» »

drsna vrata

drsna vrata

mojca z ::

Na novo prenavljamo stanovanje in rada bi pregradila kuhinjo od jedilnice. Gledala sem že različna drsna vrata pa me zanima če ima kdo izkušnje s tem. Rabila bi namreč kvalitetnejša, ker bomo prehod veliko uproabljali. Pa ne vem ali so drsna vrata dovolj dobre kvalitete za to?
Ima kdo kakšne informacije, izkušnje?

msjr ::

Ker imam dokaj nestandardno (podstrešno) stanovanje, sem moral pri dvojih drsnih vratih v stanovanju narediti nestandardno izvedbo, za kar sem potreboval: tračnico (vodilo), koleščke, plošča iz iverala (za vrata), plošči za prekrivanje, kljuka. Vse skupaj (z montažo vred) pride ceneje kot nakup že izdelanih drsnih vrat po meri.

Važno je, da so vodilo in koleščki dovolj močni, da vse skupaj dobro teče. Vodila in kolesa naj bodo malo predimenzionirana. Pogledat je treba tudi, če strop sploh zdrži težo (oz. če se ne da vrtat, se naredi okvir.)

Sicer pa jaz ne bi pregrajeval kuhinjo od jedilnice, še manj pa bi vgradil drsna vrata. Za par primerov vem, da imajo narejeno tako, pa še nisem videl, da bi bila kdaj zaprta. Če že, je bolje poskrbeti za dobro napo nad kuhališčem.

bluefish ::

Jp, mi smo imeli tako pregrajeno in so vrata ob prvi priliki letela ven, ker jih 3/4 časa nismo uporabljali in so bila le v napoto.

Arnidus ::

Ko se postavi pregradna stena iz knaufa, naj ti majstr da gor 2 lagi (po dvoje knauf plošč na vsako stran) in zmontira drsna vrata LOGO (to so drsna vrata, ki se implementirajo v samo steno iz knaufa). Sicer stane, ampak če je fino narejeno, drži kot pribito.

Govorim iz izkušenj, saj sem kot šudent več kot 2 leti delal kot monter suhomontažnih sistemov(knauf) in ko je stranka izrazila željo, da bi rada močna drsna vrata... we did the above.

Se pa pridružujem BlueFishu in Msjr-ju. Sem mnenja da je bolje vložit denar v napo, kot pa pr. steno. Če pa je do dileme prišlo zaradi same estetike v prostoru pa go with it!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arnidus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Postavitev stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
567102 (5092) Ales
»

Steklena vrata

Oddelek: Loža
178395 (4032) martincek1
»

Avto: enoprostorec

Oddelek: Loža
172055 (1670) msjr
»

v steni skrita vrata - mizar in $$

Oddelek: Loža
164621 (3884) Highlag
»

SVEA skriva cenik

Oddelek: Loža
2413455 (12674) Kaufmann

Več podobnih tem