» »

Težave, brezžična povezava

Težave, brezžična povezava

naky81 ::

No stvar je malce čudna, imam lap top na katerem je naložen windows7, in sicer doma se mi poveže na brezžično omrežje normalno, pri punci ko sem, pa se noče povezat, najde mi vse omrežje in vse, samo pač povezave nemore vzpostavit, tudi odpravljanje težav, ne najde napake...
S katerim drugim računalnikom pa se pri njej povežem normalno. V čem je težava in kako naj to težavo odpravim??
hvala :=)

popster ::

zamenjaj ruter pri punci ali pa izklopi enkripcijo

Malajlo ::

Izbriši to povezavo in jo na novo ustvari. Lahko da imaš napačno enkripcijo (je bila druga prej) ali pa star ključ vpisan, pa včasih tega sploh ne sporoči in samo ne dela.

naky81 ::

in kako izklopim to enkripcijo?

povezavo sem vzpostavil na novo, ker je pač komp bil ravno formatiran in na nek način mi napiše da je povezava vzpostavljena, samo internet pa nedeluje...

hvala

Malajlo ::

IP konfiguracija? DHCP? Ping notri/ven dela?

JK007 ::

Da si še jaz sposodim to temo.

Imam eno majčkeno težavo:

V hiši imam wireless router ( v njega imam pripeljan kabelski internet ). Zdaj pa rabim internet tudi v sosednji zgradbi ( mrežni kabel do nje trenutno ni mogoče fizično pripeljat ).

V drugi zgradbi bodo priključeni 3-je PC-ji ( povezava z kabli ).

Je mogoče ( in kako ) da pripeljem internet brezžično do routerja ( ki ga še nimam ) v sosednjo zgradbo, nato pa dalje po kablih do vsakega PC-ja posebaj ?

V hiši pa je NetGearov router.

Vem, da bi bilo najlažje, da iz routerja pripeljam v sosednjo zgradbo mrežni kabel do switcha, dalje pa do PC-jev, vendar to trenutno ni izvedljivo.
....... www.kabelska.net .........

Evo še shema, kaj sploh hočem oz. vas sprašujem,če je to sploh izvedljivo:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

amigo_no1 ::

Je možno, oba router-ja (v hiši in zgradbi 2) morata podpirati WDS.

revvs ::

V bistvu če navaden most napraviš boš lahko imel na drugem routerju vse na žico ali pa še kopiraš signal in imaš še brezžično. V vsakem primeru mora na obeh routerjih vse na istih nastavitvah, seveda razen IP, seveda oba routerja ne morata biti vrata in server. Zdaj pa je vprašanje kako daleč seže signal. Ta tema je že bila večkrat obdelana na tem forumu podrobno, na vsaki drugi strani sigurno.

Wirelless signala je v zgradbi 2 več kot dovolj - hvala za info, bom poiskal kaj je to WDS.

fosil ::

Ne rabiš WDS.
Tako je!

jacal ::

JK007, če se ga prav spomnim, bi ti morda lahko pomagal tale članek iz Monitorja.

Jacal, vsaka ti čast - točno ta članek sem iskal !
Hvala, maš pir v dobrem ( ko boš kaj v Mariboru ) !

BTW, kupim router linksys WRT-54GL :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problemi in težave z vzpostavitvijo domačega wifi omrežja

Oddelek: Pomoč in nasveti
141848 (1592) SeMiNeSanja
»