» »

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS

««
«
1 / 10
»»

l0g1t3ch ::

Torej zanima me kako se obnese ta telefon in Bada OS ?

Predvsem me zanima če kdo kaj ve ali namerava garmin oz. tom tom naredit navigacijo za ta OS ?

Hvala

Ma$terM|nd ::

Lih se dobil s8500 in kolikor sem bral je trenutno na voljo le route66 navigacija za Bada OS. Mogoče se pa motim (v tem primeru tud mene zanima kaj lahko gor namestim).

Da pa ne bom preveč postal bom kar v eni sapi še vprašal? Kje se izklopi možnost da je telefon tiho ko je na glavo obrnjen (na moji dobri stari omnii je to "etiquete")
Kateri avto gre najlepše po gozdu???
Službeni!

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch ::

In kako kaj dela ta "route66" navigacija ?

pleomax ::

Ma$terM|nd: Če še slučajno nisi ugotovil kako si izklopiš zgoraj omenjeno možnost,ti jaz povem,da moraš najprej it v meni,tam izbereš nastavitve,greš pod splošno in potem po gibi. Sedaj,ker sem se ravno prijavil,bom kar tu nekaj vprašal,ker si sam lastim ta telefon. V imenik sem si vnesel stike iz facebooka,kot te navadne stike. Ko stisnem na katerega od stikov mi napiše čisto spodaj(ni mogoče urediti stikov sns v telefonu). Kaj naj bi to pomenilo,namreč tale social hub mi dela težave na določenih mestih. Rad bi si naredil tako,da bi se lahko pogovarjal recimo po msn-ju in facebooku kar prek telefona,brez,da bi mogel na internet pa tam vpisavati po google msn ali fb...Prilagam link: Meni se ti zeleni krogcisploh ne pojavijo zraven,verjetno je vzrok ravno v tem kar mi piše,da ne more urediti SNS(kaj že pomeni ta kratica?) UPam,da mi lahko kdo pomaga,ker bi samo rad izkoristil funkcije telefona. Sedaj pa še moje mnenje o wave-u. Je lep,kvalitetno izbrani materiali,dobra kamera(če malo urediš nastavitve),odličen zaslon super amoled,odziven,a ima en večji minus. Aplikacije,aplikacije,aplikacije...Tukaj sicer stvari nekako napredujejo,a ne vem no,sedaj je aplikacij malo manj kot 1700 v slovenij! To so še vedno samo brezplačne. Mogoče bodo v maju,ko če se ne motim praznujejo 1 leto obstoja naredili kaj boljšega. Uradna nadgradnja pride v slovenijo v roku 14 dni na 1.2 . Se pa opravičujem,za dolgo pisanje in mogoče slabo izbrana tema za moje odgovore,a se še na forumu lovim,zato mi kar povejte,če bo kaj narobe,vendar brez žalitev prosim.Aja,za navigacijo pa ne vem nič,ker je ne uporabljam,ker je za to še vedno najbolj kar prava garmin navigacija,na telefonu pa mislim,da se baterija kar hitro uniči zaradi nje.

koro13 ::

Da, nov si na forumu in dobro pripomorež k vdušju, saj si mi končno povedal za nadgradnjo...KOMAJ ČAKAM!
No uglavnem, če ti uspe kaj ugotoviti glede route 66, če jih lahko uporabljaš brez plačila pa z besedo na dan, saj so jih v mnogih paketih prodajali z navigacijo, jaz pa sem kupil v prosti prodaji.Kje si kupil ti?

RejZoR ::

Route 66 je brezplačen za buljenje lokacije, rotacije zemljevida, planiranje poti itd. Glasovno usmerjanje je plačljiva funkcija. Torej, vse lahko uporabljaš brezplačno razen turn by turn glasovno usmerjanje.
Ni popolno ampak ko sem nazadnje testiral med vožnjo je bilo kar uporabno. Vsekakor bolj kot držat v rokah zemljevid in buljit kam moraš it. Tle pa se ti lepo vse premika v smer vožnje in potem ni noben problem najti željeno lokacijo. Seveda ni isto kot polna navigacija ampak men je bilo dost.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

koro13 ::

Proporočaš še kaj druugega za navigacijo?
Ampak a ni glasovno usmerjanje samo za 31 dni oz. 1 leto?

pleomax ::

Koro13-oprosti,da ti ne morem odgovoriti na zgornji vprašanji,ampak bi te vprašal,ker sem dobil občutek,da si ti pogruntal to zadevico,ki je prikazana v zgornjem videu. Tile zeleni krogci,ko so v meniju na videu prikazani,to najbrž pomeni dosegljivost stikov na fb,ampak meni se ne pojavijo,ker mi napiše spodaj pod vsakim stikom(ne morem urediti SNS stikov). PA kaj za vraga bi naj to poemnilo?

koro13 ::

Lahko, da ima bada verzijo 1.2?
Meni fb v osnovi šteka, tako, da moram uporabljati java fb program, tebi?

pleomax ::

To misliš tale mobilni fb ne,ko imaš bližnjico do njega? Meni ne šteka,edino takrat ko grem pač pod prijatelje ali pa pod profil...takrat pa logično,da nalaga,ker je vse odvisno tudi id omrežja,da pa bi imel kake probleme pa (še) nisem zasledil :D

koro13 ::

Da, piše mi da je strežnik nestabilen.

telexdell ::

koro13 je izjavil:

Proporočaš še kaj druugega za navigacijo?
Ampak a ni glasovno usmerjanje samo za 31 dni oz. 1 leto?

Naloži si Sygic ali Ndrive. obe sta v Slovenskem jeziku in z najnovejšimi mapami (9 oz 12 2010).
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

koro13 ::

Kje najdem?
Link?
Žal pa imam bado 1.2...

pleomax ::

PA to je super,če imaš bado 1.2 ! Jaz je (še) nimam. si telefon kupil pri debitelu,mobitelu? Včasih mi napiše,da je strežnik nestabilen oz. mi jenapisalo,ampak zdaj mi ne več,ker imamo kakšen mesec že končno pokrit umts signal in dela net hitro-precej primerljivo z Wi-fi :)

koro13 ::

Ops, zatipkal sem se...
Sorry imam 1.0, ker se mi je mudilo..
Oprosti še enkrat.
No uglavnem, kupil pri simobilu v prosti prodaji ;)
Čez 10 dni pride bada 2.0
LP

telexdell ::

koro13 je izjavil:

Kje najdem?
Link?
Žal pa imam bado 1.2...

Poglej sem a menim, da deluje le na Badi 1.2
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

meXem ::

A je že kakšna nova navigacija za wave ?
Slišal sem za Ndrive in da bi naj delovala, vendar pravijo na servisu da še ni nič takšnega za ta telefon in da bo še treba počakat ...

Sigurno ni nič, ali že kdo kaj uporablja ?

LP

RejZoR ::

Route 66 je edina pametna navigacija za Wave. Eni smo dobili Route 66 že zraven telefona, eni pa ne. V fre obliki imaš lahko vse mape za uporabo kot navadna karta oz s sledenjem trenutne pozicije. Za glasovno navigacijo pa moraš plačat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

Sam imam naložen Route66, Sygic drive, Navitel in Ndrive. Route 66 ne navigira in ima zelo zastarele mape. Na Navitelu delajo le open mape. Ndrive ima sodobne mape a neko zakasnitev usmerjanja od 10-30 m, tako da mimogrede zgrešiš pravo ulico. Sygic dela še skoraj najboljše a ne prilagaja osvetlitve zaslona in hitreje kuri baterijo. Če pa imaš priklopljen avto polnilec, je pa baterija zelo vroča, kar zopet ni najboljše za njeno življenjsko dobo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

Ne vem, men je bil Route 66 kar kul pa čeprav sem se z njimnavigiral samo po mapi na ekrančku brez govora.
Pač sem si zarisal pot in ji pol sledil "ročno". Mape so mi bile dost sveže, ker so bile gor stvari, ki niso tolk stare.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

telexdell ::

RejZoR je izjavil:

Ne vem, men je bil Route 66 kar kul pa čeprav sem se z njimnavigiral samo po mapi na ekrančku brez govora.
Pač sem si zarisal pot in ji pol sledil "ročno". Mape so mi bile dost sveže, ker so bile gor stvari, ki niso tolk stare.

Očitno si gledal le večja mesta. Sam živim v mestu s 4000 prebivalci, kjer so označene ulice in hišne številke številke v moji ulici so popolnoma pomešane. Ko pa pogledam kakšen zaselek poleg večjega mesta je so pa kar vse številke tega zaselka na enem mestu. Ko te glasovno usmerja te tudi na regionalnih cestah vsakih nekaj km opozori, da prihajaš v področje katero ni pokrito in bodo napotki za usmerjanje lahko napačni...
Če route66 ne bi imel teh pomanjkljivosti bi sigurno riskiral tistih 30€ za doživljensko licenco.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

RejZoR ::

Izdan je bil nov update za XXJL2 imenovan XXKF3. Ne vem če spremeni kaj očitnega, je pa update.

Drugače pa izgleda BadaOS 2.0 malo bolj zanimiv, čeprav so spet falili obljubljen 1st half of 2011... zares naj bi izšla zadeva letos jeseni, kar pomeni pomlad 2012. Isto so pacali Bada 1.2, dobil pa smo jo leto kasneje heh...
Upam, da bo zadeva tud popeglana in ne samo vizualni kič.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Pri simobilu ja,pri mobitelu še nimamo bade 1.2 hahahah. Za jokat. -.-

RejZoR ::

Bada 2.0 že trka na vrata, folk pa ni dobil Bada 1.2. Sramota.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Se strinjam. Čudno,ker tega pa v svojih reklamah ne reklamirajo,samo galaxy s 2 -.-

RejZoR ::

Zdej sem iz Wildfireja šel spet nazaj na Wave po zadnji posodobitvi na XXKF3, da vidim kako deluje. So far so good. Komaj čakam, da spacajo Bada 2.0. Ko sem gledal video review-e early beta verzije izgleda precej obetavno in bolj podobno Android platformi. Pa ful aplikacij iz Androida pogrešam. Bada očitno še nima dost API-jev na katerih bi lahko gradil kul dodatke in tweake. Je pa po drugi strani posledično bolj varna.

Če bi Wildfire imel tak ekran in tak fotkič kot ga ima Wave, sploh ne bi gledal nazaj. Tko pa mi je Wildfire nekako boljša uporabniška izkušnja kljub počasnejšemu delovanju, ampak spet me pa vleče na Wave zaradi odličnega fotkiča, 720p video snemanja in res odličnega S-AMOLED ekrana. Pol pa ju menjam na vsake par mescev lol...

Prodat po neki smiselni ceni pa je nemogoče, ker vsi mislijo, da je bil telefon kupljen preko akcije za drobiž, naprej pa ga hočem prodat po polni ceni. Jebi ga, če sem ga kupil za 300 EUR ga nikakor ne morem pol prodat za 100 EUR, pol ga imam raje doma za rezervo in nabiranje prahu.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

super če imaš tako rezervo. Jaz šparam za drugi telefon počasi. Mogoče na galaxy 3 ampak bom verjetno po čem cenejšem posego,to bo preveč drago :D

RejZoR ::

Vbistvu bi se dalo dobit Bada 1.2 s slovenskim CSC-jem za vaše Wave, če bi vedel kako extractat ROM iz naprave. Poznam nekoga, ki ima Wave z Bada 1.2 in slovenskimi menuji. Sem ziher, da bi mi extractal ROM, če bi imel program za to. Če pa te ne moti angleščina pa si daj gor XXJL iz SamFirmware in potem še upgrade preko Kies na XXKF3. To je drugače nemški firmware, nemci pa updejte dobijo prvi od vseh. Sam sem vedno dobil update 1 dan po uradnem releasu.

Je sploh kakšna prednost brandanega telefona Wave razen tega da imaš gor tovarniško en kup brezveznih widgetov in aplikacij?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

Danes se m je ekran potemnil naenkrat in so začele narahlo rte po ekranu letat in nič nisem mogo pritisniti,ker je totalno zašteko in sem vzel ven baterijo,pa se več ne vžge,kljub temu da je baterija polna,pa tudi ko ga polnit dam,ne vžge. Sedaj gre na servis že tretjič. Dvakrat je blo nekaj s softwareom narobe,zaj pa ne vem kaj je narobe. -.- Kaj lahko od njih kaj zahtevam,če pa vsake 3-4 mesce nekaj narobe pa mora na servis it. Vrne pa se že po 3 dneh. Naj zahtevam novega ali denar? Dvomim,da bi mi ustregli.

RejZoR ::

Men se je pa ob 3 črticah baterije v nekaj urah standby-ja spraznil tako daleč, da ga niti prižgat nisem mogu več. Potem pa so crknile čist vse naložene aplikacije, ki so bile na SD kartici. Jajca kilava. Sem že vse prestavil nazaj v kriplastega ampak zanesljivega Wildfireja. Kr neki.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

meXem ::

Meni pa že eno leto dela wave kot urica, brez ena same napake :)

nevem kako robo sta to vidva kupla :P

GeForce ::

A je že komu Wave S8500 padel na tla z kakšnih 40-50cm? Namreč nameraval sem kupiti ta telefon(predvsem zaradi super ohišja) a sedaj sem na youtubu naletel na kar nekaj posnetkov kjer je zaslon povsem razbit, po tem ko naj bi padel iz le 40-50cm, tako da me to malo skrbi.

RejZoR ::

meXem je izjavil:

Meni pa že eno leto dela wave kot urica, brez ena same napake :)

nevem kako robo sta to vidva kupla :P


Verjemi, da ti ne dela, samo opazil še nisi.

Drugače pa je men padu iz višine 1 metra ampak ne na ekran. Mal ima bušk in rahlih praktično neopaznih praskic na vogalih kjer je plastično ohišje. Če ti pade na ekran bo vsak počil, tud oni za 700 evrov.
Wave uporablja Gorilla Glass tko da si lahko predstavljaš kako se ekran obnaša ob udarcih in odrgninah.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GeForce ::

Iz 1 metra? No potem nimam nič za skrbet, samo še ugodno ponudbo na bolhi najdem pa je moj :D

pleomax ::

MEni je padel že z večje razdalje pa z ekranom ni bilo nič LAhko praskaš gor z nohti kolikor hočeš ,pa bo ekran vedno kot nov. To pa je super gorilla glass. Potiho "molim" da telefona ne bi mogli popraviti,ali pa da se ne bi vrnil po 45 dneh.ker bi rad preštekal na androida. TRenutno je moja najjača izbira htc sensation,ampak je predrag,tako da potem takoj pademo v igro ali galaxy ace ali hrc wildfire s,ampak ima htc slabši procesor. Po mojem te wave-e še najbolj kvari programska oprema,ki nikakor ne spada skupaj z nekim 1 giga procesorjem pa grafično uau. No,vsaj pred letom je bilo to uau pri tistih najdražjih telefonih,ta pa je bil v srednjem cenovnem razredu. Sedaj vem,da v višjem nikakor ni mogel biti. Vsaj zdaj ne. Mogoče bo pa 2.0 povsem druga zgodba bade.

GeForce ::

Kaj pa je narobe s tvojim Waveom?

pleomax ::

dvakrat je se je zgodilo tako,da je nekje ko je bil star slabe pol leta,ko sem ga prižgal delal ze lo počasi in si stisnil največ tri tipke in je zmrznil do konca. Ko pa sem ven vzel kartico 8 giga,pa je delal gladko. Čudno,ker naj bi sprejemal do 32 giga,pa sem dal to kartico v vse druge telefone,ki so jo brez problemov gladko sprejeli,pa verjemi da samsung corby recimo nima ravno procesorja 1 giga. :P Potem sem telefon dal n servis in so samo ponovno naložili bado. To je rešilo problem za 3 mesece,potem zopet na servis. Storili so enak postopek in sedaj je 5 mesecev od drugega servisa,s tem,da sedaj je napaka čisto drugačna. Prej je vsaj vžgal,pa me pustil da je napisalo bada ob vžigu,sedaj pa ne reagira niti če ga priklopim na polnilec. Sem med prvimi na ptuju,če ne celo prvi ki sem ga imel. TAm so mi rekli,da so s tem telefonom drugače ljudje zelo zadovoljni,če preskočijo bado in njene aplikacije in da sem trenutno osamljen primer. Lani sem 2 meseca čakal na ta telefon in ko so na tehniku končno napisalai,da ga imajo sem letel v center,kjer jih je v prvi "rundi" prišlo le 5. Enega sem si seveda takoj rezerviral,še poačkati sem moral 5 minut,ker je tovornjak ravno pripeljal te mobitele. To je bil v glavnem super občutel,držati telefon z odličnim ohišjem in dih jemajočim ekranom. PA oprosti,za na tako dolgo opisano zgodovino mojega wave-a,ki mu nič ne zamerim. Zamerim le serviserejem. KAj pričakuješ od tega telefona in ko ti bomo povedali kako in kaj,se boš lažje odločil :D

GeForce ::

Kakšni zadnji nasveti pred nakupom? :D

RejZoR ::

Jezst osebno ga ne bi vzel še enkrat. Če že moreš Samsung, potem vzemi Galaxy serijo. Wave je sicer strojno hud telefon (po samih specifikacijah) ampak je šalabajzersko in šlampasto narejen.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

rejzorju lahko samo pritrdim. Sploh pa bo moj sedaj star že 1 leto. Ohišje je super,iz boljših materialov kot serija galaxy,a tam je olastika tudi kvalitetena,bada je pač os v velikih povojih še-vsaj v Sloveniji in pri nas bo po mojem še lep čas ostalo tako. Če telefon rabiš samo za to,da boš slikal in delal odlične video posnetke(odlično snema zvok) in če hočeš da ti predvaja čist zvok,pa da preglejuješ e-pošto,se povezuješ preko wi-fi in ne rabiš nobenih aplikacij,potem bi še mogoče šlo,ampak jaz bi raje vzel recimo galaxy ace,ki ima procesor malce šibkejši,pa tudi ekran,a android je le android. :)

GeForce ::

ŠAlabajzersko in šlampasto narejen? To misliš sama naprava ali sistem (Bada)? Ja ni potrebe po tem da bi bil Samsung, ubistvu bi najraje imel Sony Ericssona (imam X8 ki je OK telefon le kvaliteta zvoka nekoliko šepa), ampak nevem katerega z dobrim zvokom. Kakšen predlog? Od aplikacij bi rabil le kakšno Gameloftovo igro (dokler ne pride PS Vita), to pa je vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GeForce ()

pleomax ::

Ziher je mislil bado. :) Se pravi imašš androida sedaj. NE preštekaj z njega. MEni se sony ericssoni ne dopadejo preveč. NEkako je premajhna izbra trenutno :) Kako dolgo pa že imaš x8? Ker če je nimaš niti enega leta,pa če si jo vzel pod kakim naročniškim paketom,je brezveze po novega letet,razen,če ti ni škoda denarja,ker v roku pol leta bodo prišli še uh in ah telefoni ven :) Jaz bom še počakal malo.

telexdell ::

Wave čisto dobro opravlja stvari, za katere je bil narejen. Je prestižnega videza, zavidanja vrednih karakteristik in solidnega delovanja. Ima možnost veliko načinov povezovanja, socialnih omrežij, navigacijo, multimedijski predvajalnik, urejevalnik slik, deljenja internetnih povezav... Skratka vse kar velika večina uporabnikov potrebuje in to želi zgolj uporabljati brez nenehnih nastavitev, sprememb, dopolnil...
Če pa si sam med tistimi, kateri hoče več, venomer želi nekaj dodajati, spreminjati, želiš... potem bo pa zagotovo boljši kakšen Android telefon.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

GeForce ::

Ja tudi o tem sem razmišljal, vendar potem lahko čakam v nedlogled. Mislil sem počakati na Xperio Ray ki verjetno pride avgusta ali septembra, a če bo za to da pride v SLO trajalo toliko časa kakor za Xperijo Arc, potem jo bom imel šele drugo poletje :D...lahko pa se mi še zgodi da bo imela obupen output zvoka, pa smo tam :))
Ja včasih sem rad "štelal" vse po svoji želji, nalagal nove ROMe, overclockal, ipd. ampak sem kar na lepem izgubil veselje nad tem (vsakokrat kopirati imenik, nalagati že 10-ič iste aplikacije,... ravno zaradi tega sem nameraval vzeti Bado.

pleomax ::

No,potem pa ne vidim razloga da ga ne bi vzel :D In naj ti dobro služi. Preko mobitelove spletne strani sem si jaz naročil silikonski etui,ki je črne barve in je od zadaj malo popisan. Zelo pride prav če pade dol :)
http://etrgovina.mobitel.si/katalog/dod...
Zgleda da imajo samo še pinki vzorec,ker jaz imam belega. PA še originalen etui je. Pleomax=samsung

johanblond ::

Eno vprašanje vsem, ki imate Wave S8500.
Vsi hvalite kakšen dober fotoaparat ima, jaz sem pa prav razočaran, ker mi tudi ob dobri osvetljenosti (zunaj na soncu) dela neostre slike (jasno slikam tako, da mi zostri sliko - zelen kvadratek).

A je možno da imam slabo izdelan telefon. Kako lahko preverim a je feateure ali bug ?

RejZoR ::

Men dela fotkič lepe slike, tko da je moožno ja. Oz preveri zaščitno steklo na objektivu v kakšnem stanju je.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

pleomax ::

pRi fotografiranju me edino moti to,da ponoči ko slikaš kaj,velikokrat preveč požge stvar,nsredi presvetlo.ZA podnevi pa sem brez pripomb. Snema ti tudi tako? KEr snema pa sliko in zvok fenomenalno. :)

pleomax ::

Mimogrede,malo bom zašel iz teme. Ima galaxy ace umts?

RejZoR ::

pleomax je izjavil:

pRi fotografiranju me edino moti to,da ponoči ko slikaš kaj,velikokrat preveč požge stvar,nsredi presvetlo.ZA podnevi pa sem brez pripomb. Snema ti tudi tako? KEr snema pa sliko in zvok fenomenalno. :)


LED flash vedno zasveti z isto močjo. Recimo na Wildfireju pa najprej zasveti na polno, potem pa vidiš, ko se moč LED flasha počasi zmanjša dokler ni pravi nivo in pol se zajame slika. Če bo Wave v temnejšem prostoru makro fotko zaradi flasha naredil povsem neuporabno ker bo čist prežgana je na Wildfireju s flashem čist normalna. To mi je mal čudno, da Wave nima te opcije...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
32349099 (31021) paix
»

Neučinkovit servis za več mesecev

Oddelek: Mobilne tehnologije
454082 (2412) RejZoR
»

[Android] Slabosti in težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
131731 (1621) KoMar-
»

OS Bada

Oddelek: Mobilne tehnologije
285327 (3860) pleomax
»

Možen drug program namesto Kies

Oddelek: Mobilne tehnologije
92736 (2433) pleomax

Več podobnih tem