» »

Steklena vrata

Steklena vrata

milc23 ::

Pozdravljeni vsi!

Ker imamo doma zelo velik hodnik in gre vsa kurjava pozimi na podstrešje, smo se odločili, da bi hodnik nekako zaprli, da bi toplota ostajala v pritlučju, kjer živita starša... Da pa nebi bil hodnik peveč temačen, smo rekli, da bi imeli steklena vrata...
Vrata bojo stala med hodnikom in stopniščem v prvo nadstropje. Tako bi bilo za pritličje. Ali sploh priporočate steklo steklo? Lesa ravno nebi, ker bo potem hodnik čist temen. Steklo ni ravno najboljši toplotni izolator, vendar vseeno vsaj nekaj, kot pa nič... ;) Smo razmišljaji, da bi najmanj prostora zasedla drsna vrata, vendar tu ne pridejo v poštev - premalo prostora.

V pritlučju pa bi tudi dali steklena vrata. Tu bi jih pa dali med vhodom v stanovanje (beri: predsoba) in hodnikom, namreč... Ko se vhodna vrata odprejo, se v hipu (beri: pozimi) shladi celo stanovanje ali poleti (ker so vhodna vrata na sončni strani) prehitro segreje cel prostor. Tako da smo rekli, da bi jih postavili med predsobo in hodnikom. Predsoba bi bila ravno toliko velika, da se v njej preobuješ in slečeš. Tu pa smo rekli, da bi dali drsna vrata, ker je predsoba široka 2,5m.

Zanima me vaše mnenje. Ali ima kdo doma steklena vrata, po možnosti drsna... Ali se obnesejo? Kaj svetujete!?!

Vemo, da toplotni izolaciji ne bojo maximalno služila, vendar nekoliko bojo že zadrževala hoploto v pritličju in tudi direktnega pritoka hladnega/toplega zraka od vhodnih vrat ne bo...

Hvala za mnenja in svetovanja! Nam bo v pomoč!

LP

shark_nm ::

tudi sam sem hotel dati drsna vrata v sobo... kasneje sem se premislil ko sem videl cene :). žal so te zadeve še vedno malce predrage. Malce cenejša opcija je bila, da bi kupil samo vodila, vendar so še vedno precej draga

marsovcek ::

Odvisno od stila v hiši. V sodobno opremljeno in zasnovano hišo steklena vrata lepo sedejo, medtem ko v starejšo z lesenimi stopnicami in opažem po steni bolj pašejo lesena z veliko šipo in še nadsvetlobo.

milc23 ::

Zdravo!

Hiša je dokaj oz po večini novodobno opremljena, nikjer ni lesa (stopnice -marmor, samo ograja je lesena, ampak mislim, da bi steklo često lepo sedlo zdraven).
V mojem stanovanju (pritličje) pa v četrtek dobim predsobo. Torej bi lahko rekel, da je sodobno opremljena hiša.

Steklena vrata so resnično draga, vendar s stanovanju staršev je hodnik zelo teman - to pomeni, da je tudi podnevi potrebno prižigati luči, ker nima nobenega okna... Svetloba prihaja le iz stopnišča (v prvo pritličje) in ravno tu bi dali steklena vrata (pa tudi starša si to želita in posledično sta prepričala tudi mene).

Po netu sem že malo izbrskal, pa me zanima, če ima kdo izkušnje z naslednjimi podjetji:
http://www.planetplus.si/
http://www.sisko.si/default.cfm?Jezik=S...

Cene so zelo zasoljene, se strinjam... Vendar nekaj damo tudi na lep videz, pa čeprav malo dražje nanese na koncu...

hvala!

lp

c3p0 ::

Drsna vrata ne tesnijo in ne izolirajo zvočno, niti toplotno. Dopuščam sicer možnost, da so kakšna specialna, ki tesnijo, a o ceni potem raje ne bi.

perci ::

Drsna vrata lahko tesnijo. Na vsakem spodobnem kombiju ali večjem enoprostorcu jih imaš na boku. Podobna se uporabljajo tudi za balkone in terase.

c3p0 ::

Imaš kak link? Ker me zanimajo, še posebaj cena.

milc23 ::

ja cene so zasoljene... Sicer na spodnjem linku je polno motivov in različnih oblik vrat, vendar o cenah ni govora...

http://www.sisko.si/default.cfm?Jezik=S...

Sem jim pa dans poslau naročilo, da mi izdelajo predračun. Moram rečt, da sem jih dop poslau mail in so me v roku pol ure že klicali in mi vse razložili... Pohvalno!

Bomo videli koliko bo naneslo! ČIM MANJ - TEM BOLJ! hehehe

lp

Highlag ::

Mogoče bi razmislil o kakšni varianti, ki se vgrajuje kot vrata za na balkon ali teraso, zimski vrt. Nekaj v tem smislu. Imaš variante, ki so v bistvu kot PVC okna, samo da gre zadeva do tal, odpre se pa približno tako kot drsna vrata malo se odmaknejo k sebi, potem pa zasankajo na stran. Tesni ok, saj je zadeva mišljena za zunaj.
Never trust a computer you can't throw out a window

perci ::

Imaš kak link? Ker me zanimajo, še posebaj cena.
Dvomim, da boš našel na netu cene. Sicer pa poglej k poljubnemu prodajalcu oken.

Invictus ::

Mogoče bi namontiral kako luč na senzor ????

LP I.

balkanec ::

Vrata z enojno zasteklitvijo na prehodu mrzlo-toplo se ti bodo rosila. In sicer na topli strani se bo nabiral kondenz. Resitev je dvojna zasteklitev.
Ti si ziher pozigalec !!!

koyotee ::

Mogoče bi namontiral kako luč na senzor ????

LP I.


ahh, u don't get it...
človek bi rad "steklena" vrata, prav iz razloga, da ne bo potreboval luči, drugače bi dal lesena vrata.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

milc23 ::

Zdravo!

Tole so predračuni...

stena pod 1: 1800*2300, steklo prozorno 10 mm kaljeno, polovica fiksno, druga polovica drsno krilo, montaža na strop = 1.105,00 €

stena pod 2: 1950*2400, enokrilna vrata širine cca.900 mm,s talnim zapiralom in inox ročajem, levo in desno fiksni del, v steklu je peskan motiv "satje" = 1.334,00 €

varianta vse isto le steklo fuzija "mehurčki na luni" ( samo motiv lahko prilagodimo, barvnih dodatkov ne moremo dodati zaradi kaljenja stekla) = 2.360,00 €

vse isto kot stena 2, le steklo drugačno - steklo prozorno.....1.224,00 €

+ 8,5 % ddv.

Mnenja?

lp

milc23 ::

Mogoče bi namontiral kako luč na senzor ????

LP I.


ahh, u don't get it...
človek bi rad "steklena" vrata, prav iz razloga, da ne bo potreboval luči, drugače bi dal lesena vrata.



hehe!
ja sej pri starših bi prišla res prav senzorska luč...vendar ravno onadva sta pobudnika steklenih vrat, tako da nope! 8-) pred vhod pa absolutno senzor! čeprav zaradi sosedovih mačk...se bo skos prižigala ;)

ideja pa ni slaba!:)

lp

orzon27 ::

Čisto za informacijo pri steklarstvu omanovič imajo ceno za drsna steklena vrata dim. 90 x 210cm 700eur in nihajna steklena vrata za 630 eur + 8,5DDV.

lp Nejc

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: martincek1 ()

emn1 ::

Zelo kvaliteten izdelovalec je tudi IdeaLes. Osebno sem bil z njimi zelo zadovoljen, ko so mi izdelali steklena nihajna vrata. Tukaj je njihova spletna stran notranja-vrata-ideales.com/nihajna-vrata, če kateri še mogoče potrebuje oziroma išče kvalitetna vrata za ugodno ceno.

martincek1 ::

Kaljeno steklo 90x210 stane 100€, sedaj pa računaj koliko te oberejo za vodila in montažo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako so se zaposleni zaletavali v steklena vrata na Applovem sedežu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
5513548 (7835) MrNighthawk
»

KLjučavnica na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8518400 (13395) poweroff
»

v steni skrita vrata - mizar in $$

Oddelek: Loža
164596 (3859) Highlag
»

SVEA skriva cenik

Oddelek: Loža
2413440 (12659) Kaufmann
»

Delovno spalna soba

Oddelek: Loža
405768 (4573) STASI

Več podobnih tem