» »

Pomoč pri postavitvi wireless mreže

Pomoč pri postavitvi wireless mreže

Tiash ::

Pozdravljeni, vem da je bilo o tem že veliko napisanega ampak vseeno. Imam router Linksys Wrt54gl z tomato firmware-jem. V mrežo mislim vključit računalni z wifi usb ključem in xbox360 z namenom streamanja filmov in muzike z pc-ja. Prišel sem do tega, da sta oba povezana do interneta (xbox360 se povezuje v live..). Ne uspem pa jih povezat skupaj - ne morem vzposatviti extenderja (maska omrežja je enaka)
Vprašanja:
- kako pri tomato-tu omogočit static dhcp?
- če mi lahko kdo navede primer odprtja port-a 44444 UDP/TCP za primer uporabe torrent-ov
- kako se vspostavi wlan mrežo?
- obstaja kje kakšen konkreten vodič o tomatotu

Hvala za odgovor

krneki007 ::

-kako pri tomato-tu omogočit static dhcp?
basic-static DHCP ...vpišeš MAC adreso in željen IP,ki ni v dhcp dosegu za ostale kliente

- če mi lahko kdo navede primer odprtja port-a 44444 UDP/TCP za primer uporabe torrent-ov
najprej moraš računalniku kjer vlečeš dol torrente dodelit fiksni IP,lahko tudi preko static DHCP
potem pa port forwarding,proto=TCP,ext in int port=44444,int address pa prej določen IP od računalnika

- kako se vspostavi wlan mrežo?
basic-network...pri wireless nastaviš svoj SSID,channel na enega prostega,security na npr. wpa2 personal,kjer nato izbereš nek shared key

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problemi z porti

Oddelek: Pomoč in nasveti
172080 (1866) tiggx
»

Službeno omrežje se sesuva

Oddelek: Omrežja in internet
277428 (6547) thebaloh
»