» »

Problem z zagonom XP, .IDE disk

Problem z zagonom XP, .IDE disk

Marilyn ::

pozdravljeni,

zanima me ali kdo ve kakšna bi lahko bila rešitev na sledeč problem. Imam en SATA disk, na keteremu so inštalirani Windowsi. In pa zraven 2x IDE diska (ki sta bil predhodno na sveže formatirana in delujeta odlično - ampak posamično). Torej, če priključim vse diske in zaženem, mi ob nalaganju Windowso-v zastoji. Če enega od IDE diskov izklopim deluje brez problema.. Torej deluje samo 1x SATA + 1x IDE. Ne pa 1x SATA + 2 x IDE. Sta pa IDE diska priključena na isto režo z istim kablom oz. priključkom. Pojma nimam zakaj se windowsi ne zaženejo normalno, če imam priključene vse diske.Morda kaj v biosih?

Prosim za pomoč, Hvala!!!
  • spremenilo: Marilyn ()

krneki007 ::

IDE diski morajo biti pravilno nastavljeni z jumperji.Izklopi sata disk in najprej preveri v biosu,če sta vidna oba ide diska

Sem izklopil. Obeh naenkrat ni videti. Samo tistega, ki vključim posamično. Kaj torej naj storim?

krneki007 ::

če je možno daj vsakega na svoj kabel.Če sta oba na istem,pa nastavi tistega na koncu kabla na MASTER,drugega na sredini pa na SLAVE....poglej v navodila od diskov,ponavadi je gor tudi narisano

ni možno dati vsakega na svoj kabel, namreč je nova matična ina ima samo en IDE priklop. Se opravičujem, vendar nevem kje točno misliš naj nastavljam MASTER in pa SLAVE.

petrus ::

Odzadaj na samem disku so jumperji, ponavadi je tako:
(ta tabela je tud nekje na disku narisana)

Na koncu kabla naj bo master in kot se spodobi, odspodaj slave :).
stati inu obstati

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Ne gre! Prvega dam na Master, slednjega pa na Slave in mi tega, ki sem dal na Slave ne zazna. Sem sprobal vse možne opcije. Tudi oba obrnu, pa jima zamenjal master-slave in spet nič. Pojma nimam kaj naj nardim. Še kakšna ideja?

fosil ::

Zamenjaj IDE kabel.
Tako je!

miranpozar ::

Ja, zamenjaj kabel. Lahko pa probaš nastavit na obeh jumperja na CS (Cable Select) pozicijo.
Točni model diskov?
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Sem menjal kabel - ista zgodba.
Sem dal oboje na CS tudi - ista zgodba.
Sedaj me pa zajebava drug disk. In mi ga tudi posamično več ne zazna. Prej mi je še deloval.

miranpozar ::

Po mojem fuč disk. Če je Hitachi ali Maxtor prvi stavek velja še bolj.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Maxtor :))

Pa jebemtiš, formatiral sem ga lepo, deloval kot urca in zdej ko sem se stem igral..pa enostavno mi ga ne zazna več. Oz v biosih mi piše samo disk drive.
Kako je to možno?

Duhec ::

Mogoče si ga spodaj preveč šlatal pa je krepnu od statike.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDE

Oddelek: Strojna oprema
161611 (1209) solatko
»

Trdi disk