» »

več problemov z računalnikom

več problemov z računalnikom

Dr Živago ::

Ker mi je UPC Smart Guard sesul internet v Windows XP, čeprav sem po vseh pravilih odstranila iz sistema, moram sedaj formatirati disk in na novo naložiti Windows, kajne? Imam nekaj vprašanj:
- kako lahko izbrišeš že izbrisane podatke/datoteke iz registra?
- ali bi se dalo ta problem kako rešiti, ker zgleda, da si je računalnik zapomnil stari antivirus?
- na internet mi na vse možne načine poveže, le nikakor noče delovati - kako to rešiti?

Lep pozdrav, nujno potrebujem odgovore. Računalnik je še pod garancijo.

add: če citiram omy-ja: Če ti na manjka pol roke, potem ni nujno. Preberi si 4. člen pravil!
Doktor Živago
http://zivagovblog.blog.siol.net
"Innocence has a power evil cannot imagine" (Pan's Labyrinth)
  • spremenil: gkovac ()

aljazh ::

Poskusi s System restore (slo. Obnovitev sistema) vrniti nekaj dni nazaj, preden se je pojavil ta problem.

Start > Programs > Accessories > System tools > System restore

Dr Živago ::

Nameravam ga nesti na servis, da mi na novo formatirajo trdi disk in namestijo Windows XP, ker register tako ali tako nagaja, Windows sicer dela, samo so kar naprej neke težave - mogoče so krivi virusi, ki jih je UPC Smart Guard izpustil kar 82, NOD32 jih je takoj našel in izbrisal?

Ali je možno, da je bil stari antivirus preveč agresiven do sistema in da se je ravno zato sesul internet - ker bi rada dokazala internetnemu ponudniku, da je njihov antivirus kriv za to - je to mogoče zanesljivo dokazati?

Zanima me, kje ostanejo že izbrisane datoteke iz Recycle Bina, ali se dokončno izbrišejo, ali ostanejo v registru - kako jih od tam izbrisati, da izbrišem vse pomembne podatke (seveda predhodno varnostne kopije), preden ga nesem na servis (nočem, da jih oni vidijo, namreč!), dokler je še v garanciji?

System Restore ni pomagal, sem že poskusila.

Kaj je trenutno boljše namestiti - XP Professional SP2 ali Visto - računalnik je za Visto prirejen?

Čimprej prosim za pomoč! Hvala.
Doktor Živago
http://zivagovblog.blog.siol.net
"Innocence has a power evil cannot imagine" (Pan's Labyrinth)

aljazh ::

Zanima me, kje ostanejo že izbrisane datoteke iz Recycle Bina

Pravzaprav ostanejo na disku, le operacijski sistem po običajni poti ne more do njih. Kajti ko zbrišeš datoteko, operacijski sistem le zbriše pot do nje, ne pa nje same. Hkrati označi, da je prostor, kjer se izbrisana datoteka nahaja, "prazen" in ga lahko kasneje uporabi za zapis drugih datotek.

Ko torej datoteko izbrišeš, četudi iz koša, ta fizično še vedno ostane na disku, dokler je ne prepišeš s čim drugim. Zato (vsaj nekatere) od izbrisanih datotek na disku fizično zagotovo še vedno obstajajo in bi se dalo priti do njih s programi za obnavljanje podatkov. Npr. Get data back, File scaveneger, itd.

Zatorej, če imaš na disku res občutljive podatke, tega formatiraj in prepiši z ničlami in enicami. Najbolje uporabiti kakšno live linux distribucijo za to.

solatko ::

Živago - za namestitev sistema ti pa res ni treba nositi računalnika na servis. Če imaš namestitvene CD - je doma, prosi kakšnega prijatelja, pa ti bo to mim grede zrihtov. Za enkrat je manj problemov z Windows xp (home ali pro), pa tudi nisi napisala, kakšen sistem imaš. Če hočeš okolje Viste, obstojajo transformacijski programi za Windows xp, ki ti grafično spremenijo xp v Visto.
Sistem restor ponavadi ne pomaga, zato je najbolje, da si naložiš sistem na novo in ko bo vse delalo tako kot je treba, z ACRONIS TRUE IMAGE posnameš sliko diska c in po potrebi (ko se ti register preveč zapaca in postane PC počasen, ko stakneš kakšen zahrbten virus, če ti začnejo določeni programi delat probleme.....) potem samo instaliraš to sliko in v 5 - 10 minutah imaš sistem postavljen na novo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Dr Živago ::

Ja, sem prosila kolega za CD od Windows XP Professional Service Pack 2, hvala za ponudbe.

Sedaj pa bi lepo prosila, če bi mi kdo bil pripravljen po korakih obrazložiti ves postopek formatiranja trdega diska in naložitve Windowsa ... tega nisem še nikoli počela?

Pa, ali se stari antivirusni program (UPC Smart Guard - od F-Secura/UPC Telemach), ki mi je sesul sistem in internet, s tem postopkom dokončno in popolnoma izbriše iz registra/računalnika, in potem namestim znova NOD32?
Doktor Živago
http://zivagovblog.blog.siol.net
"Innocence has a power evil cannot imagine" (Pan's Labyrinth)

karafeka ::

Najprej se prepriči, da imaš arhivirane vse pomembne podatke (2x).

Potem samo vtakneš zagonski cd od Oken v cd oz. dvdrom, v biosu nastaviš, da se ti zažene s cdja (mogoče imaš to že naštimano). Ko se ti zažene cd, imaš opcijo, da formatiraš cel disk oz. posamezne particije. Potem samo še inštaliraš in si končal.

Dr Živago ::

Aha, hvala. Kako pa arhiviram 2x podatke - a na DVD ali CD naredim varnostne kopije ali v računalniku s kakšnim programom? Kako pa nastavim v BIOSu, da se mi zažene s CDja? Kaj je potem boljše formatirati cel disk ali posamezne particije? Kaj pa se zgodi s datotekami, ki pripadajo samemu računalniku, njegovim programom (Dell Wireless Card, Dell Media Experience ...) - imam Dell Inspiron 6400 - se izbrišejo?
Doktor Živago
http://zivagovblog.blog.siol.net
"Innocence has a power evil cannot imagine" (Pan's Labyrinth)

5er--> ::

VSE se zbriše (kar pa ostane od programov recimo na drugih diskih, ponavadi ni uporabno in moreš program na novo inštalirat).

karafeka ::

:)

Prepričat se moraš 2x, da imaš arhivirano vse (arhiviraš pa samo enkrat). S podatki mislim na kakšne dokumente, slike itd. Presnameš si jih pa na cd ali dvd, ali disketo.

5er--> ::

Lahko tudi na zunanji disk, particijo ki je ne boš formatirala...

Dead_Eye ::

Po desetih postih je končno jasno da imaš prenosnik... V start>programi najdi dell recovery ali nekaj takega in poženi, zadeva ti povrne prenosnik v stanje ob nakupu (xp + gonilnike + programe inštalirane) Potem pa lahko mirne volje odinstaliraš uni UPC al karkoli je že antivirus in namestiš drugega. Priporočam AVG, je brezplačen in še kar ok za uporabnike, ki ne vejo, kdaj stisnit na gumb "no" :D

Pred recovery naredi backup podatkov, pač karkoli imaš, slike, mail-e, mp3, na DVD-je.
The one and only

Dr Živago ::

Ja, se opravičujem, nisem vedela, kaj sploh pomeni ta, na forumu, omenjena konfiguracija računalnika - kaj pa je treba pri njej navesti?

Ne najdem Dell Recoveryja (sem pogledala v Explorerju), samo omenjene programe - Dell Wireless Card, Dell Media Experience ... A ima mogoče drugačno ime - System Restore sem že poskusila, vendar nič ne pomaga?

Saj sem odstranila UPC Smart Guard - od F-Secura oz. UPC Telemacha antivirus preko Uninstall UPC Smart Guard v meniju Start, torej bi ga moralo v celoti odstraniti, kajne? Samo zgleda, da je ostalo nekaj njegovih datotek v računalniku oz. je preveč agresivno napisan do sistema, od takrat mi ne deluje internet, čeprav sem nato namestila NOD 32 in ta normalno deluje, Windows XP Professional Service Pack 2 tudi deluje, čeprav so kar naprej neke težave in tudi register nagaja.

Varnostne kopije podatkov že imam storjene.

Kako pa naj izbrišem v celoti ves Windows? Oziroma vse podatke na v sistemu, ker moram prenosnik odnesti na servis, dokler je še pod garancijo zaradi problema z ekranom?

Prosim za čimprejšen odgovor,

hvala in lp!
Doktor Živago
http://zivagovblog.blog.siol.net
"Innocence has a power evil cannot imagine" (Pan's Labyrinth)

Zgodovina sprememb…

5er--> ::

Če bi rada samo zbrisala vse kar imaš na disku si downloadaj GParted live CD.
Zapeči sliko na CD in z njim boot-aj PC. (V biosu predhodno izberi, da boot-a s CD/DVD pogona.)
Zbriši particijo ter poženi "wipe" čez disk. Zelo težko bo kdorkoli prišel do podatkov.

Dead_Eye ::

keyfinder najprej si shrani kodo XP-jev, ker so verjetno licenčni(skupaj s prenosnikom).

glede system restore pa lahko poskusiš to: klik
The one and only


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po resartu računalnika "spremenjene nastavitve" nekaterih programov

Oddelek: Pomoč in nasveti
273410 (2855) Rias Gremory
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443580 (25620) BorutK-73
»

obnovitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
174122 (3724) imagodei
»

Problem pri prižganju računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
241231 (1006) Jernej88_
»

Zgubljeni prostor na disku

Oddelek: Programska oprema
151412 (1220) ArchNemesis

Več podobnih tem