Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
uuuu...mamoa... YES! Ronon aka Drogo aka Conan.... can't wait
Zdaj bo pa igral Indijanca če sem prav razumel trailer?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
Netrunner ::
Mi lahko kdo razloži zakaj ima serija "Doctor Who" tako visoko oceno na IMDB??
pred leti se spomnem ko sem gledal še črnobelo verzijo te serije in mi je bila zakon ... takrat sem bil v OŠ ... sedaj sem hotel pogledal malo kako je trenutno in zadeva je porazna... sva dela sem pogledal in je toatlna izguba časa.
Kaj ta serija je namenjena otrokom ali se ima za resno SCI-FI serijo ? .. če je za otroke potem razumem .. pa četudi je za otroke tako visoke ocene si ne zasluži.
Sem kaj spregledal ?
pred leti se spomnem ko sem gledal še črnobelo verzijo te serije in mi je bila zakon ... takrat sem bil v OŠ ... sedaj sem hotel pogledal malo kako je trenutno in zadeva je porazna... sva dela sem pogledal in je toatlna izguba časa.
Kaj ta serija je namenjena otrokom ali se ima za resno SCI-FI serijo ? .. če je za otroke potem razumem .. pa četudi je za otroke tako visoke ocene si ne zasluži.
Sem kaj spregledal ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Izi ::
Sem kaj spregledal ?
Spregledal si verjetno samo to, da gre za Angleško serijo, pričakoval si pa Ameriške vizualne efekte
Najbolj je to opazno, ker gre za sci-fi žanr, kjer smo vsi vajeni Hollywood efektov vrednih nekaj 100 milijonov na uro. V tem kontekstu serija res izpade precej otročje.
Dr. Who je drugače družinska serija namenjena tako otrokom kot odraslim in ima dobro zgodbo, od tu tudi dobre ocene. Za razliko od Ameriških zadev vsebuje zelo malo nasilja, ker ga spet naredi malo otročjega za gledalce vajene Ameriških serij. Pa gledati moraš od začetka, ker gre bolj ali manj za nadaljevanko.
Nekateri se stalno nekaj pridušajo nad Hollywoodom. Evo, Dr. Who je lep dokaz, kakšen bi bil danes sci-fi, če ne bi bilo Ameriške filmske industrije oziroma Hollywooda.
Smurf ::
Sem kaj spregledal ?
Meni se po bistroumnosti zdi na vrhu sci-fi nadaljevank. Pac kot ze omenjeno ni hollywoodska streljacina, kot trenutno (na zalost) vecina sci-fijev.
Je tudi bistveno boljsa kot tiste izpred 20-30 let nazaj. No pa pac pozna se, da gre za anglesko nadaljevanko (meni so super).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
GamerBoy ::
Res je! Meni se tudi Doctor Who zdi preveč otroško režiran, ima sicer še kar dobro zgodbo, toda ta "otroška norčavost" v vseh aspektih(to da se doktorji tako obnašajo je ql, ni pa ql da se še cela okolica tako odraža, npr neka akcija z avtomobili tam pa neki klovnovski zvoki cviljenja gum, kot da gledam risanko za otroke) in tisti naglas mi ubijata veselje
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
IL_DIAVOLO ::
IT Crowd - verjetno najbolša smešnica vseh časov, kar sem do zdaj gledal na TV. Pri prav vsaki epizodi sem bil solzen od smeha.
Solzen od smeha?
Iz čiste radovednosti sem pogledal 1 del te serije....mislim, če pa je to smešno, pol pa tudi, kaj šele da bi bil solzen od smeha. Ta humor na silo je tak patetičen, da kar hudo, če se že kje nasmejiš, se nasmejiš pri Two and a half men od humorističnih serij, ker gre za situacijski humor, ne pa to na silo režanje.
Drugače pa sta mi zelo pri srcu psych in house, tukaj se tudi zelo nasmejim, čeprav nista to humoristični seriji, ampak imata smisel za humor.
cebelar123 ::
Zdaj pa morem še jaz pogledati en del IT Crowda, da vidim v čem je fora.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
IT Crowd - pačenje že od prve sekunde dalje. Z muko pogledal, teh 23min in 38sekund.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()
PrimozR ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
IT Crowd - verjetno najbolša smešnica vseh časov, kar sem do zdaj gledal na TV. Pri prav vsaki epizodi sem bil solzen od smeha.
Solzen od smeha?
Iz čiste radovednosti sem pogledal 1 del te serije....mislim, če pa je to smešno, pol pa tudi, kaj šele da bi bil solzen od smeha. Ta humor na silo je tak patetičen, da kar hudo, če se že kje nasmejiš, se nasmejiš pri Two and a half men od humorističnih serij, ker gre za situacijski humor, ne pa to na silo režanje.
Drugače pa sta mi zelo pri srcu psych in house, tukaj se tudi zelo nasmejim, čeprav nista to humoristični seriji, ampak imata smisel za humor.
Vsakemu svoje torej... Nikoli nisem videl pointa v 2 and a half men. Sploh pa ne, zakaj je bil Charlie Sheen najbolje plačan igralec.
dr.Akula ::
Glede Doctor Who-ja: če nič drugega pogljte vsaj epizodo z naslovom Blink, meni najboljša epizoda od vseh, pa niti ne rabite kakšnega predznanja o nadaljevanki.
Še dve epizodi (druga je nadaljevanje prve) ki sta meni izjemno dobri sta Human Nature in The Family of Blood.
Še dve epizodi (druga je nadaljevanje prve) ki sta meni izjemno dobri sta Human Nature in The Family of Blood.
ni podatka
Netrunner ::
No kakorkoli .. jaz Doctor Who-ju ne bi dal oceno več kot 6 ... saj ne pričakujem hitech efektov, vendar tista serija je kar nekaj. Zanimivo mi je da taka serija ima tako oceno .. mi res ne gre v račun to... no saj nočem kritizrat .. vsak ima svoj okus.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
IT Crowd- očitno od okusa odvisno, meni večina komedij ne sede, ta mi je pa bila všeč od prve sekunde. Mogoče sem pristranski ker je pač IT in geek kot geek... Nikakor pa ne moreš IT crowd označit za podn, 2&1/2 men pa za nek "presežek"...
Doctor Who - je pa smešno&bedno tisto nabijanje v njegovem tardisu, kot da se otročiček igra s svojim gumijastim kladivcem, totalno odvratno. Ko bi se vsaj malce potrudili in naredili kakšne kontrole, ne pa bang bang pa malo tu bang pa tam beng. čisto na random nabija po tisti napravi... Skratka kot sem že napisal preotročje za tako tematiko. Idealen mix bi bil, če bi to pretiravanje v dr.who zmiksali s ponavadi preresnim Star Trekom
Doctor Who - je pa smešno&bedno tisto nabijanje v njegovem tardisu, kot da se otročiček igra s svojim gumijastim kladivcem, totalno odvratno. Ko bi se vsaj malce potrudili in naredili kakšne kontrole, ne pa bang bang pa malo tu bang pa tam beng. čisto na random nabija po tisti napravi... Skratka kot sem že napisal preotročje za tako tematiko. Idealen mix bi bil, če bi to pretiravanje v dr.who zmiksali s ponavadi preresnim Star Trekom
Potem podpiši:
Potem podpiši:
TESKAn ::
Glede Doctor Who-ja: če nič drugega pogljte vsaj epizodo z naslovom Blink, meni najboljša epizoda od vseh, pa niti ne rabite kakšnega predznanja o nadaljevanki.
Meni je ena bolj strašljivih tale, na splošno pa mi je všeč (skoraj) vse, kar je napisal Moffat. +način, kako na koncu povežejo štorije v celoto...ko na koncu rečeš "A to je bilo to"...drug nivo od (večine) ameriških serij.
Ko bi se vsaj malce potrudili in naredili kakšne kontrole, ne pa bang bang pa malo tu bang pa tam beng. čisto na random nabija po tisti napravi...
Letanje naokrog v TARDISu pač ni bistvo Doctor Who. Kot ni bistvo Star Treka letanje naokrog v ladjicah in "pew pew pew" po vsem naokrog. Mimogrede, za JJ Abramsov Star Trek (letanje naokrog v ladjicah in "pew pew pew" po vsem naokrog) upam, da ne bo nikoli prišel na TV, ker bo verjetno nekaj v stilu SG1 "younger cast" iz 200-te epizode:
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Flea ::
Jaz sem ponavadi solzen od smeha samo pri Top Gear, IT crowd mi ni bila slaba, vendar me ni niti toliko navdusila, da bi nadaljeval z gledanje.
http://insidetv.ew.com/2014/02/03/the-a...
http://www.imdb.com/title/tt3145422/
The After
Zgleda low budget ampak mogoče bo komu všeč.
http://www.imdb.com/title/tt3145422/
The After
Zgleda low budget ampak mogoče bo komu všeč.
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
revelation ::
Pogledal sem pilota serije Black Sails... Imdb
Trenutno sta zunaj šele dva dela vendar zadeva zgleda dokaj kvalitetno narejena.
Trenutno sta zunaj šele dva dela vendar zadeva zgleda dokaj kvalitetno narejena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: revelation ()
Yossarian ::
Yao, jao, gledam zadnjo epizodo Arrow. Zdaj že imamo lezbijke. Yao, yao.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
Wow o tem arrowu ste že toliko napisali, da sem šel gledat imdb in sem šokiran, da še niti 2. sezone ni posnete do konca in jaz sem že imel v glavi da jih je vsaj 4 če ne več
No jaz še vedno vztrajno čakam na serije, da jih posnamejo do konca in lahko v miru gledam kadarkoli hočem, ker ne morem čakat in raje gledam "na šus" ko padem noter.
No jaz še vedno vztrajno čakam na serije, da jih posnamejo do konca in lahko v miru gledam kadarkoli hočem, ker ne morem čakat in raje gledam "na šus" ko padem noter.
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Outcast ::
Wow o tem arrowu ste že toliko napisali, da sem šel gledat imdb in sem šokiran, da še niti 2. sezone ni posnete do konca in jaz sem že imel v glavi da jih je vsaj 4 če ne več
Tudi jaz to prakticiram, vendar vedno manj; zelo redke so serije, ki si jih prišparam in pogledam v šusu...je pa definitvno boljše tako ja:)
petrus ::
Ditto.
"Black Sails has a must-see opening credits sequence with a rousing theme from famed Battlestar Galactica and Walking Dead composer Bear McCreary. Gorgeous, cool, and thematically on target, these credits are like a haunting dream you might have after touring a sculpture museum."
Tr0n, še en podobno dober intro: Into The West Opening Credits
"Black Sails has a must-see opening credits sequence with a rousing theme from famed Battlestar Galactica and Walking Dead composer Bear McCreary. Gorgeous, cool, and thematically on target, these credits are like a haunting dream you might have after touring a sculpture museum."
Tr0n, še en podobno dober intro: Into The West Opening Credits
stati inu obstati
petrus ::
In mini making of Black Sails theme songa:
"Composer Bear McCreary introduces his score for Black Sails, the ambitious new pirate drama from Starz and executive producer Michael Bay. Period instruments subvert the expectations of action soundtracks, and create a gritty mood for this unique take on the pirate genre."
"Composer Bear McCreary introduces his score for Black Sails, the ambitious new pirate drama from Starz and executive producer Michael Bay. Period instruments subvert the expectations of action soundtracks, and create a gritty mood for this unique take on the pirate genre."
stati inu obstati
Zeitgeist ::
Najboljši humor zame je ta hip Last Man Standing.
O.
sem pogledal prve tri dele tega zdaj. Morem rect SVETOVNO!!
TIM ALLEN KLASIKA...
Jst ::
Enako The Walking Dead.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Tr0n ::
deadzone ::
Povejte mi Shameless US vs UK
P.S Arrow najslabša serija, ki sem jo gledal, povsem predvidljiva. Tako "preprosta", da je prav ironična. Tisti now karakter, tista ženska bojevnica je bil zame dokončni deal breaker. Plitka zgodba, nobene globine značajev, na začetko epizode imaš občutek kako se bo končala. Nevem kako lahko žanje tak uspeh, res me preseneča.
P.S Arrow najslabša serija, ki sem jo gledal, povsem predvidljiva. Tako "preprosta", da je prav ironična. Tisti now karakter, tista ženska bojevnica je bil zame dokončni deal breaker. Plitka zgodba, nobene globine značajev, na začetko epizode imaš občutek kako se bo končala. Nevem kako lahko žanje tak uspeh, res me preseneča.
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz
Lion29 ::
glede na zanr (superheroji) in da je zgodba znana... je produkcija kar v redu
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
connel ::
Shameless US, presneto dobra serija, ne vem če mi je bil sploh kakšen del do sedaj dolgočasen, vedno je kakšna odštekana fora v vsakem delu. Bi jo dal v rang "nekaj posebnega". UK pa še nisem gledal, mi vedno uide s spomina, dobro da si me spomnil, da si jo ogledam.
Yossarian ::
Last man standing je tudi odlična serija.
Sem pa pogledal tudi V: Obiskovalci iz vesolja. Še kar, me pa moti to, da nikdar ne veš, kdo je zares mrtev. Če tip Erici pove, kam ga mora ustrelit, da bo zares mrtev in ga Erica tja tudi ustreli, ni logično, da bi preživel.
Sem pa pogledal tudi V: Obiskovalci iz vesolja. Še kar, me pa moti to, da nikdar ne veš, kdo je zares mrtev. Če tip Erici pove, kam ga mora ustrelit, da bo zares mrtev in ga Erica tja tudi ustreli, ni logično, da bi preživel.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
Tr0n ::
Kot zanimivost; zgornji 7 minutni posnetek je bil narejen v enem take-u, brez dodatnega editiranja.
Vec informacij @ http://www.mtv.com/news/articles/172200....
Vec informacij @ http://www.mtv.com/news/articles/172200....
Sem danes že slišal, da je zadnji del True Detective čisto divji.
Čeprav sem obupal med gledanjem prvega dela sem danes pogledal še 2 in 3 del zdaj pa grem na HBO gledat četrti del
Čeprav sem obupal med gledanjem prvega dela sem danes pogledal še 2 in 3 del zdaj pa grem na HBO gledat četrti del
mgermo ::
Blink od Doctor Whoja je kul.
Arrow tolk hvalite, da sem mu dal še eno priložnost in šel gledat. Trenutno pri cca 1x20 in meh. Edin kul fight je bil z Black Archerjem, ki mu point blank pošlje 2 puščici v hrbet. Posledice? Nobene.
Arrow tolk hvalite, da sem mu dal še eno priložnost in šel gledat. Trenutno pri cca 1x20 in meh. Edin kul fight je bil z Black Archerjem, ki mu point blank pošlje 2 puščici v hrbet. Posledice? Nobene.
Evo pogledal True Detective 4 del in moram rečt, da je to nasplošno ena najboljših epizod kar se tiče TV serij
Tako, da od zdaj naprej redno spremljam True Detective
Tako, da od zdaj naprej redno spremljam True Detective
Lion29 ::
Episodes me vedno znova nasmejijo
adansnji del shameless
adansnji del shameless
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Magie Q ali Nikita bo igrala v novi seriji Red Flag.
Red Flag will follow the iconic figure's journey from young prostitute to one of the most feared pirates of the 1800s.
Samo mi je to smešno prej nobene serije o piratih zdaj pa je Black Sails letos prihaja še Crossbones z John Malkovich potem pa še Red Flag
Red Flag will follow the iconic figure's journey from young prostitute to one of the most feared pirates of the 1800s.
Samo mi je to smešno prej nobene serije o piratih zdaj pa je Black Sails letos prihaja še Crossbones z John Malkovich potem pa še Red Flag
Inteligence sem pa jaz nehal gledat. Sem mislil, da se bo zgodba kaj bolj razvijala pa je kot bi gledal CSI
Outcast ::
Men je True Detective super serija z vrhunsko igralsko zasedbo od prvega dela, zadnji, četrti del je pa samo dokaz, da bo tole overall ena boljših serij letošnjega leta in da ni 'dolgočasna', kot jo hočejo prikazati.
Phantomeye ::
To random nabijanje ni random. Njegova ladja je namenjena 6-operaterjem, on opravlja celotno delo sam. Če bi rad resno serijo, glej resno serijo. Kot da bi šel gledat v kino komedijo, potem bi pa kritiziral, da je preveč neresna.
Bistvo je pa, da je serija kompleksnejša od večine ameriških serij, ne glede kako neresna se ti zdi. Pa formula očitno deluje, glede na to, da je serija stara 50 let.
Sem kaj spregledal ?
Koliko delov nove serije si pa gledal? Serija iz 2005 ima ne-preveč očarljiv začetek. Plus pri efektih se pozna nizek budget. Ampak z drugo sezono pa zadeva zalaufa. In tudi efekti so mnogo boljši.
------
A kdo gleda Almost Human? Mene ful spominja na Fringe. Po strukturi in po primerih, ki jih raziskujejo (le da je malo bolj high-tech). Edino moti me, da je že 10. del, pa zgodba še vedno ni začela razvijat. Vsaj ne v hitrosti Frinža.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Phantomeye je izjavil:
A kdo gleda Almost Human? Mene ful spominja na Fringe. Po strukturi in po primerih, ki jih raziskujejo (le da je malo bolj high-tech). Edino moti me, da je že 10. del, pa zgodba še vedno ni začela razvijat. Vsaj ne v hitrosti Frinža.
Bolj podobni seriji sta Almost Human in Intelligence. Sta seriji, kjer je vsak del posebna zgodba, medtem ko je bil Fringe bolj kot ne nadaljevanka, čeprav je imel občasno tudi ločene zgodbe.
Pa vsi trije so sci-fi, ampak Fringe se je močno nagibal na stran magije, medtem ko sta Almost Human in Intelligence popolnoma na strani tehnologije.
jest10 ::
Phantomeye je izjavil:
No saj namige kam se bo vse skupaj razvijalo že imaš
(druga stran zidu)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()