Forum » Pomoč in nasveti » A jezik+ADSL normalno trese?
A jezik+ADSL normalno trese?
5er--> ::
Že kakšno uro se trudim vzpostavit Amsiov ADSL (modem je speedtouch)... no, opazil sem, da če z jezikom "poizkusim" električni priključek, me le-ta NE strese. Je to normalno? (sumim namreč da ni linije)
Hvala za hiter odgovor. :)
Hvala za hiter odgovor. :)
gregor_m ::
Električni priključek? Upam, da ne ližeš električno vtičnico ali kaj podobnega :)
Tako je če imaš vse storitve pri amisu torej trojček oziroma popolno razvezan dostop, potem na dovodnem kablu ni napetosti (oziroma je par mV). Z jezikom to napetost ne boš čutil.
Če imaš skupno razvezan dostop oziroma imaš na telekomu še telefonski priključek potem je na dovodnem kablu
- 48V če imaš analogno telefonijo
- 100V če imaš ISDN
Ta napetost je samo pred razcepnikom. Obe napetosti boš precej čutil na jeziku, jaz tega ne bi počel razen če imaš fetiš na to :)
ČE maš na telekomu še telefon, preveri če še deluje. Če ne deluje lahko prijaviš napako direktno na telekom.
Tako je če imaš vse storitve pri amisu torej trojček oziroma popolno razvezan dostop, potem na dovodnem kablu ni napetosti (oziroma je par mV). Z jezikom to napetost ne boš čutil.
Če imaš skupno razvezan dostop oziroma imaš na telekomu še telefonski priključek potem je na dovodnem kablu
- 48V če imaš analogno telefonijo
- 100V če imaš ISDN
Ta napetost je samo pred razcepnikom. Obe napetosti boš precej čutil na jeziku, jaz tega ne bi počel razen če imaš fetiš na to :)
ČE maš na telekomu še telefon, preveri če še deluje. Če ne deluje lahko prijaviš napako direktno na telekom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor_m ()
5er--> ::
To sem rabil, hvala.
techfreak :) ::
Telefonski kabel in jezik? Hmm. Tudi če naj ne bi bilo dokaj visoke napetosti na določenem vodniku, je še vseeno možnost, da je prišlo do napake/poškodbe in imaš na njem dokaj visoko napetost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Glajenje tokovnih konic pri asihronskem 3f motorju.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2859 (1877) | Barbarpapa2 |
» | Stikalo za prenosni 12V kompresorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2067 (1924) | Pyr0Beast |
» | `razvezana lokalna zanka' my assOddelek: Omrežja in internet | 2602 (2333) | ppp |
» | Adaptacija hiše - prestavitev priključka električne napeljave.Oddelek: Loža | 10013 (9859) | barbarpapa1 |
» | ElektrikaOddelek: Loža | 2184 (1938) | gumby |