» »

Laserske leče / slovenski laser shop ?

Laserske leče / slovenski laser shop ?

RuskiSnajper ::

Zanima me kje se da pri nas dobiti (če sploh) te laserske leče ki naredijo focus oz zberejo svetlobo v laserski žarek ,

Sem pa za foro vzel ven z DVD pekača lasersko diodo in stvar celo dela , 3 Volte , in nobenih aparatur ne rabiš , (okrogla in z 3 pini mora bit potem je ziher 3Volt (2xAA bateriji) je na prvi pogled kar nevarna stvarca za oči huh, no vglavnem, brez leč , sploh ni laserski žarek.

Treba je spravit svetlobo v ravno črto , pol pa se da še focus leča ki naredi prelom torej da gre laser v eno samo čim manjšo točko tole za potem.

Sem gledal kar nekaj na netu ampak kaj si naj začnem z tujimi stvarmi , kreditne kartice ne pridejo v poštev in ne mislim nekih dragih stvari kopovat , to je samo by the way.

Ta leča ki naredi žarek oz curek bi naj bila ravna na eni strani , ovalna (krona) pa na drugi strani , takih jas nimam ali pa sem vse zlamal in zapravil ko sem diodo jemal z DVDja in zgleda da takrat nisem pazil na vse ostale leče. premer teh leč pa je okoli 6 do 12 milimetrov. Pa itak v DVDju ni dovol dobrih leč za dovol dober focus. Nekatere zelo drage leče tudi do 30% povečajo moč (kar pomeni "30%" od starejše leče sicer seveda ne izbolša moči samega lasera)

mihec87 ::

Kaj bi rad počel z laserjem oz kaj je namen tega?

RuskiSnajper ::

ja laser kot laser , da sveti :)

Če maš prave focus leče še dodatno zraven (deluje kot dalnogled ko vrtiš) in lahko z laserjem narediš ogenj saj je tako vroče .

to je samo en majhen DIY domači "projekt". Ko ti telemach za 3 ure internet izklopi potem pač nimaš kaj druga za počet v nedeljo popoldne.

Mam žepno LED Svetilko z laserjem ki je kar močan glede na tiste trančarije z sejmov. Ampak vseeno kaj si naj začnem če ga nese samo v optimalnih pogojih (polna baterija,tema ) itak ne več kot 50 metrov.

Ta DVD laser boš videl z pohorja dol (okay , exaggerating ... :P) Ziher kak kilometer ampak je odvisno vse kako dobra je leča, več vrst in tudi verzije leć so, sej mam tukaj par nekih leč samo ne prepoznam jih pa probaval sem in najmanjši krogec ki sem ga uspel naret je velik za celo mojo roko , drugače itak zasveti pol sobe.

EDIT:

Našel sem rudnik zlata

www.conrad.si

ALELUJA

Zgodovina sprememb…

AtaStrudl ::

Gola laser dioda zelo na siroko sveti, zato rabis leco z veliko numericno aperturo, da poberes cimvec svetlobe.
Najboljsa je kar tista micena, ki je bila v DVD glavi zadnja (gibljivo obesena).
Das jo cisto blizu diode. Da dobis vzporeden snop, mora biti dioda v goriscu lece.

c3p0 ::

Da ne bo kateri na koncu slep, ko se bo igral z laserjem kakega pekača...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovanje laserja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
415919 (4409) 2f4u
»

Fuzija- brez "posode"

Oddelek: Znanost in tehnologija
252764 (2211) Luka Percic
»

laserski pogon, ki pospešuje drug laserski pogon, ki pospešuje naslednjega... (strani: 1 2 )

799966 (8256) gzibret
»

DVD player crknil

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111363 (1186) Trancedeejay
»

Če bi imeli idealno lečo ...

292301 (1562) Thomas

Več podobnih tem