» »

Nedelujoč internet preko ruterja

Nedelujoč internet preko ruterja

Aramis ::

Imam od siola trojček. Crknil mi je modem ta stari črni Sagem. Imel sem povezano iz modema v router linksys wrt160nl, iz ruterja v računalnik. Deloval mi je net bp, tudi wireless. Ko mi je tip menjal modem, z iskratelovim sinope 568+, mi net prek ruterja ne dela. Ker mene ni bilo doma je tip sam povezal vse skup. tip je povezal en kabel iz modema v ruter, enega pa iz modema v računalnik. Na tem računalniki mi je net seveda deloval. Wireless pa ne.

Grem gledat to zmešnjavo kablov in vidim naslednje: En kabel iz modema direkt v računalnik, en kabel pa iz modema v ruter.

Kako bi moralo bi pravilno povezano? Ker povezava do ruterja je, internetnega dostopa pa ni. Ker sedaj dobim ta obvestila :(

gokky ::

Preverim, da gre iz Sinopeja na WAN port tvojega usmerjevalnika. Če nastavitev svojega usmerjevalnika nisi spreminjal, preveri na telefonski podpori, če je Sinope (ki je sicer tudi usmerjevalnik) nastavljen v Bridge način. Praviloma ga pustijo v Routing in posledično zna ne delati.

Lahko pa izkoristiš Sinope kot usmerjevalnik, saj je IMO povsem dovolj za osnovno domačo uporabo.

Malajlo ::

Najbrž ti je nastavil Sinope kot router (omogočil PPoE). Lahko pustiš, ampak potem imaš delo z routami.
Torej, onemogoči samodejno klicanje na modemu, naj to dela router (čeprav, glede na to, da modem to delo čisto v redu opravlja, je lahko škatla manj na 220V in nekaj EUR/leto prav tako; razen če ni pogojeno z "advancend" mreženjem).
Priklopi PC na modem, v browserju pojdi na IP modema (je default GW), prijavi se z usaer/user.
Lahko pa pokličeš SiOL helpdesk in ti to oni naredijo (ena redkih stvari,ki naredijo v redu).

Aramis ::

Že deluje. Hvala :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405195 (3601) seba-beba
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
442191 (1845) ...:TOMI:...
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5623335 (22251) MTB
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

169666 (9335) Hanzek
»

wrt54gl kot switch

72900 (2730) krtk

Več podobnih tem