Forum » Pomoč in nasveti » Nedelujoč internet preko ruterja
Nedelujoč internet preko ruterja
Aramis ::
Imam od siola trojček. Crknil mi je modem ta stari črni Sagem. Imel sem povezano iz modema v router linksys wrt160nl, iz ruterja v računalnik. Deloval mi je net bp, tudi wireless. Ko mi je tip menjal modem, z iskratelovim sinope 568+, mi net prek ruterja ne dela. Ker mene ni bilo doma je tip sam povezal vse skup. tip je povezal en kabel iz modema v ruter, enega pa iz modema v računalnik. Na tem računalniki mi je net seveda deloval. Wireless pa ne.
Grem gledat to zmešnjavo kablov in vidim naslednje: En kabel iz modema direkt v računalnik, en kabel pa iz modema v ruter.
Kako bi moralo bi pravilno povezano? Ker povezava do ruterja je, internetnega dostopa pa ni. Ker sedaj dobim ta obvestila :(
Grem gledat to zmešnjavo kablov in vidim naslednje: En kabel iz modema direkt v računalnik, en kabel pa iz modema v ruter.
Kako bi moralo bi pravilno povezano? Ker povezava do ruterja je, internetnega dostopa pa ni. Ker sedaj dobim ta obvestila :(
gokky ::
Preverim, da gre iz Sinopeja na WAN port tvojega usmerjevalnika. Če nastavitev svojega usmerjevalnika nisi spreminjal, preveri na telefonski podpori, če je Sinope (ki je sicer tudi usmerjevalnik) nastavljen v Bridge način. Praviloma ga pustijo v Routing in posledično zna ne delati.
Lahko pa izkoristiš Sinope kot usmerjevalnik, saj je IMO povsem dovolj za osnovno domačo uporabo.
Lahko pa izkoristiš Sinope kot usmerjevalnik, saj je IMO povsem dovolj za osnovno domačo uporabo.
Malajlo ::
Najbrž ti je nastavil Sinope kot router (omogočil PPoE). Lahko pustiš, ampak potem imaš delo z routami.
Torej, onemogoči samodejno klicanje na modemu, naj to dela router (čeprav, glede na to, da modem to delo čisto v redu opravlja, je lahko škatla manj na 220V in nekaj EUR/leto prav tako; razen če ni pogojeno z "advancend" mreženjem).
Priklopi PC na modem, v browserju pojdi na IP modema (je default GW), prijavi se z usaer/user.
Lahko pa pokličeš SiOL helpdesk in ti to oni naredijo (ena redkih stvari,ki naredijo v redu).
Torej, onemogoči samodejno klicanje na modemu, naj to dela router (čeprav, glede na to, da modem to delo čisto v redu opravlja, je lahko škatla manj na 220V in nekaj EUR/leto prav tako; razen če ni pogojeno z "advancend" mreženjem).
Priklopi PC na modem, v browserju pojdi na IP modema (je default GW), prijavi se z usaer/user.
Lahko pa pokličeš SiOL helpdesk in ti to oni naredijo (ena redkih stvari,ki naredijo v redu).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5196 (3602) | seba-beba |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2191 (1845) | ...:TOMI:... |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23335 (22251) | MTB |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9666 (9335) | Hanzek |
» | wrt54gl kot switchOddelek: Omrežja in internet | 2900 (2730) | krtk |