» »

Serviserji ne znajo telefona popraviti

Serviserji ne znajo telefona popraviti

Ashrack ::

Telefon SE Vivaz sem peljal ze 2x na garancijo in v ponedeljek ga bom se tretjic saj se kar niso odpravili ena in iste napake ki se pojavi ze po 5 minutni uporabi telefona.

Kaksne so moje pravice glede na to da mi ocitno ne znajo telefona popraviti?
....

popster ::

bodi prijazen in upaj da ti telefon popravijo, sicer povprašaj če lahko dobiš drugi telefon/moneyback

Ashrack ::

Za drug telefon/money back sem ze tezil ampak vedno samo recejo da ga bodo popravili in do zdaj ga se nikoli niso.

Sigurno mora biti kaksen clen v zakonu ki ureja kaj narediti v primeru ce ze 2x iz garancijskega popravili dobis nepopravljen telefon.
....

Tarzan ::

Če je tako, kot praviš, kar na servisu naslednjič spet sproduciraj napako, povej, da ga pokvarjenega ne boš prevzel in naj napako odpravijo v zakonsko določenem roku. Zahtevaj nadomestni telefon ali pa kar takoj novega, po zakonskem roku zahtevaš novega ali vrnjen denar.

Ashrack ::

Problem je v tem da ne vem kako sproducirati napako. Vem samo da kar naenkrat se telefon restarta in to lahko tudi veckrat zaporedoma.
....

Tarzan ::

Na servisu si vzami 5 minut in tapkaj po telefonu, dokler ne rikne. Če ti uspe najti način, kako vedno ponoviti napako - recimo zagon kake potratne aplikacije, karkoli, toliko bolje, boš lahko v par sekundah telefon vrnil. Če gre pa na random restart, potem pa edino to pomaga, da pač rečeš da rabiš nekaj minut. Po mojem ne bi komplicirali, če ne bo ravno velike vrste, če pa bo se pa lahko ta čas umakneš pod fikus. :)

Vso srečo s telefonom, naj deluje kot mora, ali crkne kot ti najbolj ustreza.

kmetek ::

če je to ista napaka, se šteje, da ti ga v prvo sploh niso popravili, sešteješ dni do 45 dni :D

SkyEye90 ::

Na tem servisu ne znajo nič drugega, kot producirati nove težave. Na žalost je pa to edini servis. Jaz sem svoj telefon dal že 2x na servis, nazaj dobil enakega (popravil sem ga nato sam). Vse kar naredijo je, da naložijo nov software in še to traja 44dni.
Da ti ponudijo nov telefon je pa možnost le, če imaš že vsaj leto in pol star telefon, za katerega že težko dobijo rezervne dele (a za mojega so jih takoj našli, ko sem rekel da nočem novega (ker so mi ponujali slabšega). O vračilu denarja ali za boljši telefon (z mojim doplačilom seveda) niso hoteli niti slišati.

Pa veliko sreče s tem neposrečenim servisom.

ps: tudi moj Vivaz je trenutno na počitnicah na servisu..se tudi restarta ko ga prime na vsako minuto uporabe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

SkyEye90 ::

Težava s PROBLEMOM... Moj vivaz je sicer srečno prispel s počitnic (servisa), a pravi da je še vedno utrjujen..
Telefon se torej še vedno sam od sebe ponovno zaganja, tako kot pri Ashrack-u. (Ashrack, kako si rešil zadevo s Top Time servisom?

Mi lahko svetujete kaj naj storim, je možno telefon nekako zamenjati z drugim, drugačnim, z doplačilom? Kupljen je pri simobilu. Lahko mogoče oni kaj vplivajo na servis? Ker s Top Time servisom imam samo slabe izkušnje, vedno popravijo 'nič'..

St235 ::

Če gre za isto napako in je servis ni odpravil že 3x zahtevaj uveljavitev stvarne napake. Velika verjetnost je da boš moral v zadevo vključit tržno inšpekcijo, če ne bodo hoteli sodelovati.

SkyEye90 ::

Telefon je bil na servisu šele 1x (prejšnji pa 2x, zato tega niti ne mislim pošiljati drugič, ker vem kaj bo). Za razne inšpekcije bo moral biti telefon verjetno na servisu dober mesec itd.. za to pa preprosto nimam niti časa niti živcev. Obstaja lažja pot preko simobila mogoče, je kdo že menjal telefon s tem razlogom, so komu ugodili?

Mogoče pa je tukaj kak forumaš ki dela na omenjenem servisu ali koga pozna, ki bi mi znal pomagati in mogoče porihtal zadevo kot se spodobi?

Glodko ::

Bi si sposodil temo. Jaz imam težave z SE Elm.
Namreč random se mi dogaja da izgublja omrežje. Ko se to zgodi se osvetli zaslon ki postane bel in osvetlijo se tipke. Ko mine nekaj sekund (10-15) pride ponovno k sebi s tem da recimo nima več zaklenjene tipkovnice (kar je zoprno ker se mi potem sam posledično odklene v žepu). SMS sporočila dobim če imam srečo, pogosto zjutraj ko prižgem telefon ne dobim SMS sporočil.
Dogaja pa se mi da po kaki težji "motnji" dobim SMS sporočilo od neke random cifre ki ima ponavadi vmes tudi črke npr. +38631A8329, ko odprem to sporočilo je notri vedno napisano dobesedno "(empty)".
Prodajalec mi je svetoval upgrade OS. Po upgradu se mi je zgodilo da telefon ni več deloval zato je že 1x bil na servisu. Sedaj se mi te težave pojavljajo ponovno.
Naj omenim da se to na drugem telefonu z enako SIM ne dogaja.
Kaj bi lahko ukrenil? Ker gre za tako napako katere ne morem kar tako dokazati ker se dogaja popolnoma naključno.

Siddh ::

sem že mislil da sem edini ki ima probleme z toptime
no v glavnem v začetku februarja datume se ne spominjam točno mi telefon ob klicu kar odpove, sploh več se ni prižgal, nesem zadevo na Mobitel oni pošljejo na toptime, 17. marca telefon dobim, telefon je na mobitelu pobral znanec, ki pa ni preveril če je stvar delujoča, jas doma telefon preizkusim in takoj ko ga dobim v roke opazim da je cel razmajan, ampak je deloval naslednji dan nesem zadevo nazaj
4. aprila, po 45 dneh od prvotne oddaje na servis, pokličem na mobitel, telefona nimajo
kličem na toptime, telefona ni in mi trdijo da so ga po 36 dneh poslali na mobitel kjer naj bi ga prevzel
kličem spet na mobitel telefona ni
6. aprila dobim sporočilo, da je telefon popravljen grem na mobitel ovem da hočem nov telefon a mi prodajalka zanika saj je telefon izpraven in popravljen, jas telefona sploh nisem hotel pogledati in sem odšel ter poklical na toptime kaj bo iz tega
8. april-danes dobim pošto, da je telefon bil popravljen po 34 dneh, menjana je bila matična plošča, dne 9.3.2011 in garancija podaljšana do 9.3.2013 ter serijska številka menjana kar je verjetno bil razlog da telefona ni nikjer
in oni mene ne rabijo obvestiti o tem da ima telefon drugačno serijsko cifro
kasneje jih spet kličem zakaj sploh so menjali matično ploščo, če je telefon deloval super, le da je ohišje bilo slabo sestavljeno, j*b*l jih bom v glavo (toptime in mobitel) zakaj me niso obvestili, da je telefon že bil popravljen in pripravljen na prevzem dne 9.3.2011 ter zakaj me niso obvestili o spremembi serijske številke
če zdaj se ne bodo zmigali zagrozim z inšpekcijo (če je sploh kaka inšpekcija za te stvari) ter z varuhom človekovih pravic kar bi moral že storiti pred letom in pol ko je šlo za en drug sony ericsson

kmetek ::

burleska.

SkyEye90 ::

Uf..sklepam da s tem servisom več kot polovica ljudi ni zadovoljnih. Jaz svojega telefona sploh nisem več pošiljal, ker se mi zdi škoda časa, ki ga bo preživel v popravilu in se vrnil z isto napako. Pač se mi prižiga in ugaša. Če komu kdaj uspe s kakšno inšpekcijo, naj lepo prosim pove, kaj in kako je to storil, ker šele potem je efektivno nesti telefon nazaj.
Kolikor sem zadovoljen s SonyEricsson-i jih nebi menjal za drugo znamko, čeprav sem prav zaradi teh butcev (toptime) že nekajkrat pomislil ravno na to.
Vendar sem imel že veliko SE-jev, ki niso potrebovali servisa in še danes delujejo odlično, zato od znamke nisem odstopil. A kaj ko jestopil čas, ko bi potreboval učinkovit servis v tej naši državi, ali pa vsaj nekoga, na katerega bi se lahko zanesel ;(

Še enkrat, če komu uspe kaj spraviti iz njih, ali če se bo uspešno obrnil na katero inšpekcijo, lepo prosim naj mi piše na PM kaj in kako.
S.

servo ::

Ne poznam primera, da bi komu vivaza popravili za dalj kot za 15 dni (navadno deluje 2-3 dni). Se mi pa zdi da ni tukaj glavni problem Toptime, ker je že pri Svemi bila zadeva sumljivo podobna.

šernk ::

moj SE aino je bil na servisu v roku 2 mesecev 4x zaradi iste stvari (ne na toptime), pred kratkim sem pa skoraj znorel, ga imajo v prodajalni dodaten dan več, da ga stestirajo konkretno, prižgem telefon in prva tipka na katero pritisnem, ne vrže pravilnega prikaza koledarja ven... seveda ne vedo kaj jaz nalagam na telefon (eno aplikacijo sem naložil 1x, ki dela na vseh SE telefonih...nobenega ni sesula in to je krivo za 4x sesutje software-ra...čeprav naložil sem jo le 1x!)

bil je pa rabljen telefon, tako da sem se nato sporazumel za drugega z majhnim doplačilom, zaenkrat vsaj ta deluje (tok tok).

moje izkušnje: ko telefon pride iz servisa drugič nepopravljen, ga ne bodo popravili nikoli.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bezerk ::

Ashrack je izjavil:

Za drug telefon/money back sem ze tezil ampak vedno samo recejo da ga bodo popravili in do zdaj ga se nikoli niso.

Sigurno mora biti kaksen clen v zakonu ki ureja kaj narediti v primeru ce ze 2x iz garancijskega popravili dobis nepopravljen telefon.


Obstaja člen v obligacijskem zakoniku.
Malo si ga posral, ker si uveljavljal garancijo.
Moral bi uveljavljati stvarno napako, za katero je rok 2 leti od prodaje izdelka. Lahko probaš še zdaj.
Pri stvarni napaki, ti je prodajalev dolžan vrniti celotno kupnino (NE !! dobropis, ampak vračilo denarja) in te popravilo sploh ne zanima !

Probaj se obrniti na zvezo potrošnikov slovenije, so noro koristni v takih primerih !
LINK: http://www.zps.si/index.php

Zeberdee ::

Samo tako: na ZPSju te najprej pitajo, če si njihov član.

bezerk ::

Verjamem Zeberdee, sem njihov "član", tistih 35€ na leto jim dam kar tako, ni mi potrebno pošiljat nič, nobenih časopisov, itd... samo da počnejo kar bi morala počet država.

Kristijan00 ::

Lep pozdrav, da nebom odpiral nove teme bi kar tu vprašal. Ve kdo kje bi mi lahko popravili telefon HTC One M8, crknil je mikrofon. Na HTC servis v ljubljani sem poklical in so mi rekli da teh telefonov ne popravljajo...?

Maxl ::

Emonagram je uradni serviser za HTC aparate. Ne vem, zakaj ga ne bi hoteli popraviti.

sandmat ::

Ashrack je izjavil:

Problem je v tem da ne vem kako sproducirati napako. Vem samo da kar naenkrat se telefon restarta in to lahko tudi veckrat zaporedoma.


jaz sem imel podoben problem na Galaxy Note 1 - random rebooti. tretjič sem na servisu v pričo njih vzel telefon reproduciral napako (zelo rad se je izklopil, če si ga kakorkoli že malenkostno stisnil okoli slušalke). nato so menjali matično ploščo.

OmegaBlue ::

Bravo oživeli ste 4 leta staro temo. Spokajte se v svojo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
406101541 (50575) next3steps
»

Toptime servis

Oddelek: Mobilne tehnologije
484702 (2662) papa962
»

Servis - težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
458036 (6677) PINki
»

Garancija SonyEricsson in servis TopTime

Oddelek: Mobilne tehnologije
104130 (3498) šernk
»

Servis ponudi nov telefon, ker se starega ne da servisirat..

Oddelek: Mobilne tehnologije
315624 (4927) SkyEye90

Več podobnih tem