Forum » Pomoč in nasveti » Moj računalnik ni viden v omrežju
Moj računalnik ni viden v omrežju
zmaki ::
Uporabljam računalnik z WinXP SP3 in imenom (recimo) PRENOSNIK v domačem omrežju (recimo) DOM.
Če odprem Windows Explorer -> My Network Places -> Entire Network -> Microsoft Windows Network, vidim omrežje DOM, ampak prazno, v njem ni ikone za moj računalnik PRENOSNIK !
Če pa iščem Search -> For files or folders -> Computers or people -> A computer on the network -> vpišem computer name PRENOSNIK, in ga takoj najde v omrežju DOM.
Kako naj dobim moj računalnik v domače omrežje ?
Če odprem Windows Explorer -> My Network Places -> Entire Network -> Microsoft Windows Network, vidim omrežje DOM, ampak prazno, v njem ni ikone za moj računalnik PRENOSNIK !
Če pa iščem Search -> For files or folders -> Computers or people -> A computer on the network -> vpišem computer name PRENOSNIK, in ga takoj najde v omrežju DOM.
Kako naj dobim moj računalnik v domače omrežje ?
st0jko ::
A to "PRENOSNIK" ne najde samega sebe, ali drug računalnik v "DOM" ne najde prenosnika?
keks?
Ja, PRENOSNIK ne vidi samega sebe v DOM, pa tudi drugi računalnik (recimo NAMIZNI, ki vidi sam sebe v omrežju DOM) ne vidi PRENOSNIKA v omrežju DOM.
Prosim, pomagaj.
Prosim, pomagaj.
gorenjc ::
A je skupna raba datotoek in tiskalnikov omogočena? Je skupna raba datotek in tiskalnikov v izjemah požarnega zidu?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gorenjc ()
> A je skupna raba datotek in tiskalnikov omogočena?
Je, v Wireless Network Connections -> Properties -> File and Printer Sharing for Microsoft Networks
> Je skupna raba datotek in tiskalnikov v izjemah požarnega zidu?
Je, v Start -> Settings -> Control Panel -> Windows Firewall -> Exceptions -> File and Printer Sharing.
Prosim pomagaj naprej.
Je, v Wireless Network Connections -> Properties -> File and Printer Sharing for Microsoft Networks
> Je skupna raba datotek in tiskalnikov v izjemah požarnega zidu?
Je, v Start -> Settings -> Control Panel -> Windows Firewall -> Exceptions -> File and Printer Sharing.
Prosim pomagaj naprej.
gorenjc ::
Tukaj so napotki za reševanje težav.A je servis computer browser zagnan? A so na mašinah kakšni share-i razen privzetih ( C$,D$)?Kakšen Av program se uporablja? Je nameščen dodaten program za požarni zid?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vista °&° XpOddelek: Omrežja in internet | 1642 (1344) | AntiFriz |
» | Pomagajte! Nevem kako ustimat printer preko LAN-aOddelek: Pomoč in nasveti | 1760 (1586) | steev |
» | LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 2352 (2168) | miles_d |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9557 (6493) | bastadu |
» | Luknja v požarnem zidu SP2 za Windows XPOddelek: Novice / Varnost | 3440 (3440) | Cokolesnik |