» »

Googlov semenj znanosti za otroke in mladino

Googlov semenj znanosti za otroke in mladino

Google - Google organizira prvi globalni sejem znanosti, ki je namenjen otrokom in mladini v starosti od 13 do 18 let. Začel se je včeraj in bo trajal do 4. aprila. Do takrat lahko mladi izberejo in izvedejo projekt ter ga skupaj z dvominutnim videoposnetkom ali predstavitvijo z vsaj 20 prosojnicami, v katerih navedejo hipoteze, rezultate, metode in ostalo nujne potrebne podatke za znanstveno delo, pošljejo na Google. Vse morajo napisati v angleščini.

Maja bo Google objavil 60 polfinalistov, ki jih bodo kasneje zožili v 15 velikih finalistov. Ti bodo dobili letalske vozovnice do Kalifornije, kjer bo 11. julija zaključna prireditev. Tam bodo pred strokovno žirijo predstavili svoje projekte. Ta bo izbrala tri zmagovalce - po enega v vsaki starostni kategoriji (13 in 14, 15 in 16, 17 in 18 let) - ter skupnega zmagovalca.

Skupni zmagovalec bo prejel desetdnevni izlet na Galapagos, štipendijo v višini 50.000 dolarjev za nadaljnje izobraževanje, možnost ogleda Googla, CERN-a, LEGA ali Scientific Americana ter posebno nagrado iz legokock. Ostala zmagovalca bosta prejela polovico nižjo štipendijo, sicer pa vse enako razen izleta na Galapagos.

Veselo na delo!

4 komentarji

KoKi ::

Torej bodo največjega geeka poslali nekam izven civilizacije, brez interneta. Sliši se kot kazen.
# hackable

Filo ::

hah! ... stari ker hud oglas! ... kudos ekipi k je sestavljala in mehanizem in oglas. ... da ne govorim o zanimivosti projekta.

techfreak :) ::

Vprašanje je, kolikokrat so snemali ta oglas.:))

bluefish ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Masaker programske opreme na letošnjem Pwn2Ownu

Oddelek: Novice / Varnost
358882 (5769) gslo
»

10k€

Oddelek: Loža
423220 (1476) jype
»

A je že bil kdo na Galapaških otokih

Oddelek: Loža
81043 (781) perci
»

Darwinova ladja najdena

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
82546 (2546) Double_J
»

Survival Of The Fittest?

Oddelek: Znanost in tehnologija
131212 (1034) Thomas

Več podobnih tem