Forum » Programiranje » kaj se začeti učiti?
kaj se začeti učiti?
z3ro ::
Zanima me katerega programskega jezika se trenutno najbolj splača učiti? Je boljše učiti se delat namizne aplikacije ali spletne strani? nekaj c++ pa html-ja že znam..rad bi kdaj tudi služil z tem. Mislim pa da bi raje delal spletne strani, ker je to pomoje bolj iskano. Hodim pa v računalniško šolo, sam do zdaj ni blo neke volje=)
Hvala..
Hvala..
z3ro ::
emm sm štrom-računalniška tak da ne znamo niti programirat niti štrom vezat;) sploh pa mamo profesorja ki ve manj kot nekateri sošolci..
Wox ::
Aja. Začni s čimerkoli kar te veseli. Jaz bi ti priporočal Javo, se bo pa sigurno našel kdo, ki bo rekel, da je Java brez veze. Kar se aplikacij tiče, pa aplikacije za mobilne naprave.
Commodore 64
romz ::
Se strinjam s tem kar je napisu Wox. Dost se dela na mobilnih aplikacijah trenutno. Možno, da se bo čez par let že kej čist druga. Najbols, da si res najdes niki taga, da bos čim dle zdrzu zraven :) Kar se tiče jezikov se men tut zdi kr uredu java (ni najtežja za razumet, če jo dobr znaš boš pa tut večina druga vrjetn razumeu) za naučit programirat.
KalEl ::
Meni osebno mi najbolj ustreza C#. Je dokaj razumljiv jezik, podoben Cju, ima podobno sintakso kot Java. Prednost tega pa je, da če se lotiš razvoja namiznih, spletnih, aplikacij za mobilne telefone, maš osnovo C#, ostalo so pa samo principi, ki se jih naučiš. Pa orodje za hekat je zakon (Visual Studio) :) + maš tone primerov, kako začeti, video tutoriale, itd.
Lp,
B.
B.
MrYoda ::
QT Creator (C++ in JavaScript)
Desktop in mobilne app - Multiplatform, Enostaven za spoznat, video tutoriali na youtube ...
Desktop in mobilne app - Multiplatform, Enostaven za spoznat, video tutoriali na youtube ...
infiniteLoop ::
@Spura: LISP (Scheme), Smaltalk ali Haskell sploh ne bi bili neumna izbira. Se posebaj ce bi bil cilj pridobivanje znanja in ne takojsnja monetizacija.
Glede na to, da bi OP rad zasluzil kak penez z delom na spletu, bo pa verjetno kar ziher, ce se prime php, ruby, java ali C#.
Glede na to, da bi OP rad zasluzil kak penez z delom na spletu, bo pa verjetno kar ziher, ce se prime php, ruby, java ali C#.
None of us is as dumb as all of us.
Spura ::
Jst uporabljam Clojure, ki je dialekt LISPa na JVM. Je pa bolj funkcijski kot LISP, ki dovoljuje tudi imperativno programiranje.
Java je ok, samo ko sem ratal boljsi me je dusit zacelo. Ni dovolj ekspresiven zame. Clojure je precej precej boljsi (LISP na splosno je najbolj ekspresiven jezik out there ker ima homoikonskost), je pa tezek za programirat, ce ze 15 let (in se danes v sluzbi 8 ur) delas v imperativnih OOP jezikih. Ti pa poznavanje nekega funkcijskega jezika da neko drugacno perspektivo, to bi moral vsak naredit.
Java je ok, samo ko sem ratal boljsi me je dusit zacelo. Ni dovolj ekspresiven zame. Clojure je precej precej boljsi (LISP na splosno je najbolj ekspresiven jezik out there ker ima homoikonskost), je pa tezek za programirat, ce ze 15 let (in se danes v sluzbi 8 ur) delas v imperativnih OOP jezikih. Ti pa poznavanje nekega funkcijskega jezika da neko drugacno perspektivo, to bi moral vsak naredit.
dronyx ::
Jaz sem začel programirati v Delphiju nekje konec 90 let in še danes mi je všeč objektni pascal kot programerski jezik. Sem pa prav debelo pogledal, ko sem opazil, da Delphi še vedno obstaja, samo ne več pod firmo Borland, ampak embarcadero.
Ker si uporabil besedo "splača" domnevam da te zanima, s čim se da dobro zaslužiti? Če sodiš med top programerje bo po moje vse v redu, sicer bi se jaz odločil za kakšno razvojno orodje, specifično za Oracle. Kakor opažam, so ti razvijalci neverjetno cenjeni na trgu, čeprav nekateri dajo od sebe aplikacije, ki bi se jih jaz sramoval, malo bolj kompleksne pa zlahka stanejo po par 100.000 EUR.
Ker si uporabil besedo "splača" domnevam da te zanima, s čim se da dobro zaslužiti? Če sodiš med top programerje bo po moje vse v redu, sicer bi se jaz odločil za kakšno razvojno orodje, specifično za Oracle. Kakor opažam, so ti razvijalci neverjetno cenjeni na trgu, čeprav nekateri dajo od sebe aplikacije, ki bi se jih jaz sramoval, malo bolj kompleksne pa zlahka stanejo po par 100.000 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Debata] JavaScript in jeziki z prototipnim dedovanjem (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7672 (7538) | zigomir |
» | začetki programiranjaOddelek: Programiranje | 7192 (5267) | Mavrik |
» | programski jezikOddelek: Programiranje | 3710 (3081) | noraguta |
» | S katerim programskim jezikom narediti prve korake v svet programiranja ? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6599 (5002) | b |