidiš, da je eden slab je to to! Plata je šla. Na srečo nove AM2 niso pretirano drage, rabljene pa ne kupuj, ker lahko dobiš isti problem.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5801 (4737) | svetetko |
» | PC ugasnil in po ponovnem zagonu ne deluje več.Oddelek: Strojna oprema | 2002 (1741) | francek1 |
» | Izklapljanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2173 (1645) | Geozadetek |
» | Racunalnik kar ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 4501 (4102) | pol3ni |
» | računalnik teče, monitor je blank, kakor da ne sprejme signala problem!Oddelek: Strojna oprema | 1476 (1233) | pinc |