» »

Napaka pri povečevanju particije

Napaka pri povečevanju particije

echoman ::

Pozdravljeni,
Zgodila se mi je zelo čudna napaka pri razširitvi particije. Vse skupaj sem delal s programom GParted v Live načinu z Ubuntu CDjem. Želel sem povečati primarni disk D s podatki, vse skupaj ga je bilo najprej okoli 370GB, povečati pa sem ga želel z 40GB. Med samim postopkom sem vse skupaj preklical, od takrat pa mi Ubuntu ne želi več v GParted. Še enkrat sem šel na Windows 7, kjer mi ponudi formatiranje diska, vendar vedno ko ga želim formatirati, napiše da zato nimam dovolj privilegijev (kot skrbnik).

Se da nekako particijo sploh rešiti oz. še težje, pridobiti podatke?
Kaj naj storim?

Hvala in lep pozdrav!

solatko ::

Nič več ne riši in piši po disku. Za reševanje podatkov (odvisno kaj bi rad rešil) imaš na netu kar nekaj free programov, ki niso nič slabši, kot plačljivi - pač poišči, malo preberi kaj delajo in kako s z njimi dela. Če boš hotel reševati celo particijo, boš odvisno od kapacitete diska, porabil kar nekaj ur, če pa bi rad samo kakšne slike, office dokumente pa bo zadeva hitreje. Filme in glasbo ter kakšne zipane programe, boš težko rešil, da bi bili uporabni.

Najbolje je vzeti disk ven in na kakšnem drugem računalniku poizkusit rešiti, kar se da (s pravilnim pristopom in orodji, je možno rešit vse). Imeti moraš prost disk, velikosti tistega, kar boš popravljal.

Sem že googlal, pa niti ne vem pod kaj naj še iščem. V skrajnem primeru bi rad dobil le delujočo particijo nazaj - ostalo ni pomembno.

Zadnje opcije z diskom zagotovo ne bo, ker niti nimam izkušenj s tem. Kako naprej?

Hvala in lep pozdrav!

solatko ::

V google-u - partition recovery.

Kako pa bi lahko le formatiral particijo - če to želim storiti v Win 7, kakor sem napisal, nimam dovolj privilegijev, čeprav to delam kot skrbnik.

Bom poskusil formatirati z Win namestitvenim CDjem. Bom potem poročal. Zanima pa me še, če ne bo delalo, če obstaja kakšna druga rešitev?

Hvala in lep pozdrav!

EDIT: Sem formatiral preko namestitvenega medija, vendar še vedno ni delovalo. Po prijateljevem nasvetu sem še enkrat formatiral preko: Desni klik na Moj računalnik in Upravljanje -> Upravljanje diskov in formatiranje. Hvala za trud vseeno! :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echoman ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problemi z ssdjem

Oddelek: Strojna oprema
52112 (1139) nofaith
»

1152: error exctracting to the temporary location

Oddelek: Pomoč in nasveti
292897 (2574) JOKER
»

instal win noče formatirat niti particijenarest!

405431 (4905) Frenckie
»

Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
784884 (3866) Dejk0
»

več problemov z računalnikom

143813 (3323) Dead_Eye

Več podobnih tem