Forum » Omrežja in internet » ACME SBC
ACME SBC
Bendeho ::
Živjo,
Ali se najde tukaj kdo, ki je že kej šraufal omenjeni SBC. Imam eno čudno težavo, ki je nikakor ne morem rešiti. Nimam pa uradnega ACME supporta.
LP
Klemc
Ali se najde tukaj kdo, ki je že kej šraufal omenjeni SBC. Imam eno čudno težavo, ki je nikakor ne morem rešiti. Nimam pa uradnega ACME supporta.
LP
Klemc
Kar je dobru, nej slabu!
Bendeho ::
Oj,
Niti ni problem v dokumentaciji.... Problem je v tem da imam NetNet 3800 v High Availability načinu. Gor mam access in pa peering scenarije. Klici delajo kot šus, kvaliteta odlična. Dogaja pa se mi da mi SBC naključno podira klice. Ko ga enkrat piči pošlje na obe strani BYE in je to to. Sicer sem vklopil debugging vendar nikjer v logih ne najdem kaj ga matra.
Ugotovil sem na koncu da ga matra subsq-guard-timer. Po defaultu je nastavljen na 300 in skrbi, da če ena izmed strani neha pošiljat RTP, potem SBC po 300 sekundah podre klic. Jst mam pa klic prez packet lossa pa SBC še vedno podre klic (naključno seveda, 1x po 100 sec, 1x po 20 minutah,....). Če ta subsq-guard-timer dam na 0. Dela pa OK. Sam tko ne morem met. Če bo stranki npr. zmanjkal štroma mi bo klic ostal gor 8 ur in ne samo 300 sekund. Kdo bo ta klic plaču????
Uni k so ta SBC šraufal bojo najbrž vedl o čem govorim. Na žalost pa je takih bore malo v SLO.
Niti ni problem v dokumentaciji.... Problem je v tem da imam NetNet 3800 v High Availability načinu. Gor mam access in pa peering scenarije. Klici delajo kot šus, kvaliteta odlična. Dogaja pa se mi da mi SBC naključno podira klice. Ko ga enkrat piči pošlje na obe strani BYE in je to to. Sicer sem vklopil debugging vendar nikjer v logih ne najdem kaj ga matra.
Ugotovil sem na koncu da ga matra subsq-guard-timer. Po defaultu je nastavljen na 300 in skrbi, da če ena izmed strani neha pošiljat RTP, potem SBC po 300 sekundah podre klic. Jst mam pa klic prez packet lossa pa SBC še vedno podre klic (naključno seveda, 1x po 100 sec, 1x po 20 minutah,....). Če ta subsq-guard-timer dam na 0. Dela pa OK. Sam tko ne morem met. Če bo stranki npr. zmanjkal štroma mi bo klic ostal gor 8 ur in ne samo 300 sekund. Kdo bo ta klic plaču????
Uni k so ta SBC šraufal bojo najbrž vedl o čem govorim. Na žalost pa je takih bore malo v SLO.
Kar je dobru, nej slabu!
slitkx ::
Za dva IP-ja sem izvedel, da:
A ACME Med VLAN 1269 = REF ACME A HA media
A ACME Med UNI VLAN 1267 = REF ACME A HA med
Kaj pomeni 'HA'?
Gre za A-SBC IP-ja mašin, ki komunicirata z MGW in P-CSCF.
A ACME Med VLAN 1269 = REF ACME A HA media
A ACME Med UNI VLAN 1267 = REF ACME A HA med
Kaj pomeni 'HA'?
Gre za A-SBC IP-ja mašin, ki komunicirata z MGW in P-CSCF.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prodaja bandwitha?Oddelek: Omrežja in internet | 1122 (689) | HotBurek |
» | Na voljo je Raspberry Pi 4 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 29558 (20549) | PrimozR |
» | VOIP preko slovenskih mobilnih ponudnikovOddelek: Mobilne tehnologije | 1776 (1428) | micom |
» | Symfony2, DoctrineOddelek: Programiranje | 764 (667) | hendriks |
» | Nova tipkovnica - brez dodanih gonilnikovOddelek: Loža | 770 (623) | fosil |