» »

Tv serije

Tv serije

Temo vidijo: vsi
««
66 / 316
»»

Phantomeye ::

Izi je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

A kdo gleda Almost Human? Mene ful spominja na Fringe. Po strukturi in po primerih, ki jih raziskujejo (le da je malo bolj high-tech). Edino moti me, da je že 10. del, pa zgodba še vedno ni začela razvijat. Vsaj ne v hitrosti Frinža.

Bolj podobni seriji sta Almost Human in Intelligence. Sta seriji, kjer je vsak del posebna zgodba, medtem ko je bil Fringe bolj kot ne nadaljevanka, čeprav je imel občasno tudi ločene zgodbe.
Pa vsi trije so sci-fi, ampak Fringe se je močno nagibal na stran magije, medtem ko sta Almost Human in Intelligence popolnoma na strani tehnologije.

Govorim o podobnosti strukture standalone epizod. In primerih, torej na kakšen način se epizoda 'odpre'. Fringe ni magija, ampak pseudo znanost.

Brane22 ::

Tr0n ::

House of Cards season 2. Who's excited? :)

cebelar123 ::

Phantomeye je izjavil:

Izi je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

A kdo gleda Almost Human? Mene ful spominja na Fringe. Po strukturi in po primerih, ki jih raziskujejo (le da je malo bolj high-tech). Edino moti me, da je že 10. del, pa zgodba še vedno ni začela razvijat. Vsaj ne v hitrosti Frinža.

Bolj podobni seriji sta Almost Human in Intelligence. Sta seriji, kjer je vsak del posebna zgodba, medtem ko je bil Fringe bolj kot ne nadaljevanka, čeprav je imel občasno tudi ločene zgodbe.
Pa vsi trije so sci-fi, ampak Fringe se je močno nagibal na stran magije, medtem ko sta Almost Human in Intelligence popolnoma na strani tehnologije.

Govorim o podobnosti strukture standalone epizod. In primerih, torej na kakšen način se epizoda 'odpre'. Fringe ni magija, ampak pseudo znanost.

Almost Human je najbolj podobna še CSIju samo, da se dogaja v prihodosti. Čeprav prvi del ni nakazoval k temu, kar je bi tudi razlog da sem vstrajal nekje do šetega dela. Potem sem obupal iz zaključil s to serijo ker enostavno nima zgodbe.

Lonsarg ::

cebelar123 je izjavil:

Almost Human je najbolj podobna še CSIju samo, da se dogaja v prihodosti. Čeprav prvi del ni nakazoval k temu, kar je bi tudi razlog da sem vstrajal nekje do šetega dela. Potem sem obupal iz zaključil s to serijo ker enostavno nima zgodbe.

Ja zadeva se zaenkrat kaže kot bolj ali manj ozklučno nanizanka(torej brez zgodbe) ampak ima vseeno tudi glavno zgodbo, ki se je v zadnjih dveh delih končno malo premaknila:)
Ampak jaz najdem v Almost human čar tudi že v sami nanizanki, zaenkrat me še ni minilo, ampak ja, bi pričakoval, da se proti kpncu šrve sezone začne bolj pošteno dogajat, še imajo čas.

Brane22 ::

Men je pa Almost Human kar všeč.

Phantomeye ::

cebelar123 je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Izi je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Vseeno je premalo CSI-jevska. Avtorja sta rekla, da ne bo serializacije, ampak prej ali slej bodo moral popustit. Serije z ločenimi zgodbami niso več IN. So fine za ljudi, ki občasno kaj pogledajo, npr. jst se brez problemov usedem pred tv, pogledam CSI, sem zadovoljen, hkrati pa nimam občutka, da bi kaj manjkalo. Razumem vse. Še za glavne igralce mi je vseeno.

Tko da, če hoče AH preživet, bo moral it v to smer. Sej za Fringe je isto rekel (čeprav fringe je, če se ne motim, začel dost zgoddaj).

Lion29 ::

ha? se salis? zakaj bi mogla biti serijska?
najbolj uspesne serije zadnjih let kot so breaking bad, lost, prison break, weeds, game of thrones, true blood, vampiee diaries, the walking dead, etc... vse dokazujejo da je serializacija bedna.. prej slabse kot dobro
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Jst ::

House of Cards, prvi del. Brilliant, fucking brilliant!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

PrimozR ::

1x1 al 2x1? Bemo, jaz še nimam nobenega releasa :/

netflix.com

res odlicen del, ja!

studiram ali nqaredim en maratoncek al ne :D

v glavnem netflix ponuja en mesec narocnine zastonj... tak da si lahko te serije vse pogledate direkt... zadovoljiva kvaliteta

aja, ne vem kako je v slo, v uk dela ok

Gregor P ::

Izi je izjavil:

wanderer je izjavil:

je kdo gledal The After (Chris Carter)? Pilot obeta...

Sem pogledal The After. Čisto odbita zadeva. Ima pravi X-Files filing. To zna biti odlična serija.
Kolikor razumem je to samo poizkusni pilot in še ni odločeno, če bo sploh kaj iz tega.

Kaj pa vem ... spoiler:

a to na koncu se alien dere alea iacta est?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

IL_DIAVOLO ::

Obama baje tudi pogleda tu pa tam kakšen del house of cards, zato je že prosil fane, da naj ne izdajajo spoilerjev 8-)

Kevin spacey mi je karakterno neverjeten igralec...ta pravi CEO.

kevin spacey je na moji listi top igralcev cisto na vrhu...meni osebno ni boljsega igralca kot je on. bi blo fajn, da bi bil ene 10-20 let mlajsi, da bi ga lahko se bolj dolgo obcudoval :D

Killermode ::

a je kdo pogledal Star-Crossed ?

bluefish ::

Menda tipična dolgočasna romanca: http://www.tv.com/shows/starcrossed/com...

Okej pol to preskočmo hehe

Pogledal šesti del druge sezone HoC. It's just fucking brilliant!!! Že prva sezona mi je bila AAA, druga sezona House of Cards, mi je pa do sedaj boljša, kot katerikoli film žanra politična drama.

Robin Wright & Kevin Spacey sta mi od včeraj zvečer, ko sem pogledal še dva dela po tem, ko sem napisal zgornji post, ostala v glavi, da danes komaj čakam, da pogledam do konca drugo sezono House Of Cards. Že prva sezona je dobila veliko nagrad, druga, si jih pa zasluži še več.

Kevin Spacey igra odlično in kemija z Robin je neverjetna. Netflix, hvala ti za odlično serijo.

krOOokO ::

Serije ki so mi bile do sedaj najboljše Csi, Hawaii five-0, 24, Prison Break Merlin.

Kaj priporčate?

krOOokO je izjavil:

Serije ki so mi bile do sedaj najboljše Csi, Hawaii five-0, 24, Prison Break Merlin.

Kaj priporčate?

The mentalist

GamerBoy ::

krOOokO je izjavil:

Kaj priporčate?

Ko sem videl PB bi rekel kakšen Oz, ki je precej boljši.
Ko sem pa videl CSI pa bi rekel, da lahko random izbiraš med serijami in boš skoraj vedno zadovoljen :P
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

krOOokO ::

Sem vedel kaj bo :)

Npr. BB ki ga vsi hvalijo je meni neverjetno dolgočasen in popolnoma negledljiv.

Damn, danes nisem mogel nobenega dela Hoc pogledati. Imam pa vprašanje za tiste, ki se spomnite prve sezone: kako je Frank Underwood postal podpredsednik? Ne da se mi brati opisov vsakega dela posebej, rabim samo par hintov, pa se bom spomnil. Kaj se je zgodilo z VCjem, da je predsednik rabil izbrati novega?

(Spomnim se, da si je že v prvem delu prve sezone zadal, da postane VC, kar - če se prav spomnim - mu je predsednik (ali Linda?) obljubil že v kampanji.)

PrimozR ::

SPOJLER Je postal ja, v 2. delu je zaprisega.

Opa, zmedeno sem napisal. Mislil sem za prejšnjega VC, ki ga je potem zamenjal Frank. Kaj je odstopil, ali kaj se je z njim zgodilo. To se ne spomnim iz prve sezone.

Danes sem ostal doma, ker imam dva sestanka. Enega sem imel ob 8ih in enega ob 13ih. Pes me je zbudil že ob 5:30 inko sva prišla 6:30 domov, sem potem pogledal en del in obenem pojedel zajtrk, potem po kratkem sestanku, (15min) pa še vse ostale dele do konca.

Zakon sezona. Mogoče je bila dobra prva polovica (druge sezone) boljša - zadnji deli so se mi zdeli nekako bolj "slow," čeprav, kar se zgodbe tiče, enkratno.

Me je pa malo motilo v tej sezoni, ker so deli posneti tako, da ne veš, koliko časa je minilo med deli. Včasih je med deli par dni, včasih se implicira več mesecev. Vseeno, zakon serija. Hvala Netflix.

Tako kot lani, jim bom napisal mail, nakazal denar, jim povedal, da sem jim ukradel serijo in da jim plačam (zraven transaction ID); isto sem storil lani. Najverjetneje bo šlo v spam folder, ampak vsaj jaz se bom počutil dobro, ker podpiram Netflix in njihovo produkcijo.

Upam, da bomo kdaj (čim prej) dobili netflix v našo mat kurjo...

IL_DIAVOLO ::

krOOokO je izjavil:

Sem vedel kaj bo :)

Npr. BB ki ga vsi hvalijo je meni neverjetno dolgočasen in popolnoma negledljiv.

Glede na to, kakšne serije spremljaš...kjer je visok tempo in se skoz nekaj dogaja, ti priporočam pretty little liars, je ful popularna :))

Izi ::

Sem vseeno pogledal Star-Crossed, čeprav sem pričakoval tipično najstniško romantično dramo, in opis niti Trailer nista obetala kaj dobrega.
Zadeva pravzaprav ni tako slaba kot bi človek pričakoval. Bi rekel, da ima potencial.

Tisto prepovedano romanco med zemljanko in vesoljcem so potisnili precej v ozadje, v ospredju pa močno izstopa rasizem in sovraštvo.
Vesoljska ladja, ki je leta 2014 strmoglavila na Zemljo je precej velika in tako imamo sedaj kar za celo mestno četrt vesoljčkov, ki so potisnjeni v geto in strogo zastraženi.
Zgodba se dogaja 10 let po strmoglavljenju, ko se začno prvi poskusi integracije vesoljčkov med ljudi in za poskusne zajčke izberejo 7 najmlajših članov vesoljčkov, ki so sedaj stari 16 let in jih poskusijo vključiti v človeško šolo.

Kdor malo pozna Ameriško zgodovino, gre tukaj za kopijo poskusa, ki so ga Američani izvedli 50 let nazaj, ko so prvič poskusili vključiti črnce v belsko šolo. Seveda se je zadeva tedaj končala precej bolj tragično za tistih nekaj črnskih najstnikov in realna zgodba ne bi bila primerna niti za grozljivko, zato so vse skupaj precej polepšali in ljudi predstavili v precej lepši luči, kot so v resnici. Seveda je za današnji čas vse skupaj še vedno močno rasistično.
Čeprav je bila učiteljica v seriji kar dobro predstavljena, ko je zagrozila vesoljčku, da bodo njegovi testisi končali vloženi v formaldehidu, če se bo še kdaj uprl človeku.

Ker se zgodba dogaja leta 2024 je pohvalno, da so vso tehnologijo (velikanske holo ekrane, telefone, avtomate za hrano,...) prilagodili času. Tukaj se takoj vidi, da gre za ameriško serijo in zadeve so odlično narejene.

Potencial serija ima. Že v osnovi ne gre za običajno romanco, ampak za strogo prepovedano ljubezen. In če jo bodo še naprej pustili ob strani in se posvetili bolj globalni zgodbi med ljudmi in vesoljčki, rasizmu in človečnosti, potem zna biti zanimiva serija. Začeli so že dobro, ko je v getu policaj ponesreči ubil Noxa, zadeve počasi uhajajo iz rok in obeta se vojna med vesoljčki in ljudmi. Če bodo le nadaljevali v tej smeri.

Minusi so, da je igra igralcev zaenkrat še ni ravno prepričljiva, ampak to je običajno za skoraj vse Pilote, kasneje se običajno popravi, ko igralci bolj padejo v svoje vloge.
Drugi minus je, da so vesoljčki popolnoma enaki kot ljudje, lahko bi jih malo spremenili, ko so se že s tehnologijo tako potrudili.
Tretji minus pa je, da so prav vsi "najstniki" v seriji stari blizu 30 let. Ker naj bi šlo za 16-letnike so kar precej pretiravali.

Zaenkrat bom spremljal naprej.

Izi je izjavil:

Ker se zgodba dogaja leta 2024 je pohvalno, da so vso tehnologijo (velikanske holo ekrane, telefone, avtomate za hrano,...) prilagodili času. Tukaj se takoj vidi, da gre za ameriško serijo in zadeve so odlično narejene.
Po drugi strani pa so avtomobili, recimo solski avtobus, se nekje v nasem casu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Smurf ::

Saj so tudi nekateri LPP busi se iz 70ih in 80ih let :-).

Izi jst sm si tud pogledu vseen, čakam na drugi del, da se odločim al bo gledljivo ali ne...

Heroes se vrača v 2015: http://www.theverge.com/2014/2/22/54382...

Heroes is coming back to TV. Four years after being unceremoniously cancelled, NBC revealed during its Olympic coverage that the series will return for a 13-episode miniseries run in 2015. Creator Tim Kring is already onboard, but plot details are currently slim.

Heroje sem jaz nehal gledati nekje vmes ker se mi je začelo preveč "najstniško" vleči vse skupaj, tako da niti nisem vedel, da je bila serija ukinjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Sem pogledal prvo epizodo "Vampire diaries" in mi ne sede, sem namreč upal, da bo vsaj na nivoju kot je "True blood".

Je kdo pogledal kaj več od prve epizode ?
Potem podpiši:

seveda... ti kar glej.. meni je super

Gregor P je izjavil:

Heroje sem jaz nehal gledati nekje vmes ker se mi je začelo preveč "najstniško" vleči vse skupaj, tako da niti nisem vedel, da je bila serija ukinjena.

The 4400, za to serijo mi je 100x bolj žal kot za Heroes, ki sem jih sicer pogledal v celoti.
Potem podpiši:

petrus ::

Samo v vednost: Vikings druga sezona se začne že ta četrtek! 27/Feb/14
Tv.com ima celo timer, 4 DAYS 11 HOURS 28 MINS 4 SECS :).
stati inu obstati

GamerBoy je izjavil:

Gregor P je izjavil:

The 4400, za to serijo mi je 100x bolj žal kot za Heroes, ki sem jih sicer pogledal v celoti.

? 4400 se je čisto lepo zaključila. ČESTITKE direktorjem, da ne vlečejo serij. Ni ga boljšega kot to, da se serija konča na vrhuncu. Eno sezono po vrhuncu sicer še preživim, ampak tudi če je ni, še boljše.

Heros je pa čisto fajn serija, ampak je razen prve sezone pač samo dobra, ni vrhunska kot 4400, BSG in podobne, vseeno čisto za pogledat do konca kar se mene tiče in sem vesel, da bodo dokončali zgodbo.

petrus je izjavil:

Samo v vednost: Vikings druga sezona se začne že ta četrtek! 27/Feb/14
Tv.com ima celo timer, 4 DAYS 11 HOURS 28 MINS 4 SECS :).

Toliko dobrih zadev so ruknili v prvo sezono, da me iskreno skrbi, da bo druga sezona veliko slabša, pustimo se presenetit, prva je bila vrhunska! Všeč so mi tako noro inovativne nanizanke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Zaključila ? Če me spomin ne vara se je ravno zapletla in morda malce nakazala kako se bi se sicer lahko razpletla, ampak potemtakem bi današnji filmi lahko končali pri 15minuti.

edit: evo me spomin očitno ne vara: http://www.imdb.com/title/tt0389564/faq...
Potem podpiši:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GamerBoy ()

jest10 ::

Lonsarg je izjavil:

? 4400 se je čisto lepo zaključila. ČESTITKE direktorjem, da ne vlečejo serij. Ni ga boljšega kot to, da se serija konča na vrhuncu. Eno sezono po vrhuncu sicer še preživim, ampak tudi če je ni, še boljše.

4400 ni imela nobenega zaključka, ampak je bila dobesdno odrezana.

jest10 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

4400 ni imela nobenega zaključka, ampak je bila dobesdno odrezana.

Lih tolk zaključka je imela kot BattleStar Galactica. Pač pusti nekaj vprašanj(velikih) v zraku, pokaže pa kako končajo vsi "junaki". To, če bilo namenjeno kot zaključek ali ne tu ne igra vloge, važno je kako izpade. Saj sem rekel, komot bi še kako sezono posneli, je pa čisto valid zaključek, vsekakor dosti bolje, kot da posnamejo še eno sezono pa vse zbiksajo, kar se dogaja pri drugih serijah.

Helix noben ne komentira?

Meni je serija ...čudna. Ne najdem pravih besed, kako bi opisal zgodbo, glede na zadnjih par delov. Če bi pokazali, da imata Hatake in Jules kakšne "special" abilities, kot so povečana moč ali kaj podobnega, bi še razumel. Tako pa sploh ne zastopim, zakaj so poklicali CDC, kakšne motive je imela Constance in zakaj shranjujejo glave tam zunaj.

Sedaj zgleda, kot da je to posneto na nek čuden način:
1. Posnamemo za 50 ur kadrov.
2. Naredimo en random.
3. Potem pa iz random 50ih ur, sestavimo vsak del.

Vsaj nekaj logičnega bi rabil, tako pa gledam od začetka in za vsak del upam, da bom kaj zvedel, a se nič ne zgodi in potrpljenje mineva.

Potem, ko (če) bo pa ratalo zanimivo in se bo začelo razpletati, bomo pa zvedeli, da je serija ukinjena, ker ni dosegla število gledalcev.

Saj smo komentirali Helix, samo že dolgo tega (ker je nekam dolgočasna zadeva):D

Po zadnjih teorijah gre za

vampirje (ki jim treba pač odsekat glavo):P Zombije že mamo, Daniel pa bi lahko bil volkodlak8-)
(ok ali pa ta dolgočasna verzija, da gre za aliene; sicer je še ena, da gre za drugo vrsto oz. podvrsto ljudi - glede na regeneracijske sposobnosti, se morda glave shranjuje za kasnejše oživljanje po potrebi )

Moj standardni jutranji ritual: Se zbudim, peljem psa na enourni sprehod, si naredim zajtrk, medtem, ko jem, pogledam eno serijo in potem na delo.

In takoj ko sem pogledal današnji del The Walking Dead, sem si rekel, da moram napisati ta post, ko pridem v pisarno.

Finally!!! Dve fucking sezoni smo čakali, da se začne kaj dogajati in drugi del te sezone je neprimerno boljši, kot Hershelova kmetija in zapor. Spet hodijo naokoli, they fight to survive, srečujejo druge. Točno to, zaradi česar mi je bila prva sezona tako dobra.

Mogoče kak spoiler al pa tud ne...

@Jst ok hvala za tole bom še ta del pogledal, po prejšnjem delu sem bil na meji med odločanjem al bom še gledu al ne, ker je blo tak da po parih preživetih letih zombijev neki ludi pomre zarad parih pa zgledajo, kot da jih še u življenju niso vidl...

Sam sem že tako utrujen od teh zombijev, da sem naredil za nekaj let malo pavze:P

@Jst: za walking dead imamo posebno temo ;) bo mogoce bolj rodovitno, ce bos tam debatiral o njej

oo7 ::

Star Wars: The Clone Wars - Season 6 Trailer

Počakaj, to so risanke za otroke?
««
66 / 316
»»