Forum » Strojna oprema » dva diska error
dva diska error
atech ::
pozdravljeni!
Imam težavo glde diskov. Iz računalnika z naloženim winsom xp sem vzel disk(veliko pomembnih podatkov)
asus a7s8x-mx
sempron 2.0 ghz barton
2 gb rama ddr1
radeon 9600
disk wd 160 gb ide
nato sem ta disk dal v
asus k8s-mx
sempron 1.8 palermo
2gd rama dd1
radeon 9600
disk wd 160 ide + wd 80 ide
na obeh diskih imam windowse, tako da sem oba probal dati na slave oziroma master, enkrat da se zažene s prvega drugič z drugega.
Vendar se ta drug računalnik ob obeh priklopljenih diskih zažene samo za 2-3 sekunde nato pa ugasne. Na zaslonu se ne izpiše nič. Če priklopim samo en disk stvar deluje.
Na prvem računalniku imam lahko oba diska naenkrat pa deluje normalo.
zanima me tudi, če iz enega računalnika vzameš naložen disk(xp), pa ga prestaviš v drugega, moraš aktivirati vindowse??
hvala za odgovore
Imam težavo glde diskov. Iz računalnika z naloženim winsom xp sem vzel disk(veliko pomembnih podatkov)
asus a7s8x-mx
sempron 2.0 ghz barton
2 gb rama ddr1
radeon 9600
disk wd 160 gb ide
nato sem ta disk dal v
asus k8s-mx
sempron 1.8 palermo
2gd rama dd1
radeon 9600
disk wd 160 ide + wd 80 ide
na obeh diskih imam windowse, tako da sem oba probal dati na slave oziroma master, enkrat da se zažene s prvega drugič z drugega.
Vendar se ta drug računalnik ob obeh priklopljenih diskih zažene samo za 2-3 sekunde nato pa ugasne. Na zaslonu se ne izpiše nič. Če priklopim samo en disk stvar deluje.
Na prvem računalniku imam lahko oba diska naenkrat pa deluje normalo.
zanima me tudi, če iz enega računalnika vzameš naložen disk(xp), pa ga prestaviš v drugega, moraš aktivirati vindowse??
hvala za odgovore
zee ::
Drugi disk ti v drugem računalniku verjetno ne deluje zato, ker imaš prešvoh napajalnik.
Če trdi disk z naloženimi Windows XP prestaviš v drug računalnik, moraš sistem prvič zagnati v varnem načinu zato, da se naložijo vsi potrebni gonilniki, vendar se ti lahko kljub temu zgodi, da te bo namesto zagnanega sistema pričakal BSOD, zato ti priporočam, da pred prestavljanjem narediš backup vseh podatkov.
Ponovna aktivacija Windows XP je verjetno potrebna, nisem pa 100% prepričan.
Če trdi disk z naloženimi Windows XP prestaviš v drug računalnik, moraš sistem prvič zagnati v varnem načinu zato, da se naložijo vsi potrebni gonilniki, vendar se ti lahko kljub temu zgodi, da te bo namesto zagnanega sistema pričakal BSOD, zato ti priporočam, da pred prestavljanjem narediš backup vseh podatkov.
Ponovna aktivacija Windows XP je verjetno potrebna, nisem pa 100% prepričan.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
st0jko ::
verjetno imaš v drugem računalniku kaj pokvarjeno. Napajalnik mogoče, ali pa samo kable za napajanje nimaš dobro priklopljene...
probaj tudi ide kabel zamenjat.
probaj tudi ide kabel zamenjat.
keks?
atech ::
v prvem mam napajalnik feel 350atx z linijami 5v 35 amperov 12v 16 amperov
v drugem pa je power max350 5v 25 amperov 12 oa 15 apmerov
mislite da je v napajalniku problem, ker električne kable sem vse preveril, probal sem na vse možne načine
probal bom zamenjat še ide kabel....
v drugem pa je power max350 5v 25 amperov 12 oa 15 apmerov
mislite da je v napajalniku problem, ker električne kable sem vse preveril, probal sem na vse možne načine
probal bom zamenjat še ide kabel....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1386) | GTX970 |
» | Čitalec diskov St-Lab U-390!Oddelek: Strojna oprema | 2437 (1779) | Spajky |
» | Želim skombinirati dva računalnika.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1849 (1504) | solatko |
» | Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7665 (6113) | ialexxb |
» | Freezee računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1223 (1019) | 'FireSTORM' |