» »

Garmin Nuvi 1490T

Garmin Nuvi 1490T

Enimal ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem za darilo prejel Garminovo navigacijsko napravo 1490T. Zadeva na mojo žalost nima prednaloženih map, ampak jih je potrebno - po dobro zaračunani ceni- prek SD kartice dokupiti v kateri izmed trgovin s tovrstnimi izdelki. Sicer je res, da hkrati z nakupom tako željene mape človek pridobi tudi doživljenjsko upravičenost do posodabljanja le-te, a vseeno se mi zdi tam cca. 200 evrov popolnoma nepotreben ter pretiran strošek za začetek uporabljanja Garminove navigacije.

Zato me zanima, če morda veste kakšen je postopek pri nalaganju kart preko raznih torrentov? V katero mapo jih je potrebno dodati oz. katere datoteke je potrebno zamenjati, da stvar deluje brez napak? In še najbolj osnovno vprašanje- katere mape je sploh potrebno naložiti ter, ali je lahko na trdem disku hkrati naloženo večjo število map (recimo Adriaroute ter karta, ki pokriva celotno Z. Evropo) če to seveda dovoljuje vgrajeni spomin napravice? Opazil sem recimo, da imam na Nuviju prostih samo še okoli 0.9 GB prostora, kar najbrž ne bo dovolj, da bi si priskrbel pokritost celotne Evrope. Ali morem torej kupiti še SD kartico in tja shranjevati presežek podatkov; v tem primeru bi rad zvedel še, če je za Garmin na voljo popolnoma osnovna kartica, na katero bi se dalo shranjevati datoteke za razliko od tiste, ki že vsebuje navigacijski zapis?

Hvala že vnaprej in lep pozdrav!

Enimal ::

Kdorkoli??! :8)

BOCo. ::

Malo pogooglaj za temi stvarmi, ker če sem dobro seznanjen se o nelegalnih stvareh na slo-tech forumih ne sme govoriti ;)

profii ::

SD kartico kupi pa 4gb.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri GPS za v avto se splača kupit teh časih ?

Oddelek: Kaj kupiti
367464 (4703) Kr_Edn
»

P1i in tomtom UIQ3_6.020 kako naprej????

Oddelek: Mobilne tehnologije
133611 (1903) xyd1
»

Navigacija garmin

Oddelek: Kaj kupiti
319989 (9241) Dami
»

Dlančnik z GPS, kako do karte?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51937 (1860) Dr_M
»

Pocket pc gps programi