» »

Vojislav Šešelj od Haaga zahteva €12M odškodnino...

Vojislav Šešelj od Haaga zahteva €12M odškodnino...

Brane22 ::

Šešelj od Haga traži 12 miliona €

Kar je zanimivo, tip navaja postavke v stotinih.

harvey ::

Tip je bolan, to je dejstvo :D
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Brane22 ::

Ja, raka na črevesju ma.

Full jim je frka da ga spustijo preden umre.

#000000 ::

Točn to brane, oni oz vsi prasodni na tem svetu pravijo takole, odapni boli nas K. ampak ne tuki :) oz. ne v moji izmeni. Itak se bojijo da bi jim umru, tko kot Slobodan.

Brane22 ::

Ni fora v tem da ne umre tam. Ampak da ne umre kot mučenec.

On je edini po mnogočem tam, med drugim po tem da ni sekal bližnjic.

Radi bi mu "dali" vsaj eno, da folk ne bo mogu reč da so ga efektivno ubili, čeprav brez argumentov.

#000000 ::

Ja v bistvu je oboje slabo za njih, če umre neobsojen je to blamaža, obsodit pa ga tolk hitr kot lahko umre ne morejo, ker ne vedo s čim vse bo zavlačeval.

Tko da v bistvu gospoda v hagu pravi, get the f out from here :)

Brane22 ::

V bistvu jih ima v primežu.

Nekako morajo zaključit postopek, enega sodnika pa nimajo. Zamenjava pa pravi,d a bo trajalo, preden predela vso to snov.

Zato bi ga radi spustili začasno. Da kao ni zaprt, dokler se oni jajcajo.

On pa bi rad stvar izpeljal do konca, tudi če umre v zaporu.
V bistvu ga nimajo za kaj obsodit. Iščejo pa se pravni ovinki, da bi nekaj le našli in bi to lahko branili.

Takrat bi bil kao "kriv" in obsojen in ne bi mogel biti več mučenik, čeprav bi bila kazen provizorična in bi zajemala to, kar je bil že v zaporu.

Aja, pa to da je kao "zavlačeval", so laži zahoda.

Ja, reku je, da se bo boril z vsemi sredstvi, in verjetno bi tudi kak roke preskočil, če bi mu bilo v korist ampak tole definitivno ne.

Zavlačevanje je zaradi tega, ker bi ga radi sodili po standardih, ki veljajo za živino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

#000000 ::

ja se se razumeva, oni pravijo zavlačevanje ko se človek brani (vsa sodišča enaka) ko oni dva meseca rabijo da odpravijo en sklep ki ima vsega skup en kratek odstavek, takrat ni zavlačevanje, ampak pravijo temu POSTOPEK haha

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Alencica ::

Seselj sploh ni izvedel obrambe, ampak je po pricah tozilstva takoj presel na zakljucni govor. Ocitki o zavlacevanju obtozenega so degutantni. Ce bi on izvedel price bi bil proces se najmanj 1+ leto dolg.
Ce se ne motim je ze enkrat prej dal zahtevek za odskodnino pa je vse skupaj sodisce zavrglo kot neutemeljeno.

#000000 ::

No ni ravno da se nebi branil, sem gledal kr nekaj posnetkov na youtube, kjer v bistvu vsako pričo tožistva razturi da za kruh nimajo, pustmo zdej kriv ne kriv.

Ja itak bo zavrglo vse, ampak samo dokler je tam, če ga spustijo, zna zadeva potekat malce drugače, na kar haški tribunal niti nima vpliva, ker bo o tem najverjetneje odločalo drugo sodišče, ampak dokler je v zaporu ne more pričakovat da se sploh kaj premakne v smeri odškodninske tožbe.

Nisem pravnik, ampak razmišljam skor logično :), v bistvu jih je postavil v pat položaj, ne samo šah, ker karkoli naredijo je on zmagovalec "zaenkrat"

Če ga držijo notri, jim lahko umre neobsojen, česar se najbolj bojijo. Če ga spustijo znajo celo spušit njegovo tožbo in izpadejo v bistvu lutke če ne že kar amaterji.

Vanich ::

Fora je (tudi) v tem, da bi ga haško sodišče izpustilo na prostost, vendar pod strožjimi pogoji hišnega pripora, kot jih ima sedaj v priporu v Hagu in ki niso veljali za nobenega zapornika, ki so ga izpustili na začasno prostost v vseh postopkih do sedaj.

Šešelj je pa tudi že vnaprej povedal, da ne bo spoštoval nobenih pogojev pripora in javnega udejstvovanja, ki jih bo predpisal Hag - razen zapuščanja ozemlja države Srbije.

Sedaj; država Srbije bo/je že dala garancije Hagu, da bo spoštovala vse pogoje Haga pri izpustitvi Šešelja - pogoje, za katere je Šešelj že obljubil, da jih nikakor ne bo spoštoval.

Postavlja se vprašanje - bodo Šešelja še isto minuto prispetja v Srbijo aretirali in poslali nazaj v zapor v Hag zaradi kršenja pogojev izpusta - in pa kaj se bo sploh s tem doseglo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

Brane22 ::

Ne.

Srbija je odgovorila, da bo podala garancije zanj, ČE dobi od njega pravno obvezujočo pisno izjavo, da se misli pogojev držat. Ker tega ne bo dobila, tudi garancije ne bo dala.

Vanich ::

Brane22 je izjavil:

Ne.

Srbija je odgovorila, da bo podala garancije zanj, ČE dobi od njega pravno obvezujočo pisno izjavo, da se misli pogojev držat. Ker tega ne bo dobila, tudi garancije ne bo dala.


Potem bo pa še bolj zanimivo. In zakomplicirano.

Ampak, saj jih je Šešelj pred 12-imi leti v Hagu lepo vse opozoril, citiram dobesedno: "...pa ćete na kraju morati da pojedeta sva govna, koja ste izasrali. Jebem vam majku svima, počevši od...itd, itd..." :))

flbroker ::

Sej prav da zahteva. 11 let mu sodijo in ga drzijo v priporu, dosodili mu niso nic ker ga bremenijo razpihovanja sovrastva, to je to. Zdaj pa naj placajo in tako je tudi prav, jaz bi jih tudi tozil ampak za se vec denarja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21936621 (29276) PaX_MaN
»

Šešelj - sodni performansi... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
34262794 (43743) fantasycamp

Šekija na silo mečejo ven iz zapora...

Oddelek: Problemi človeštva
111688 (824) Mavrik
»

Karadzic -- was arrested in Belgrade (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816306 (3959) kixs

Več podobnih tem